ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Μετά την βίλα του Ψυχικού απειλείται και ακίνητο στην Αράχωβα!

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023


Τέσσερα και πλέον χρόνια κράτησε η «αντιπαράθεση» του με την πιστώτρια τράπεζα σχετικά με την πολυτελή κατοικία του στο Ψυχικό που τελικά σήμερα πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη.


Η οικία του γιού του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη που έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Αύγουστο βγήκε για πολλοστή φορά σήμερα στο σφυρί με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.560.000 ευρώ. Μετά από αρκετά «χτυπήματα» κατακυρώθηκε στα 1.952.437 ευρώ, δηλαδή με 392.437 ευρώ παραπάνω, γεγονός ενδεικτικό για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Πρόκειται για αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος, κτισμένου σε οικόπεδο εκτάσεως 3.400 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Ψυχικό» στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και επί των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως.


Ειδικότερα το ακίνητο περιλαμβάνει:

-Κατοικία που αποτελείται από τμήματα και στάθμες συνολικού εμβαδού 410 τ.μ. Στην αποκλειστική χρήση της κατοικίας αυτής ανήκει τμήμα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου επιφάνειας 100,62 τ.μ.

-Κατοικία που αποτελείται από τμήματα και στάθμες συνολικού εμβαδού 281,23 τ.μ. Στην αποκλειστική χρήση της κατοικίας αυτής ανήκει τμήμα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου επιφάνειας 206,85 τ.μ.

-Τέσσερις υπόγειες θέσεις στάθμευσης επιφάνειας από 10,13 τ.μ. μέχρι 24,20 τ.μ.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα (οριζόντιες ιδιοκτησίες – κατοικίες και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων) περιήλθαν στον οφειλέτη κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, δυνάμει συμβολαίου αγοραπωλησίας που έγινε στις 12 Ιουνίου 2003.
Όσον αφορά τα βάρη περιλαμβάνουν υποθήκη υπέρ της ΑΑΔΕ ποσού 7.720.740,70 ευρώ, εγγραφείσα στις 04/7/2017, υποθήκη υπέρ της Alpha Bank ποσού 13.000.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 23/10/2017 και την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Alpha Bank για 500.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 03/12/2018.
Μετά από 4 χρόνια

Μετά την αναγκαστική κατάσχεση από την Alpha Bank το 2018, οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες είχε προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό αρχικά στις 3 Ιουλίου 2019 με τιμή εκκίνησης 956.000 ευρώ, αλλά υπήρξε αναστολή κατόπιν ανακοπής του Π. Ψυχάρη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε την συμπλήρωση της περιγραφής των κατασχεθεισών οριζόντιων ιδιοκτησιών ως προς το ότι έχουν συνενωθεί από τον χρόνο κατασκευής του συγκροτήματος και αποτελούν μια ενιαία κατοικία εμβαδού 543,95 τ.μ., με εξώστες 208,30 τ.μ. ενώ όρισε την τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Ο επόμενος πλειστηριασμός, με αυτή την τιμή εκκίνησης, ορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου 2020 αλλά και πάλι ανεστάλη.

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια το ακίνητο του Π. Ψυχάρη επανήλθε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με προγραμματισμό για τις 26 Ιανουαρίου 2023 και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,4 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επισπεύδουσα ήταν η Alpha Bank με την ιδιότητά της «ως εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών της από 29.1.2015 σύμβασης (προγράμματος) ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated)».Μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες, αλλά και αναστολές, ο τελευταίος πλειστηριασμός έγινε στις 19 Ιουλίου 2023 με την τιμή εκκίνησης «κουρεμένη» κατά 20%, στα 1,92 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 480.000 ευρώ σε σχέση με την αρχική.


Και αυτό το σφυρί όμως δεν είχε αποτέλεσμα, οπότε στο επαναληπτικό που χτύπησε σήμερα η τιμή εκκίνησης ήταν περαιτέρω μειωμένη στα 1,56 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο στην Αράχωβα

Στις 19 Ιουλίου, όμως, βγήκε στο σφυρί και ακίνητο του Π. Ψυχάρη στη δημοφιλή Αράχωβα, με τιμή εκκίνησης 1 εκατ. ευρώ, αλλά ο πλειστηριασμός οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο που βρίσκεται στην Αράχωβα Βοιωτίας, στη θέση Κουκουβάγιες, εντός της Ζώνης Δ Αράχωβας. Το εν λόγω αγροτεμάχιο, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως, έχει επιφάνεια 5,992,49 τ.μ.Το ακίνητο απαρτίζεται από δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, ήτοι ισόγειο διαμέρισμα και υπόγεια αποθήκη. Το ισόγειο διαμέρισμα, έχει επιφάνειας 64,05 τ.μ. και αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο ένα living room, κουζίνα, λουτρό και W.C, καθώς και ένα πατάρι υπερκείμενο της κουζίνας, επιφάνειας 18,60 τ.μ.

Στο εν λόγω διαμέρισμα ανήκει και η αποκλειστική χρήση μιας θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου που έχει δημιουργηθεί στον ακάλυπτο χώρο του αγροτεμαχίου και έχει επιφάνεια 28,54 τ.μ. Η υπόγεια αποθήκη αποτελείται από ένα ενιαίο χώρο συνολικής επιφάνειας 26,80 τ.μ.

Στις δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, ανήκει και η αποκλειστική χρήση μέρους του ακάλυπτου χώρου.

Από τον Ιούλιο μέχρι τώρα το παραπάνω ακίνητο δεν επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών…
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template