Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Αγγλία-Βραζιλία 0-1: Οι «χορευτές» με τον 17χρονο Εντρικ νίκησαν τα «λιοντάρια» στο «Γουέμπλεϊ

Ένα γκολ ένα δοκάρι πολλές «μαγικές μπαλιές» ,το πείσμα των Άγγλων έκαναν ενα απολαυστικό παιχνίδι στο ναό του Γουέμπλει

Η Βραζιλία αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο φιλικό ραντεβού με την Αγγλία, καθώς επικράτησε 1-0, σπάζοντας παράλληλα αήττητο 20 αγώνων που «έτρεχαν» οι Άγγλοι στο «Γουέμπλεϊ». 
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην πρώτη πρόβα ενόψει EURO χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα, ενώ Κόνσα και Μέινο πήραν την πρώτη τους ευκαιρία. Αγωνία στη Σίτι για τον τραυματισμό του Γουόκερ ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο
Η Βραζιλία πίεσε από νωρίς και στο 13΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή, αλλά το πλασέ του Βινίσιους έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή ο Γουόκερ. Η Σελεσάο ήταν καλύτερη, εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των Βρετανών και στο 35ο λεπτό θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά η προσπάθεια του Πακετά σταμάτησε στο δοκάρι. 

Η Βραζιλία ήταν καλύτερη και λίγο πριν το τέλος του α' μέρος είχε ακόμα μια φάση, όταν ο Βινίσιους εκμεταλλεύθηκε την γκάφα του Μαγκουάιρ, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Οι Βραζιλιάνοι κατά διαστήματα πίεζαν, κυκλοφορούσαν καλύτερα, με τους Βρετανούς να έχουν κάποια ξεσπάσματα, αλλά τίποτα περισσότερο.

Η Σελεσάο στο 80' έφτασε στο γκολ, που ήταν βγαλμένο από το κοντινό μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο Βινίσιους βγήκε στην πλάτη της άμυνας, δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Πίκφορντ, αλλά ο Εντρικ από κοντά διαμόρφωσε το 1-0.



Έτσι, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που βρήκε δίχτυα στο «Γουέμπλεϊ». Μάλιστα, ο 17χρονος (από το καλοκαίρι θα φορά τη φανέλα της Ρεάλ) θα μπορούσε να σκοράρει στις καθυστερήσεις, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ είχε ακόμα μια καλή επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...