«Δεν μπορέσαμε να τον σώσουμε»

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010


ΚΕΝΕΝΤΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ
«Τον είδα να πιάνει τον λαιμό του. Πήδηξα αμέσως και έτρεξα κοντά. Λίγο πριν φτάσω στο αυτοκίνητο, ο τρίτος πυροβολισμός τον χτύπησε στο κεφάλι. Ηταν ήδη αργά». Η μαρτυρία ανήκει στον πρώην πράκτορα Χιλ Κλιντ, ο οποίος επιχείρησε αμέσως μετά τον πρώτο πυροβολισμό να προστατεύσει τον Τζον Κένεντι. Δίπλα του, βρισκόταν η πρώτη κυρία, Τζάκι Κένεντι, που ούρλιαζε κρατώντας το σμπαραλιασμένο κεφάλι του συζύγου της: «Αχ, Τζακ, τι σου έκαναν;»
Μερικές από τις παραπάνω ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και περιγραφές περιλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο «Η λεπτομέρεια του Κένεντι», το οποίο βασίζεται σε συνεντεύξεις που έδωσαν οι πράκτορες οι οποίοι προστάτευαν τον δολοφονηθέντα Αμερικανό πρόεδρο. Οι περισσότεροι μιλούν για πρώτη φορά δημόσια, ύστερα από 47 ολόκληρα χρόνια, για το πώς έζησαν τη δολοφονία Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1961 στο Ντάλας του Τέξας.

«Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε και αισθανθήκαμε ότι αποτύχαμε τελείως. Ηταν ένα φοβερό συναίσθημα», δήλωσε ο πρώην πράκτορας Τζέρι Μπλέιν. Ο συνάδελφός του Χιλ Κλιντ, που επέδειξε θάρρος την ώρα της δολοφονίας, για χρόνια υπέφερε από εφιάλτες. Συχνά καθόταν στο υπόγειο του σπιτιού του πίνοντας και καπνίζοντας, βυθισμένος στις ενοχές και τις τύψεις ότι δεν πρόλαβε να τον προστατεύσει: «Νόμιζα ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Εάν είχα αντιδράσει πιο γρήγορα, εάν είχα κινηθεί πιο γρήγορα, θα μπορούσαν τα πάντα στον κόσμο να είναι διαφορετικά σήμερα», εξομολογήθηκε.
Ηθελε να είναι ευπρόσιτος
Λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία, ο Κένεντι, σύμφωνα με τον Μπλέιν, ήταν εξοργισμένος με τη φρουρά του γιατί σε μια επίσκεψή του στην Τάμπα της Φλόριντα, οι πράκτορες είχαν περικυκλώσει το προεδρικό αυτοκίνητο με σκοπό να απωθήσουν πολίτες που ήθελαν να τον χαιρετήσουν. «Ερχονται εκλογές και το πιο σημαντικό για εμένα είναι να είμαι ευπρόσιτος στον κόσμο», γύρισε και τους είπε. Οι Χιλ και Μπλέιν δεν υπάκουσαν στις οδηγίες του Κένεντι. Φωτογραφίες την ημέρα της δολοφονίας τούς δείχνουν να κρέμονται με αυταπάρνηση από την ανοιχτή Λίνκολν Κοντινένταλ στους δρόμους του Ντάλας. Οταν η πομπή των αυτοκινήτων έφτασε σ' έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπου είχε στήσει καρτέρι ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, οι πράκτορες δεν μπορούσαν να την ακολουθήσουν γιατί είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
Για μερικούς πράκτορες το βιβλίο είναι μία ευκαιρία να απαντήσουν στις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν απορρίψει την επίσημη εκδοχή ότι ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ ήταν ο δολοφόνος του Κένεντι. «Δεν υπάρχει αμφιβολία στο δικό μου μυαλό ότι αυτός είναι ο δολοφόνος» είπε ο Χιλ. «Ημουν εκεί και ξέρω τι έγινε».


www.enet.gr
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Το βιβλίο λέγεται "The Kennedy Detail" κι ο τίτλος μεταφράζεται σε "Η Ομάδα Αποστολής τού Κέννεντυ", εννοώντας την ομάδα της Μυστικής Υπηρεσίας που είχε αποστολή την φύλαξη του Προέδρου. Μην μεταφράζετε κατά λέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template