Αναζητούνται οι τρεις Ελληνοαμερικάνοι που παρακολουθούσαν τον Καραμανλή - Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει Καρχιμάκη;

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Στο προσκήνιο επανέρχεται η πολύκροτη υπόθεση παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από 3 Ελληνοαμερικανούς και ένα τέταρτο άτομο που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας, οι οποίοι επιδίδονταν σε υποκλοπές στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας ως παραπέτασμα μία επενδυτική εταιρεία συμβούλων.
Οι υποκλοπές συνεχίστηκαν και μετά την αποκάλυψή τους 2005, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Α. Κανδύλη και Θ. Σωτήρη στην εφημερίδα Realnews, με τους «κατασκόπους» να ενημερώνουν λεπτομερώς την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, γνωστή ως NSA, η οποία εδράζεται στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.«Με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί τέσσερα κινητά. Τα τρία από αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στις πρώτες υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικράτειας της τότε κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν.
Περίπου δύο μήνες μετά, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων
Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι Ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ».
Οι παρακολουθήσεις των υποκλοπέων από την ΕΥΠ είχαν αποκαλύψει ότι οι τελευταίοι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα κεντρικά της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, ζητώντας «γραμμή» από τους ανωτέρους τους για το πώς όφειλαν να κινηθούν από τη στιγμή που η δράση τους είχε πλέον ξεσκεπαστεί.
Όλα αυτά τα στοιχεία έφτασαν στα χέρια του γ' τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα από άνθρωπο που είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αντι-παρακολούθηση των υποκλοπέων, ενώ ο κ. Φούκας είχε ζητήσει τότε τη συνένωση της προκείμενης δικογραφίας περί παρακολουθήσεων με την άλλη που είχε να κάνει με το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραχώρησε τότε τα τόσο σημαντικά στοιχεία φωτογράφιζε και έναν Αμερικανό με κομβικό ρόλο στις υποκλοπές.
Σύμφωνα και πάλι με το δημοσίευμα της Realnews, «Το εν λόγω άτομο... πηγαινοερχόταν στη χώρα μας από το 1997 έως τουλάχιστον το 2010 σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους», κάθε φορά δηλαδή που προέκυπταν θέματα που «έκαιγαν» τους Αμερικανούς, όπως οι τότε διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream: «οι Αμερικανοί διαφωνούσαν με την ενεργειακή προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας και γι' αυτό το λόγο ήθελαν να έχουν γνώση από πρώτο χέρι για την πορεία των διαπραγματεύσεων».
Το πρόσωπο αυτό είχε μεταβεί στη χώρα μας με την ιδιότητα του διπλωματικού υπαλλήλου, για να αποκαλυφθεί τελικά, έπειτα από δικαστική έρευνα, ότι επρόκειτο για κατάσκοπο, ενώ φέρεται να συνδεόταν και με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Τέλος, σημειώνει το δημοσίευμα: «Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αφού όμως πρώτα βρεθούν φωτογραφίες του και επιβεβαιωθεί οπτικά η ταυτότητά του. [...] Την ίδια στιγμή, ο γ' τακτικός ανακριτής απέστειλε δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική και τη Ρωσία».

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει Καρχιμάκη;



Μετά την ανάληψη της υπόθεσης του σχεδίου δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας. Ως ηθικός αυτουργός της κακουργηματικής αυτής κατηγορίας καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα έχει ήδη απολογηθεί υπάλληλος της ΕΥΠ ο οποίος φέρεται να έδινε τα έγγραφα στον κ. Καρχιμάκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ανακριτής έφτασε στον πρώην υπουργό και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ μετά από αναφορά στην οποία η υπογράφουσα ισχυριζόταν ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2005 ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να κανονιστεί συνάντηση με τους συνδικαλιστές της υπηρεσίας.
Η υπογράφουσα την αναφορά ισχυρίζεται ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Πρυτανείο» στο Κολωνάκι, σύμφωνα με την Real. Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Καρχιμάκης απευθυνόμενος στην υπογράφουσα είπε: «Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά».
Ο τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας έχει ήδη καλέσει σε απολογία την υπάλληλο της ΕΥΠ με την οποία ο Καρχιμάκης είχει τον προαναφερθέντα διάλογο. Η κατηγορούμενη απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους . Η ίδια πάντως αρνήθηκε ότι έχει γίνει τέτοιου είδους συζήτηση με τον κ. Καρχιμάκη. Ο πρώην υπουργός αρνείται, επίσης, την κατηγορία που του αποδίδεται και κάνει λόγο για σκευωρία.
Ας σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ σιώπησε εκκωφαντικά από την αρχή της υπόθεσης και δεν έχει πάρει θέση απέναντι στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template