Chr.Ronaldo- Εθισμένος στο ποδόσφαιρο

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Από τον Μιχάλη Τσίγκρη
Ζυρίχη. Ο Τιερί Ανρί με τον φάκελο ανά χείρας, κρατά τις ποδοσφαιρικές ψήφους των εκπροσώπων όλων των χωρών και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον νικητή της Χρυσής Μπάλας. Μάνουελ Νόιερ, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, σε πρώτο πλάνο με ξεκάθαρο φαβορί και ξεκάθαρα αουτσάιντερ. «Κριστιάνο Ρονάλντο» αναφωνεί ο Ανρί και ο Πορτογάλος, με βλέμμα σιγουριάς και χαράς ξεκινάει προς το βήμα, με αργές κινήσεις γνωρίζοντας την αποθέωση. «Βλέπω τη μητέρα μου, τον γιο μου, την οικογένειά μου εδώ. Θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως τη Ρεάλ, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, αλλά και όλους όσοι με ψήφισαν» αναφέρει ο Ρονάλντο.
Οπως στις περισσότερες περιπτώσεις μεγάλης επιτυχίας αθλητών, η διαδρομή για την απόλυτη επιβεβαίωση δεν ήταν ποτέ στρωμένη με ροδοπέταλα. Χιλιάδες ώρες προπόνησης, τόνοι ιδρώτα, θυσιών, κόπoυ και συστηματική δουλειά, έφεραν τον Κριστιάνο Ρονάλντο για 3η φορά νικητή της Χρυσής Μπάλας, ή σε ελεύθερη μετάφραση, κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη.

Γεννημένος στη φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ, στο Σάντο Αντόνιο της Πορτογαλίας, ο Ρονάλντο πήρε το όνομά του λόγω του θαυμασμού που έτρεφε ο πατέρας του προς τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο πατέρας του ήταν κηπουρός, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού με τη μητέρα του να αποτελεί τον στυλοβάτη του σπιτιού. Ο Ρονάλντο, βλέποντας τον πατέρα του να πληρώνει με τη ζωή του τον εθισμό του στο αλκοόλ, ορκίζεται πως δεν θα βάλει ποτέ ποτό στο στόμα του, ενώ βλέπει και τον αδερφό του να έχει μπλέξει με τα ναρκωτικά.
Μοναδική διέξοδός του το πράσινο γκαζόν στο τοπικό γήπεδο και στην ηλικία των 8 ετών πηγαίνει στην ερασιτεχνική Αντορίνια, πριν μεταπηδήσει στη Νασιονάλ. Στα 15 του τον αποκτά η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και κάνει ντεμπούτο στα 17, όταν σκοράρει 2 γκολ κόντρα στη Μορεϊρένσε.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι επόμενοι σταθμοί του χαρισματικού ποδοσφαιριστή, ο οποίος αψηφά τους άγραφους νόμους της ποδοσφαιρικής στατιστικής. Κι αν στη Γιουνάιτεντ τα 84 γκολ σε 196 παιχνίδια δημιουργούν μια καλή στατιστική, στη Ρεάλ σπάει τα κοντέρ. Η αναλογία γκολ-αγώνων αντιστρέφεται, δεδομένου ότι ο Πορτογάλος, έχει περισσότερα από 200 σε 182 παιχνίδια.
Εχοντας φθάσει στην κορυφή, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ και όλες τις προσωπικές διακρίσεις, έρχεται τις τελευταίες μέρες άλλη μια μεγάλη στιγμή. Η πορτογαλική ομοσπονδία του απονέμει τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, πάνω από τον θρυλικό Εουσέμπιο.
Πιθανώς ο Ρονάλντο, να μην έχει το έμφυτο ποδοσφαιρικό χάρισμα στο επίπεδο, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ή ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης των αδυναμιών και το γεγονός πως το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την απονομή της Χρυσής Μπάλας, ήταν να πάει στο γήπεδο για προπόνηση, δείχνει πως αν είσαι προσηλωμένος και παθιασμένος με αυτό που κάνεις, είναι νομοτελειακό, πως θα γίνεις ο καλύτερος. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template