ΟΠΑΠ: Αύξηση 16,9% στα κέρδη α' τριμήνου

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ισχυρή αύξηση τόσο στα κέρδη όσο και στις πωλήσεις του ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2015 ο ΟΠΑΠ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Kamil Ziegler να εμφανίζεται αισιόδοξος για το σύνολο της χρήσης.
Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη του Οργανισμού ενισχύθηκαν κατά 16,9% φθάνοντας στο επίπεδο των 58,1 εκατ. ευρώ από 49,7 εκατ. που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ανάλογα καλή και η πορεία των πωλήσεων, με άνοδο 15,8% στα 1.118,2 εκατ. ευρώ από 965,5 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2014.
Οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ σημείωσαν αύξηση για έβδομο διαδοχικό τρίμηνο, λόγω της συνεισφοράς των Ελληνικών Λαχείων και την ανθεκτικότητα των κύριων παιχνιδιών.
Επιπρόσθετα τα καθαρά έσοδα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 11,3% στα 356,3 εκ. ευρώ (α' τρίμηνο 2014: 320,1 εκ. ευρώ) σημειώνοντας για ακόμα ένα τρίμηνο διψήφια ποσοστιαία αύξηση.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) α' τριμήνου ανήλθαν σε 93,2 εκ. ευρώ (α' τρίμηνο 2014: 76,3 εκ. ευρώ), υψηλότερα κατά 22,2% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας μεγαλύτερη αύξηση έναντι αυτής του κύκλου εργασιών, απόρροια της συνεχιζόμενης και αποτελεσματικής διαχείρισης του κόστους σε όλο το φάσμα των λειτουργιών του Ομίλου. Το περιθώριο EBITDA έφθασε στο 26,2% αυξημένο κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α' τριμήνου 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Kamil Ziegler, τόνισε ότι «όπως και την προηγούμενη χρονιά συνεχίζουμε και στο 2015 με ενισχυμένη την κερδοφορία μας. Οι θετικές μας επιδόσεις καταγράφονται τόσο στα οικονομικά μας αποτελέσματα όσο και στην παραγωγικότητα σε όλο τον Όμιλο της ΟΠΑΠ. Συνολικά, παρά το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, καταφέραμε να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία μας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να βελτιώνουμε και να εμπλουτίζουμε τα προσφερόμενα παιχνίδια.

» Παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας για το 2015, προσηλωμένοι στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Η επιτυχημένη εισαγωγή των VLTs στην ελληνική αγορά θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την αγορά ακινήτων. Η εταιρεία μας αποτελεί διαχρονικά στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με σημαντική συνεισφορά». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template