Οι Σκοπιανοί στέλνουν στρατό στα σύνορα Ελλάδας και Σερβίας για να αποτρέψουν τους μετανάστες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κήρυξε τα σύνορά της με την Ελλάδα και τη Σερβία η κυβέρνηση των Σκοπίων, αυξάνοντας την παρουσία του στρατού και της αστυνομίας στην Ειδομένη, την ώρα που χιλιάδες μετανάστες, έχουν εγκλωβιστεί εκεί.
Χρυσές δουλειές κάνουν οι καντίνες

Μπλοκαρισμένοι στα σύνορα, αναγκασμένοι να κοιμούνται κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, είναι τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν στην ουδέτερη ζώνη, έξω από την Ειδομένη, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Από χθες το μεσημέρι, η διέλευση έχει μπλοκάρει καθώς η αστυνομία της γειτονικής χώρας έχει σταματήσει να διοχετεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους πρόσφυγες προκειμένου να αποσυμφορήσει τον σταθμό της Γευγελής.

«Θέλουμε να φύγουμε, δεν αντέχουμε άλλο» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι προχώρησαν μάλιστα και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ξαπλωμένοι κάτω από τα δέντρα και αναζητώντας την ελάχιστη σκιά, κατέκλυσαν τις δύο καντίνες ιδιωτών που στήθηκαν στο σημείο και κάνουν χρυσές δουλειές.

«Νερό, τσάι, καφέ και σάντουιτς με κοτόπουλο αγοράζουν κυρίως», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης της μίας καντίνας, ενώ φρούτα και κυρίως ροδάκινα, πουλάει μία γυναίκα που έχει στήσει έναν αυτοσχέδιο πάγκο.
ΠΓΔΜ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα σύνορα με Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ιβο Κότεφσκι, ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό. Οι μετανάστες ζητούν χορήγηση άδειας διαμονής τριών ημερών στη διάρκεια της οποίας υποχρεούνται να εγκαταλείψουν την ΠΓΔΜ. Από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες.

Από τις μεσημεριανές ώρες, και εφόσον η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι δυνάμεις της αστυνομίας της γειτονικής χώρας, έχουν αυξήσει κατά πολύ την παρουσία τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στα Σκόπια.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ - Νίκος Αρβανιτίδης
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template