Η βασίλισσα των... σουτιέν στο δρόμο για τη Βουλή των Λόρδων

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η 43χρονη Βρετανίδα Michelle Mone, ιδρυτής της μάρκας εσωρούχων Ultimo, μπορεί να εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 της ωστόσο, κατάφερε να αναδειχθεί ως η... βασίλισσα των σουτιέν αποτελώντας παράλληλα έμπνευση για την επιχειρηματική της ικανότητα για χιλιάδες γυναίκες.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κήρυξε την Michelle Mone ως αρχηγό της καμπάνιας που ξεκινάει προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εργαστούν σε περιοχές με υψηλή ανεργία.



Αν και η ζωή της Michelle Mone μπορεί να φαίνεται παραμυθένια, εντούτοις, δεν της ήρθαν όλα τόσο εύκολα.
Μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά της Γλασκόβης και άφησε το σχολείο μόλις στα 15 της διότι όπως εξηγεί η ίδια στο βιβλίο που έχει εκδώσει «Michelle Mone: My Fight to The Top» είχε πέσει θύμα bullying επειδή δεν ήταν καλή μαθήτρια.

Για να τα βγάλει πέρα οικονομικά και να βοηθήσει την οικογένειά της, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ ενώ μόλις στα 17 της γνώρισε το μελλοντικό της σύζυγο με τον οποίο απέκτησε και το πρώτο της παιδί σε ηλικία 18 ετών. Όταν έμεινε έγκυος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και το μόντελινγκ.



Όμως η Michelle Mone πάντα δήλωνε ότι δεν μπορούσε να ήταν το πρότυπο της καλής νοικοκυράς. Ήθελε να κάνει κάτι δημιουργικό στη ζωή της.

Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να γίνει επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας Labatt στη Σκωτία. Όταν όμως απολύθηκε καθώς είχε χρησιμοποιήσει ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό της, συνέχισε ακάθεκτη και δεν κατέθεσε τα όπλα, δημιουργώντας τη δική της εταιρεία, την γνωστή σήμερα εταιρεία σουτιέν, Ultimo.



Έπειτα από τρία χρόνια προσπαθειών η κόποι της ανταμείφθηκαν αφού κατάφερε να δημιουργήσει στηθόδεσμους, οι οποίοι συνδύαζαν δύο βασικά στοιχεία: την άνεση και ένα καλύτερο look που έδειχνε το γυναικείο στήθος πιο σέξι.


Ωστόσο, δεν παραμέλησε στιγμή την οικογένειά της αποκτώντας άλλα δύο παιδιά.

Το 2001, ο πρίγκιπας Κάρολος κάλεσε την Michelle να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο για το «The Prince's Scottish Youth Business Trust». Στη συνέχεια, το Νοέμβριο του 2002, της απονεμήθηκε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Paisley.



Αλλά δεν ήταν όλα παιχνιδάκι για την Michelle. Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της εταιρίας, ένας διανομέας έφυγε αρπάζοντας 1,8 εκατ. λίρες της Ultimo ενώ το 2003 έπεσε θύμα ληστείας έξω από το γραφείο της στην Γλασκόβη.

Το 2011, χώρισε με τον άντρα της, ένας χωρισμός που δεν ήταν καθόλου εύκολος αφού της κόστισε την μισή αξία της εταιρείας της, περίπου 24 εκατ. λίρες.

Τον Νοέμβριο του 2014, η Michelle πούλησε το 80% της συμμετοχής της στο Ultimo στην MAS Holdings. Τώρα, το μόνο που κάνει είναι τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα, ως μέτοχος και διευθυντής της Ultimo.



Σήμερα, προωθεί το νέο προϊόν της αυτό-μαυρίσματος της Utan & Beauty και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό της και στα παιδιά της. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες που την θέλουν να αρχίζει να ασχολείται και με τον τομέα της πολιτικής, μπαίνοντας ακόμα και στην... Βουλή των Λόρδων!  πηγη


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template