Κόλαση φωτιάς απο ρουκέτες στην ορθοδοξη Mahin.Επέλαση των Σύριων ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015


Κόλαση φωτιάς απο ρουκέτες στην ορθοδοξη Mahin.Επέλαση των Σύριων στρατιωτών με την βοήθεια ρωσο-συριακής αεροπορίας.
Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Ahrar al-Sham έπληξε με δεκάδες ρουκέτες την ελληνορθόδοξη πόλη της Al-Suqaylabiyah
O συριακός στρατός προελαύνει κοντά στην χριστιανική πόλη Mahin στα ΝΔ της Homs σύμφωνα με το Addounia TV. Ο στρατός σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε και στόχευσε θέσεις της ISIS (Daesh, IS, ISIL) κοντά στην πόλη Mahin και έθεσε υπό τον πλήρη του έλεγχο τις τοποθεσίες υψώματα Mahin al-Kabir και Mahin al-Saghir στην επαρχία της Homs.
Πολεμικός ανταποκριτής μεταδίδει ότι ο στρατός βρίσκεται στην περίμετρο της πόλης και περιμένει το σημείο 0 για την τελική του έφοδο.Την ίδια στιγμή ρωσικά ελικόπτερα Mil Mi-24s έπληξαν θέσεις της ISIS στην περιφέρεια της Homs, σε Παλμύρα και ανατολικά της Χομς στο Mahin.







Ο στρατός εκτός από τα στρατηγικά υψώματα που ανακατέλαβε γύρω από την χριστιανβική πόλη του Mahin πολιορκώντας πλέον το Ισλαμικό Κράτος που το ελέγχει κατάσχεσε κι όλες τις αποθήκες πυρομαχικών των ισλαμιστών στην περιοχή.Παράλληλα η ρωσοσυριακή συμμαχία από αέρος πραγματοποίησε 110 χτυπήματα κατά θέσεων των τρομοκρατών.Η προέλαση του στρατού και η επίθεση στο Mahin έγινε εφικτή αφού 18 και 19 Νοέμβρη ανακατέλαβε τα Hadth και Hawwarin.


Η σημασία της μάχης για την ανακατάληψη του Mahin αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι ρωσικό συνεργείο ανατποκτρτών την παρακολουθεί από κοντά και δίνει το ακόλουθο ρεπορτάζ :

Μετά τις ήττες στα νότια του Χαλεπίου και στη στρατιωτική βάση του Κweires οι μαχητές της ISIS επιχείρησαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό ή ν΄αδράξουν την πρωτοβουλία από το συριακό στρατό. Επιτέθηκαν στα νοτιοανατολικά της Χομς όπου δέχθηκε επίθεση η γραμμή του μετώπου Mahin Saddad. Αυτές είναι δύο χριστιανικές περιοχές. Kατέλαβαν το Mahin στις αρχές Νοεμβρίου.Βασιζόμενοι σε αυτήν τους την επιτυχία επιχείρησαν κι εναντίον της πόλης Saddad αλλά η άμυνα της πόλης ήταν προετοιμασμένη και καλά οργανωμένη και κατόρθωσε ν΄απωθήσει τους επίδοξους κατακτητές της.





Οι δύο χριστιανικές πόλεις έγιναν στόχο και για έναν ακόμη λόγο. Βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού Χομς που οδηγεί όχι μόνο στην ενδοχώρα της Συρίας όσο και στο δρόμο προς Λίβανο, Ταρτούς, Λαττάκεια.Σήμερα, ο συριακός στρατός αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αργά αλλά σταθερά έναντι των αντιπάλων του. Επιβάλεται σε διάφορα μέτωπα εναντίον των τζιχαντιστών.Οπότε εκείνοι οφείλουν να ελιχθούν για ανασύνταξη και να εξασφαλίσουν ενισχύσεις.Αυτές δύναται να εξασφαλιστούν από Λιβύη, Ιράκ αλλά και από την ίδια τη Συρία. 22/11/2015 jpgazeta

Η σουνιτική ισλαμιστική ουαχαμπίτικη τρομοκρατική οργάνωση Ahrar al-Sham έπληξε με δεκάδες ρουκέτες την ελληνορθόδοξη πόλη της Al-Suqaylabiyah στη Β Χάμα.Η επίθεση ξεκίνησε στις 21.11.15 και συνεχίστηκε την επομένη.Σε βίντεο που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές κομπάζουν για τον οπλισμό τους και την επίθεση.Καταιγισμό οργανωμένης επίθεσης με βαριά όπλα και δεκάδες πυραύλους Γκράντ ,ρουκέτες από τζιχαντιστές της αλ Νούσρα δέχθηκε χθες η ελληνιστική χριστιανική πόλη al sukalabiyah Σελευκόβουλος. Ο πληθυσμός ειδοποιήθηκε να σπεύσει στα καταφύγια.Αν και αρχικά υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια.Οι δυνάμεις Εθνικής Άμυνας κι ο στρατός που υπερασπίζεται την ελληνορθόδοξη πόλη ανταπάντησε με σειρά εκτόξευσης επίσης πυραύλων Grad.O διοικητής της ελληνορθόδοξης πολιτοφυλακής ειδοποίησε σήμερα το πρωί τους κατοίκους να μην φοβούνται και ότι για 4 ημέρες θα υπάρξουν εχθροπραξίες με πυραύλους.Τόνισε μάλιστα ότι δέχονται ανά μισή με μια ώρα πυραύλους από τον εχθρό κι ότι ανταπαντούν με τον ίδιο ρυθμό.


πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template