Ο άνθρωπος που κάνει διακοπές σε... εμπόλεμες ζώνες

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Andrew Drury ζει μια... διπλή ζωή.
Είναι σύζυγος, πατέρας και ιδιοκτήτης μιας επιτυχημένης κατασκευαστικής εταιρείας στο

προάστιο Surrey κοντά στο Λονδίνο.
Αλλά το μεγάλο του πάθος είναι να επισκέπτεται τους πιο επικίνδυνους προορισμούς του κόσμου, και η όρεξη του γι αυτό είναι ακόρεστη.



Η φλόγα αυτή «άναψε» σε ένα ταξίδι σαφάρι στην Ουγκάντα, που πήρε μια περίεργη τροπή όταν ο Drury πέρασε κατά λάθος τα σύνορα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και αναγκάστηκε να ξεφύγει από έναν γεωργό που τον απείλησε με μαχαίρι.

Από τότε, τα ταξίδια του Drury κυμαίνονται από το κέντρο του Μογκαντίσου μέχρι και την ενδοχώρα του Αφγανιστάν και είναι γεμάτα περιπέτειες.



Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απέφυγε Ρώσους στρατιώτες στα βομβαρδισμένα ερείπια της Τσετσενίας, διείσδυσε μια πολιτοφυλακή της Κου Κλουξ Κλαν, έπαιξε γκολφ στην Πιονγκγιάνγκ και έμεινε με έναν πρώην αρχηγό μιας φυλής στη Μιανμάρ.

«Είναι κίνδυνος και ανταμοιβή ταυτόχρονα», εξηγεί ο Drury. «Η ανταμοιβή είναι ότι μπορείτε να δείτε περισσότερα, και να μάθετε περισσότερα. Θα πρέπει να εξερευνήσετε λίγο περισσότερο και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τον κόσμο στον οποίο ζείτε».



Ο Drury ταξιδεύει μόνος του για να γνωρίζει από κοντά τις τοπικές κοινότητες.

Είναι τώρα χορηγός της ομάδας μπάσκετ στην αγαπημένη του πόλη, την Μογκαντίσου και επιστρέφει για να παρακολουθεί τα παιχνίδια.



Απολαμβάνει να κοιτάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

«Οι άνθρωποι στην Αγγλία σκέφτονται ότι όλοι Σομαλοί είναι μέλη συμμορίας και έμποροι ναρκωτικών αλλά όχι οι άνθρωποι που γνωρίζω εγώ», λέει. «Εν αντιθέσει είναι αξιολάτρευτοι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για να σε εξυπηρετήσουν».



Αρκετά από τα ταξίδια του Drury έχουν κανονιστεί μέσω του Untamed Borders, μιας επιχείρησης με αξιοσημείωτες πρωτιές, όντας η πρώτη που προσφέρει διακοπές για σκι στο Αφγανιστάν και η πρώτη βρετανική εταιρεία που ταξιδεύει στην Τσετσενία.

Ο ιδρυτής της, James Willcox απορρίπτει την ετικέτα του «επικίνδυνου τουρισμού», λέγοντας ότι τέτοια ταξίδια προσφέρουν μια πλούσια εμπειρία ταξιδιού.



«Παίρνουμε τους ανθρώπους σε μέρη που είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση και τους προσφέρουμε μια ποικιλία εμπειριών, πολιτισμού και ιστορίας», λέει ο Willcox.

Οι τάσεις στην ευρύτερη τουριστική βιομηχανία που προτείνουν τέτοιες επιλογές διακοπών, γίνονται αυξάνονται όλο και περισσότερο.



Η αγορά τουρισμού περιπέτειας έχει εκτοξευθεί κατά τα τελευταία χρόνια, με εκτιμώμενη αξία στα 265 δισεκατομμύρια δολ.

Μεγάλο μέρος της αύξησης προέρχεται από την ευρύτερη πρόσβαση στις «ανώδυνες» περιπέτειες, όπως περιηγήσεις με ποδήλατο και σαφάρι, λέει ο Shannon Stowell, πρόεδρος του Adventure Travel Trade Association, αλλά υπάρχει επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τα εχθρικά περιβάλλοντα.



Το Τσερνομπίλ και το Άουσβιτς κατέγραψαν ρεκόρ επισκεψιμότητας και το Killing Fields, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Καμπότζης.  πηγή










Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template