Αλέξη και Κυριάκο αφουγκραστείτε την εθνική τραγωδία που πλησιάζει

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τα σύννεφα της εθνικής τραγωδίας πυκνώνουν στον ορίζοντα. Ακόμη και για τα αίτια της πρόσφατης πτώσης του ελικοπτέρου του
Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Η Τουρκία προκλητικά πλέον και με θράσος αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα. Ο τσαμπουκάς των Τούρκων ενισχύεται από την κάλυψη που τους προσφέρουν τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται πιο μόνη από ποτέ στην πρόσφατη ιστορία μας. Σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνουν την υπέρβαση και να προχωρήσουν στην δημιουργία μιας κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας και Ανάπτυξης.Κανείς από τους δύο δεν μπορεί μόνος του. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το λάθος της πολιτικής του διαδρομής στις διαπραγματεύσεις χρησιμοποιώντας έναν αχρείαστο τσαμπουκά απέναντι στους Ευρωπαίους. Θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα χρησιμοποιώντας την ευγένεια και το χαμόγελο.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτή την διαπίστωση έκανε το Xάρβαρντ. Δυστυχώς οι ορδές των φανατικών κατσιαπλιάδων στελεχών του, οι οποίοι ζούσαν με το όνειρο της κατάληψης της εξουσίας και του βολέματος στο Δημόσιο δεν επέτρεψαν στον Ελληνα πρωθυπουργό να διαπραγματευθεί με νηφαλιότητα. 

Ο Τσίπρας έχασε ένα προσωπικό στοίχημα. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα χάσουμε το μισό Αιγαίο και δυο-τρία νησιά εξαιτίας ενός πείσματος μη παραδοχής του λάθους του. Στο κάτω κάτω είναι τόσο άσχετοι οι υπουργοί του (όπως κι εκείνοι των προηγούμενων κυβερνήσεων) ώστε το Ασφαλιστικό που πηγαινοφέρνει ο ντιρλαντά Κατρούγκαλοςλέγεται ότι είναι δημιούργημα Γάλλων τεχνοκρατών-προφανώς κάποιας από τις εταιρείες συμβούλων που πληρώνουμε πανάκριβα για να εκπαιδεύουν τα δικά μας στουρνάρια.

Η Νέα Δημοκρατία τώρα είναι επίσης ένα μπουλούκι γραφικών κατσιαπλιάδων που αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς κηφήνες οι περισσότεροι από τους οποίους δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους αλλά ζούνε από το Δημόσιο και το χρεοκοπημένο κόμμα τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Η εθνική τραγωδία που βρίσκεται προ των πυλών δεν θα περιμένει τον Κυριάκο να οργανώσει τα σούργελα που έχει το εξίσου χυδαίο πελατειακό κόμμα του. Ακόμη και ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Σαμαρά δεν τόλμησε να βάλει λουκέτο σε όλους τους άχρηστους δημόσιους οργανισμούς-γιάφκες των κηφήνων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει κόμμα με τους κατσιαπλιάδες που διαθέτει γιατί δεν έχει το χρόνο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουμε προς τα έξω την αίσθηση ότι ενώνουμε δυνάμεις για να διασώσουμε την Ελλάδα. Ακόμη και εκλογές να γίνουν και να τις κερδίσει ο Μητσοτάκης δεν διαθέτει την ομάδα ώστε να γλιτώσουμε την εθνική τραγωδία.

Το πιο απελπιστικό όμως είναι καταφέραμε, 6 χρόνια τώρα, με τους γραφικούς και ολίγιστους πολιτικούς μας, οι οποίοι ενδιαφέρονταν μόνο για το χυδαίο πελατειακό κράτος, να εξαντλήσουμε την υπομονή των Ευρωπαίων εταίρων μας. Ολοι θυμούνται τον Σόιμπλε να κάνει λόγο για τους Ελληνες ολιγάρχες το 2010. Κι όμως 6 χρόνια μετά οι Ελληνες ολιγάρχες εξακολουθούν να εκβιάζουν θαλασσοδάνεια και ρυθμίσεις των υφισταμένων δανείων, εξακολουθούν να παίρνουν έργα από το Δημόσιο, εξακολουθούν να είναι προνομιούχοι συνομιλητές υπουργών και της σημερινής κυβέρνησης.

Το χυδαίο πελατειακό κράτος κλωτσάει τις μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα να αιμορραγούν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Καλούμε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξουν τους πλέον ικανούς από τα δύο κομματικά μπουλούκια των κατσιαπλιάδων και με την προσθήκη κάποιων αρίστων από την κοινωνία οι οποίοι θα ήθελαν πραγματικά να βάλουν πλάτη για την πατρίδα να σχηματίσουν μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Ανάπτυξης.



Για μας εδώ στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” η είδηση που ακολουθεί μοιάζει με εισαγωγή στον εθνικό όλεθρο και έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την συντριβή του ελικοπτέρου.

Η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ» έπλευσε στα διεθνή ύδατα Νότια της Ρόδου και Νοτιοανατολικά της Καρπάθου και δι’ ασυρμάτου ειδοποίησε το ιταλικό σκάφος «Odin Finder» ότι παρανόμως επιχειρεί σε μια περιοχή η οποία – κατά τον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας – ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Από την Αθήνα είχε εκδοθεί νωρίτερα ναυτική ειδοποίηση (NAVTEX) για τα έργα στην περιοχή.
Λίγο μετά την παρέμβαση της τουρκικής κορβέτας, στην περιοχή έπλευσε και η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» η οποία βρισκόταν στην Κίναρο στο πλαίσιο των ερευνών για το δυστύχημα του ελικοπτέρου Agusta Bell. Αυτή τη στιγμή οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά με τα πολεμικά πλοία να βρίσκονται σε απόσταση 4-5 ναυτικών μιλίων από το ιταλικό. Σημειώνεται ότι η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου περιλαμβάνεται στις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ στην τελευταία τριμερή Σύνοδο, στο πλαίσιο της ενεργειακής συνεργασίας.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template