ΧΛΙΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ-Πλωτά σπίτια,υποβρύχιοι κήποι

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Το νέο συγκρότημα 42 εξοχικών πλωτών κατοικιών θα είναι έτοιμο μέσα στο 2016, και βρίσκεται στο αρχιπέλαγος The World με τα τεχνητά νησιά.
Τα νησιά σχηματίζουν τον παγκόσμιο χάρτη αν τα κοιτάξεις από ψηλά, γι' αυτό και έχουν πάρει αυτό το όνομα: The world. Εδώ όμως το θέμα μας είναι οι πλωτές κατοικίες, που ονομάζονται Floating Seahorse (=Αλογάκι της θάλασσας) και αυτόν τον καιρό κατασκευάζονται από την εταιρεία Kleindienst.



Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από 42 ανεξάρτητες τριώροφες κατοικίες, οι οποίες είναι κάτι ανάμεσα σε πολυτελείς επαύλεις και σε πλοία χωρίς προπέλα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. Το πάνω μέρος τους δηλαδή είναι πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και το άλλο μισό κάτω από αυτήν. Ηδη οι κατοικίες αυτές έχουν βγει στην αγορά και η κατασκευή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.



Η διαρρύθμιση και η επίπλωση πάντως είναι ό,τι καλύτερο για διακοπές. Στον πάνω όροφο εκτείνεται μεγάλο ντεκ, για ηλιοθεραπεία και για βραδινά πάρτι. Το ντεκ είναι διακοσμημένο με σεζλόνγκ, εξωτερικό ντους, μικρή κουζίνα και τζακούζι με διάφανο πάτο που βγάζει στο σαλόνι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Αυτός ο διάφανος πάτος του τζακούζι λειτουργεί και σαν γυάλινη οροφή για το living room, που επιτρέπει στο φως του ήλιου να φωτίζει όλη μέρα το δωμάτιο.



Στο ίδιο επίπεδο με το σαλόνι εκτείνεται μια εντυπωσιακή βεράντα η οποία βρίσκεται και στο ίδιο ύψος με το νερό. Αυτή η βεράντα προορίζεται για τα επίσημα δείπνα και γι' αυτό διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο όμως είναι το... υπόγειο. Πρόκειται για την ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα η οποία βλέπει μέσα στη θάλασσα. Γύρω γύρω δηλαδή, έχει διάφανα τοιχώματα με θέα στον υποβρύχιο κήπο 46 τμ με τα εντυπωσιακά ψάρια και τα πανέμορφα κοράλλια.



Η κάθε κατοικία έχει βάρος περίπου 180 τόνους και διαθέτει από δύο έως τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Και παρότι οι κατασκευές είναι πλωτές, οι κατοικίες παραμένουν σταθερές σε ένα σημείο, μέσα στο νερό - ακουμπάνε στον βυθό.



Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει πως για τη μελέτη των κατοικιών αυτών δαπανήθηκαν 5.000 ώρες και πως για τον σχεδιασμό και τη μηχανική υποστήριξή τους δαπανήθηκαν 13.000 ώρες. Στο πρότζεκτ απασχολήθηκαν συνολικά 200 εργαζόμενοι.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template