ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGA (;)

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Από τον Ανδρέα Πετρόπουλο 
Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού Έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό ιδιαίτερα για τις πρωτοποριακές επιλογές
του που άνοιξαν νέους δρόμους στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο καθώς και για τις επιτυχημένες ελληνικές σειρές του που άφησαν ιστορία όπως Οι Τρείς Χάριτες, Οι Απαράδεκτοι, Αναστασία, Λόγω Τιμής, Σ' αγαπώ - Μ΄αγαπάς, Σαββατογεννημένες, Στο Παρα Πέντε, Το Νησί κ.ά. 

Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989. Ήταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός, αν δεν συνυπολογιστούν και κάποιες άλλες σποραδικές ιδιωτικές και δημοτικές προσπάθειες, που δεν είχαν συνέχεια. Η προσωρινή άδεια "δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού" για τη λειτουργία του δόθηκε επί συγκυβέρνησηςΤζαννή Τζαννετάκη.

[1] Ώρα μηδέν για το Μεγάλο Κανάλι Μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας και την οικονομική κρίση που διανύουμε και αφού πολλές εταιρείες έχουν βάλει λουκέτο, φαίνεται πως ήρθε και η σειρά του MEGA.
Οι πιστώτριες τράπεζες έστειλαν τελεσίγραφο στο MEGA για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι νέοι επενδυτές αν θέλουν να συμμετέχουν στην εταιρεία, αλλιώς θα πρέπει να προχωρήσουν στην αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που οι σημερινοί ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύψουν. 
Οι εργαζόμενοι στο Μεγάλο Κανάλι έχουν λάβει ήδη έναντι των μισθών τους και είναι αβέβαιο αν θα τους καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός διότι οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύψουν τις μισθολογικές ανάγκες του προσωπικού.

Ήδη η διοίκηση της εταιρίας έχει αθετήσει την δέσμευση να καταβληθούν οι οφειλόμενες αποδοχές προς τους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016. Επιπρόσθετα δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν για εργασία από την στιγμή που η εργοδοσία δεν τους πληρώνει αλλά ούτε και τους ενημερώνει για το σχεδιασμό από εδώ και πέρα. 

Τι μέλει γενέσθαι; Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι μεγάλες ψυχαγωγικές εκπομπές όπως τα «Καλημερούδια» δε θα μπορούν να βρίσκονται στο πόστο τους και το πρόγραμμα του σταθμού θα εκπέμπει μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη. 

Ήδη η ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA μετράει απώλειες με την αποχώρηση του Κώστα Μαρτάκη και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλοι. Όλοι προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το μεγάλο Κανάλι κάτι που όμως από ότι φαίνεται είναι αδύνατο. Μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας έχουν συζητήσει με άλλα κανάλια προκειμένου να μετακινηθούν πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. 
Κάποιοι έχουν συζητήσει ήδη για το Ε και τον Alpha και κάποιοι από τη νέα σεζόν για τον ΑΝΤ1. Δε γνωρίζουμε ακόμα που θα μετακινηθεί η Όλγα Τρέμη καθώς οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να απέχει από τη τηλεόραση μετά το κλείσιμο του MEGA αν τελικά αυτό υπάρξει. 

Αυτό που είναι σίγουρο και βέβαιο είναι πως η αλλαγή αυτή στο τηλεοπτικό τοπίο θα αλλάξει τα πράγματα που ξέρουμε και που έχουμε συνηθίσει και θα δημιουργήσει σύγχυση, θα μας θυμίσει εποχές σαν το ALTER που τότε τα πράγματα ήταν ακριβώς στην ίδια περίπτωση όπως είναι το MEGA τώρα. Μεγάλον αγώνα κάνουν και οι εργαζόμενοι του Καναλιού όπου για αυτούς είναι κυριολεκτικά η εβδομάδα των παθών μιας και δε ξέρουν τι θα γίνει αύριο. Οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι πολλές και καταιγιστικές, εμείς θα ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο για τα όσα συμβαίνουν στο μεγάλο Κανάλι.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template