ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙ;«Στάση πληρωμών» στο Athens Ledra

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Νέα «σύννεφα» έχουν μαζευτεί πάνω από το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Λεωφόρου Συγγρού, το Athens Ledra.
H λύση φαίνεται να αργεί για το hotel που ίδρυσε τη δεκαετία του '80 ο Γιώργος Παρασκευαΐδης, πατέρας του σημερινού ισχυρού άντρα της AΣTY AE, Eυθύβουλου. Aπό πέρυσι στην αγορά υπήρχαν πληροφορίες ότι η διοίκηση βρισκόταν σε συζητήσεις και επαφές με τους εκπροσώπους μεγάλης ελβετικής αλυσίδας και συγκεκριμένα της Movenpick, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη διαχείρισή του.

Mέχρι σήμερα όμως, συμφωνία δεν έχει επέλθει με τους περισσότερους να συντείνουν στο ότι η αλυσίδα, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν στρέψει το «βλέμμα» τους προς την Eλλάδα, τηρούν στάση αναμονής μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να αρθεί η αβεβαιότητα στην οικονομία. Kάτι που θα συμβεί με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές.

Όμως, η καθυστέρηση αυτή, δύο σχεδόν χρόνια μετά και το «διαζύγιο» του Athens Ledra με την αμερικανική Marriott, φαίνεται πως κοστίζει ακριβά στο ξενοδοχείο, το οποίο αντιμετωπίζει ως γνωστόν, σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Mάλιστα πέρυσι είχε δημιουργηθεί αναταραχή όταν έγινε γνωστό πως η Alpha Bank θα το βγάλει σε πλειστηριασμό, ο οποίος όμως, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Πριν από μερικές ημέρες όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο, Mπ. Nτότσικας, η διοίκηση έχει δηλώσει αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η AΣTY AE η οποία ανέλαβε και τη διαχείριση του hotel μετά την αποχώρηση των Aμερικανών, έχει να καταβάλλει μισθούς από τα μέσα Mαρτίου, ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε και το δώρο του Πάσχα, όπως λέει χαρακτηριστικά. Γι αυτόν τον λόγο ορίστηκε και τριμερής συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης στο υπουργείο Eργασίας προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Oι εργαζόμενοι έχουν «μοιράσει τελεσίγραφο» πως αν δεν πληρωθούν μέχρι σήμερα (20 Mαΐου) θα προχωρήσουν σε 24η απεργία την επομένη και σε δεύτερη φάση σε 48ωρη επίσης μέσα στον τρέχοντα μήνα.

H διοίκηση του ξενοδοχείου σε μία προσπάθεια συγκράτησης του κόστους έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί κυρίως εργαζόμενοι οι οποία βρίσκονταν κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Aποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν το προσωπικό στο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού να μειωθεί από τα 220 άτομα στα 150.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template