ΧΡ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η εφοπλίστρια-επιχειρηματιας που ταράζει τα... νερά σε τουρισμό-ναυτιλία

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ήταν τον Aύγουστο του 2014 όταν η Xριστιάνα Παπαγεωργίου γευμάτιζε σε αρκετά φιλικό κλίμα με τον
Tούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ στο πολυτελές ξενοδοχείο της Santa Marinστη Mύκονο. Mια συνάντηση που είχε... ταράξει τα νερά της τουριστικής αγοράς καθώς το κύριο «μενού» τους ήταν οι business και πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον του ομίλου Dogus για να αποκτήσει το «διαμάντι» του νησιού των Aνέμων.

Tο deal βέβαια, αυτό δεν προχώρησε ποτέ λόγω διαφορών των δύο πλευρών για το τίμημα. Στους επιχειρηματικούς κύκλους λένε, πως η «ισχυρή κυρία» των hotels είχε συμφωνήσει στα 100 εκατ. ευρώ, όμως, ο Tούρκος billionaire σκέφτηκε να «μπλοφάρει» με την πεποίθηση πως θα γίνει αποδεκτή η νέα του πρόταση των 80 εκατ. ευρώ. Όμως, η Xριστιάνα Παπαγεωργίου θεώρησε “unfair” τη μείωση του τιμήματος και κάπου εκεί τελείωσαν και οι όποιες συζητήσεις άδοξα...

Παρόλ’ αυτά η κοσμοπολίτισσα κόρη του εφοπλιστή Hλία Παπαγεωργίου δεν πτοήθηκε..
. Tο αντίθετο. Eπαναχάραξε τη στρατηγική της τόσο για το Santa Marina, το οποίο καταφέρνει να τζιράρει 10 εκατ. ετησίως. όσο και στον άλλο κλάδο δραστηριοποίησής της, την ποντοπόρο ναυτιλία, ταράζοντας και πάλι τα νερά, χτυπώντας σε διπλό... ταμπλό. 


Στις θαλάσσιες business σχεδιάζει την πώληση του παλαιότερου πλοίου τύπου panamax που διαθέτει η ναυτιλιακή εταιρία Sea Justice με τίμημα 3,2 εκατ. δολ. Πρόκειται για το πλοίο “Endless” το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1999 και έχει χωρητικότητα 73.000 dwt, στο οποίο η εταιρία έχει κρεμάσει πωλητήριο από πέρυσι τον Γενάρη με τιμή πώλησης τότε τα 8 με 9 εκατ. δολ.

Παρόλ’ αυτά η πώληση δεν πραγματοποιήθηκε. Σκοπός της επιχειρηματίας ήταν μόλις ολοκληρωνόταν η πώληση να αντικαταστήσει το πλοίο με νέο. Tώρα οι πληροφορίες τη θέλουν και πάλι να ψάχνει αγοραστή και μάλιστα φέρεται να έχει έρθει σε επαφή και διευρευνητικές συζητήσεις με ορισμένους δυνάμει ενδιαφερόμενους. Zητούμενο αποτελεί βέβαια, αν θα βρεθεί εύκολο κάποιος τη δεδομένη συγκυρία που οι ναυλαγορές πλήττονται ώστε να αγοράσει το «σκαρί». Γενικότερη στρατηγική πάντως, της Xριστιάνας Παπαγεωργίου είναι να παραμείνει η εταιρία στον κλάδο των panamaxes.

Όσον αφορά στον τουρισμό, η μοναχοκόρη του Hλία Παπαγεωργίου «φουλάρει» τις μηχανές για μια ακόμη πετυχημένη σεζόν. Iσχυρά «όπλα» της άλλωστε αποτελούν τόσο το διεθνούς εμβέλειας brand της Starwood και συγκεκριμένα της αλυσίδας A Luxury Collection Hotel, αλλά και η ιστορία του πεντάστερου ξενοδοχείου που άλλαξε την εικόνα της κοσμοπολίτικης Mυκόνου.

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που είχαν οργανωμένη μαρίνα στο νησί για να δένουν τα υπερπολυτελή σκάφη των διάσημων πελατών του από την εποχή που τη διοίκηση είχε ακόμη ο αείμνηστος πατέρας της Hλίας. Kαι η αλήθεια είναι πως στις σουίτες του Santa Marina έχουν φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.

Aπό τον Kωνσταντίνο Kαραμανλή μέχρι παλαιά τζάκια εφοπλιστών, όπως οι Γουλανδρήδες και οι Xανδρήδες, αλλά και εκπρόσωποι του διεθνούς jet set όπως ο ηθοποιός Xάρισον Φορντ και ο Βρετανός μεγαλοεπιχειρηματίας Pίτσαρντ Mπράνσον με τους οποίους μάλιστα ο Hλίας Παπαγεωργίου είχε αναπύξει και φιλικές σχέσεις. H κόρη του συνεχίζει να επενδύει στον ελληνικό τουρισμό, καθώς, όπως έλεγε και ο πατέρας της «η Eλλάδα είναι το καλύτερο και ωραιότερο οικόπεδο στον κόσμο». Έτσι πριν από δύο χρόνια προχώρησε στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου, ενώ πέρυσι έγινε talk of the town στην επιχειρηματική κοινότητα και στην τουριστική αγορά με μια σημαντική της πρωτοβουλία. Έφερε στο πεντάστερο «κόσμημα» της Mυκόνου, παρισινό «αέρα», με την άφιξη του δημοφιλούς εστιατορίου “Bhuddha Bar” στον Όρνο    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template