Bill Gross: Κύριοι μακριά από μετοχές και ομόλογα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Για να το λέει κάτι θα ξέρει αφού είναι ο ειδήμων...«Δεν μου αρέσουν τα ομόλογα, δεν μου αρέσουν οι περισσότερες μετοχές, δεν μου αρέσει το private equity»,
δήλωσε ο διαχειριστής της Janus Capital Μπιλ Γκρος, την Τετάρτη, στην τελευταία του «παραίνεση» προς τους επενδυτές.

Όπως μεταδίδει το CNBC, o λόγος για τον οποίο ο Gross είναι τόσο αρνητικός απέναντι στα δύο συμβατικά επενδυτικά προϊόντα είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα στο οποίο η οικονομική ανάπτυξη και οι υψηλές αποδόσεις που θα έπρεπε να την συνοδεύουν είναι δυσεύρετες.

Υπάρχει «υπερβολικά μεγάλο ρίσκο για υπερβολικά μικρή απόδοση»
προκειμένου να δανείσουν οι τράπεζες στο σημερινό κλίμα, ενώ τα χαμηλά επιτόκια βοηθούν τις τιμές των στοιχείων ενεργητικού, αλλά τσακίζουν τις αποταμιεύσεις και την επιχειρηματική επένδυση.

«Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ασφαλιστικά ταμεία και οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν απογυμνωθεί από την ικανότητά τους να αποπληρώσουν μελλοντικά χρέη και συνταξιοδοτικές παροχές» έγραψε ο Gross. «Οι κεντρικές τράπεζες αγνοούν αυτή την σκοτεινή πλευρά των χαμηλών επιτοκίων. Αν διατηρηθεί για υπερβολικό χρονικό διάστημα, η ίδια η οικονομία θα προσβληθεί καθώς τα αναμενόμενα εισοδήματα αποτυγχάνουν να επενδυθούν και οι επενδυτικές δαπάνες λιμνάζουν».

Όπως επισημαίνει το CNBC, οι κατηφείς προβλέψεις του έρχονται ενώ οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως συνεχίζουν τα μέτρα νομισματικής τόνωσης και να κρατούν αγκυροβολημένα τα επιτόκια αρκετά κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Στις ΗΠΑ, η κεντρική τράπεζα, έχει διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο από 0,25 έως 0,5%, αν και αξιωματούχοι της Fed είχαν υπονοήσει τον περασμένο Δεκέμβρη ότι τα επιτόκια ήταν πιθανό να αυξηθούν τέσσερις φορές αυτόν τον χρόνο.
Ο κ. Gross επέκρινε τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, λέγοντας ότι έχουν εμποδίσει την ανάπτυξη. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μια στροφής των επενδυτών σε στοιχεία ενεργητικού όπως ο χρυσός και η γη.
«Τα υλικά περιουσιακά στοιχεία όπως γη, χρυσός και εξοπλισμός σε discount είναι προτιμώμενες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε. «Αλλά αυτά είναι δύσκολο να αγοραστούν από ιδιώτες επειδή ο πλούτος έχει 'χρηματιστικοποιηθεί'».
Ο Gross διαχειρίζεται το επενδυτικό ταμείο μεγέθους $1,5 δισ, Janus Global Unconstrained Bond, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, μπορεί να επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων.

To ταμείο σημείωσε ανάπτυξη κατά 3,93 τοις εκατό, από την αρχή του έτους έως σήμερα, μεγαλύτερη σε σχέση με τα υπόλοιπα funds κατηγορίας. O Gross δηλώνει για το fund: «Πολλά από τα χρήματά μου βρίσκονται εκεί».   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template