Maldives: Ένας Έλληνας δημιουργεί εμπειρίες σε ένα μαγικό νησί

Σάββατο 6 Απριλίου 2024


O Γιάννης Γιαννόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες της περιοχής των Μαλδίβων και νυν Director of Food & Beverage στο νέο resort Ifuru Island Maldives μας μεταφέρει σε όλες τις διαστάσεις της εξωτικής εμπειρίας.


–Τι κάνει το Ifuru ξεχωριστό όσον αφορά τη γαστρονομία; Ποια είναι η προσέγγισή σας στο F&B; 

Όσον αφορά τη γαστρονομία, η φιλοσοφία μας στο Ifuru είναι απλή. Εχουμε συγκεντρώσει συνταγές από σπιτικά φαγητά και πώς φτιάχνονται, από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε όλα τα μενού των εστιατορίων μας με πιάτα και γεύσεις όμοιες με αυτές που θα δοκίμαζες αν σε προσκαλούσαν να δειπνήσεις στο σπίτι κάποιου. Απλά υλικά που στα χέρια τον έμπειρων Chef μας δημιουργούν γεύσεις απαράμιλλες φτιαγμένες με φρέσκα υλικά που δίνουν σπιτικές γεύσεις όπως αυτές που θα γευτεί κάποιος προσκεκλημένος στο σπίτι του καθενός μας.
Ερχόμενος από την Ελλάδα τώρα, προσπαθώ να κάνω το ελληνικό “Filoxenia” μέρος του ήθους όλης της ομάδας του F&B στο Ifuru. Το τμήμα μας δεν είναι εδώ για να εξυπηρετεί τυφλά τους επισκέπτες σύμφωνα με τους κανόνες του Fine Dinning, αλλά για να δημιουργήσει εμπειρίες για αυτούς που θα μας επισκεφτούν όπως θα κάνει κάποιος για τον καλύτερό του φίλο. Βλέπουμε τους επισκέπτες μας ως μέρος της μικρής μας κοινότητας και φροντίζουμε να τους κάνουμε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και να γνωρίσουν το μαγικό νησί μας.

Γιάννης Γιαννόπουλος, Director of Food & Beverage Ifuru Island Maldives


Ifuru Island Maldives





–Γιατί πιστεύετε ότι η γαστρονομία είναι βασικός λόγος για τον κόσμο στην επιλογή ενός προορισμού διακοπών; 

Η γαστρονομία, η τέχνη της καλής διατροφής έχει εξελιχθεί σε βασικό παράγοντα για πολλούς ταξιδιώτες πριν αποφασίσουν για έναν προορισμό διακοπών, προσφέροντας όχι μόνο διατροφή αλλά και μια πύλη στον πολιτισμό, την περιπέτεια και τις αξέχαστες εμπειρίες. Πολιτιστική Εμπειρία: Το φαγητό είναι βαθιά συνυφασμένο με τον πολιτισμό. Η δοκιμή τοπικών πιάτων και η εξερεύνηση των γαστρονομικών παραδόσεων επιτρέπει στους ταξιδιώτες να βυθιστούν στην κουλτούρα του προορισμού.
Μοναδικότητα: Πολλοί προορισμοί είναι γνωστοί για τις μοναδικές και ξεχωριστές κουζίνες τους. Είτε πρόκειται για σούσι στην Ιαπωνία, ζυμαρικά στην Ιταλία ή κάρυ στην Ινδία, ορισμένα τρόφιμα συνδέονται στενά με συγκεκριμένες περιοχές. Οι ταξιδιώτες συχνά αναζητούν αυτές τις αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες που δεν μπορούν να βρουν εύκολα αλλού.
Περιπέτεια και εξερεύνηση: Για ορισμένους ταξιδιώτες, η δοκιμή νέων και εξωτικών φαγητών είναι μια περιπέτεια από μόνη της. Είναι ένας τρόπος να βγει κανείς από το comfort Zone και να αγκαλιάσεi νέες γεύσεις και συστατικά.
Κοινωνική αλληλεπίδραση: Eνα γεύμα είναι μια καθολικά κοινωνική δραστηριότητα. Το φαγητό με ντόπιους ή συνταξιδιώτες παρέχει ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές. Το φαγητό μπορεί να είναι καταλύτης για τη δημιουργία φιλιών, δημιουργώντας μόνιμες αναμνήσεις από το ταξίδι.
Wellness και Υγεία: Με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τουρισμό ευεξίας, πολλοί ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στις υγιεινές και θρεπτικές επιλογές φαγητού όταν επιλέγουν έναν προορισμό.
ΜΜΕ και Influencers :Η έκθεση σε δελεαστικές εικόνες φαγητού από όλο τον κόσμο μπορεί να εμπνεύσει την περιπλάνηση και να παρακινήσει τους ανθρώπους να επισκεφτούν προορισμούς με βάση τη γαστρονομική τους φήμη.

-Πώς προμηθεύεστε πρώτες ύλες; Με ποιους ανθρώπους συνεργάζεστε; 

Oι Μαλδίβες είναι οικονομία που βασίζεται 100% στον τουρισμό, αυτό έχει επιτρέψει τη δημιουργία καναλιών εφοδιασμού που φέρνουν φρέσκα αγαθά από όλο τον κόσμο. Η πολυπολιτισμική κοινωνία απαιτεί να εισάγονται αυθεντικές γεύσεις από όλο τον κόσμο κάτι που με βοηθά να προμηθεύομαι τα καλύτερα υλικά για τα πιάτα μας. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι μπορώ να βρω εδώ καλή φέτα ελληνικής παραγωγής! Από την άλλη, ο ωκεανός που περιβάλλει όλες τις Μαλδίβες παρέχει απίστευτη πρόσβαση σε ψάρια κάθε τύπου και μεγέθους που μπορούν να φτάσουν στο Ifuru την ίδια ημέρα.





-Ποια είναι η φιλοσοφία της διατροφικής κουλτούρας της κουζίνας και των ανθρώπων που την αντιπροσωπεύουν; 

Η φιλοσοφία της διατροφικής κουλτούρας του Ifuru στις Μαλδίβες, όπως και πολλές άλλες νησιωτικές κοινότητες, είναι βαθιά ριζωμένη στο φυσικό περιβάλλον, τις παραδοσιακές πρακτικές και την πολιτιστική κληρονομιά.
Sustainability: Δεδομένης της εξάρτησης του νησιού από τους θαλάσσιους και γεωργικούς πόρους του -παράγουμε το 40% των φρούτων και λαχανικών στο ίδιο το νησί- η βιωσιμότητα είναι πιθανότατα το κεντρικό δόγμα της φιλοσοφίας της διατροφικής μας κουλτούρας. Οι τοπικές κοινότητες έχουν μια βαθιά κατανόηση της ευαίσθητης ισορροπίας των οικοσυστημάτων και της σημασίας της διατήρησης των πόρων για τις μελλοντικές γενιές.
Φρεσκάδα και εποχικότητα: Με πρόσβαση σε άφθονα θαλασσινά και τροπικά φρούτα και λαχανικά, η φρεσκάδα και η εποχικότητα είναι οι βασικές αρχές της διατροφικής κουλτούρας στο Ifuru. Παραδοσιακά πιάτα παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, αντανακλώντας τις γεύσεις της εποχής και το περιβάλλον.
Μαγειρική παράδοση και καινοτομία: Ενώ οι παραδοσιακές συνταγές και οι μέθοδοι μαγειρέματος λατρεύονται, οι παγκόσμιες επιρροές φτάνουν ακόμη και σε απομακρυσμένες νησιωτικές κοινότητες. Η κουζίνα του Ifuru μπορεί να εξελίσσεται και να ενσωματώνει νέα συστατικά, τεχνικές και γεύσεις, ενώ ταυτόχρονα τιμάει τη τοπική γαστρονομική κληρονομιά.
Πολιτιστική υπερηφάνεια: Μέσω του φαγητού μας, διατηρούμε και γιορτάζουμε την τοπική κληρονομιά, μεταδίδοντας συνταγές, τεχνικές μαγειρέματος και τελετουργίες που σχετίζονται με το φαγητό από γενιά σε γενιά.



Waterfront Restaurant



Palm Grill Restaurant

Social House Restaurant

-Πώς είναι η γευστική εμπειρία στο Ifuru; Ποιες γαστρονομικές επιλογές είναι διαθέσιμες; 

Η γευστική εμπειρία στο Ifuru Μαλδίβες χαρακτηρίζεται από τη χαλαρή, τροπική ατμόσφαιρα και την έμφαση στα φρέσκα, τοπικά υλικά. Αν και συγκεκριμένες γαστρονομικές επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών και την εποχική διαθεσιμότητα, ακολουθούμε ορισμένα τυπικά χαρακτηριστικά και γαστρονομικές επιλογές όπως:
Θαλασσινά: Είναι πιθανότατα το αποκορύφωμα της γευστικής εμπειρίας. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μια ποικιλία από ψάρια και οστρακοειδή, παρασκευασμένα σε παραδοσιακά στυλ των Μαλδίβων ή με διεθνείς επιρροές.
Τοπικές γεύσεις: Η κουζίνα του Ifuru αναδεικνύει τις γεύσεις των Μαλδίβων, με πιάτα που ενσωματώνουν καρύδα, τροπικά φρούτα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Οι παραδοσιακές σπεσιαλιτέ των Μαλδίβων, όπως το mas riha (ψάρι κάρυ), το garudhiya (ψαρόσουπα) και το roshi (πλακέ ψωμί) εμφανίζονται σε περίοπτη θέση.
Διεθνής κουζίνα: Ενώ η κουζίνα των Μαλδίβων βρίσκεται στο επίκεντρο, οι επισκέπτες στο Ifuru μπορούν επίσης να περιμένουν μια σειρά από διεθνείς γαστρονομικές επιλογές που ταιριάζουν σε διαφορετικά γούστα. Από σαλάτες εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο μέχρι ασιατικές πατάτες σε ψητά δυτικού τύπου, Η κουζίνα του Ifuru προσφέρει μια ποικιλία από διεθνή πιάτα που παρασκευάζονται με τοπικά υλικά.
Fine Dining και casual επιλογές: Στα εστιατόρια που είναι διαθέσιμα στο νησί Ifuru, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν την επιλογή ανάμεσα σε εκλεκτές γαστρονομικές εμπειρίες και πιο χαλαρά, περιβάλλοντα. Είτε απολαμβάνουν ένα ρομαντικό δείπνο κάτω από τα αστέρια στα εστιατόρια Waterfront, ή στο Palm Grill είτε ένα χαλαρό γεύμα δίπλα στην παραλία, στο εστιατόριo Social House οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν προσεγμένη εξυπηρέτηση και νόστιμη κουζίνα.
Special Dining εμπειρίες: Οι επισκέπτες στο Ifuru μπορούν επίσης να περιμένουν δείπνα σε ιδιωτική παραλία, κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα με δείπνο στο πλοίο και θεματικές γαστρονομικές εκδηλώσεις. Αυτές οι εμπειρίες παρέχουν ευκαιρίες στους επισκέπτες να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις σε ένα μοναδικό περιβάλλον.
Vegetarian, Vegan και Διατροφικές Επιλογές: Με αυξανόμενη επίγνωση των διατροφικών προτιμήσεων και περιορισμών, τo Ifuru προσφέρει επιλογές για χορτοφάγους, vegan και χωρίς γλουτένη σε επισκέπτες με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να γνωστοποιήσουν εκ των προτέρων τις διατροφικές προτιμήσεις και τις απαιτήσεις τους για να εξασφαλίσουν μια απρόσκοπτη γευστική εμπειρία. Συνολικά, η γευστική εμπειρία στο Ifuru Μαλδίβες είναι μια απολαυστική συγχώνευση τοπικών γεύσεων, διεθνών επιρροών και γραφικού περιβάλλοντος, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι με φόντο τον παράδεισο.

Sunken Social Lounge



Sunset Beach Villa with Pool

Sunset Beach Villa

Sunset 2 Bedroom Villa with Pool



Skydive

–Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν το νησί Ifuru Μαλδίβες μοναδικό; 

Το Ifuru διαθέτει μοναδικά στοιχεία που το διαφοροποιούν και το κάνουν ξεχωριστό προορισμό:
Φυσική ομορφιά: Το νησί υπερηφανεύεται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά, χαρακτηρίζεται από παρθένες παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια φυσική τροπική βλάστηση. Τα γραφικά τοπία και η άφθονη θαλάσσια ζωή του το κάνουν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης και τους φωτογράφους.

Απομονωμένη τοποθεσία: Το Ifuru προσφέρει μια αίσθηση απομόνωσης και ηρεμίας που είναι ιδιαίτερα περιζήτητη. Μακριά από τη φασαρία της αστικής ζωής και με ανοιχτό ορίζοντα οι επισκέπτες μπορούν να βυθιστούν στη γαλήνη της απομακρυσμένης τοποθεσίας του νησιού.
Πλούσια θαλάσσια βιοποικιλότητα: Τα γύρω νερά του νησιού Ifuru είναι γεμάτα από ποικίλη θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων πολύχρωμων κοραλλιογενών υφάλων, τροπικών ψαριών, θαλάσσιων χελωνών και δελφινιών. Αυτή η πλούσια βιοποικιλότητα κάνει το νησί δημοφιλή προορισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και άλλες δραστηριότητες με βάση το νερό, παρέχοντας αξέχαστες συναντήσεις με υποθαλάσσια πλάσματα.

Sky Dive: Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το Ifuru, τα γαλάζια νερά και τον ύφαλο που το περιβάλλουν από ψηλά με το Sky Dive Maldives.
Πρακτικές Sustainable Τουρισμού: Καθώς αυξάνεται η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, στο Ifuru έχουμε δεσμευτεί σε πρακτικές sustainable τουρισμού που στοχεύουν στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της βιοποικιλότητας του νησιού. Από φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα έως πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της θάλασσας, το νησί είναι αφοσιωμένο στην προστασία του εύθραυστου οικοσυστήματος του.

Αυθεντικότητα και πολυτέλεια: Το Ifuru προσφέρει ένα μείγμα πολυτέλειας και αυθεντικότητας, παρέχοντας στους επισκέπτες, εμπειρίες που αναδεικνύουν τα φυσικά θαύματα και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Από μπανγκαλόου με λευκή άμμο, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και εκπληκτική θέα στον ωκεανό μέχρι εξατομικευμένες γευστικές εμπειρίες κάτω από τα αστέρια, το Ifuru Island προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν απαράμιλλη πολυτέλεια ενώ συνδέονται με το μοναδικό περιβάλλον του νησιού.

Ευεξία και Χαλάρωση: Το νησί Ifuru είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ευεξία που θέλουν να αναζωογονήσουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μέσα σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Προσφέρουμε θεραπείες σπα, μαθήματα γιόγκα και καταφύγια ευεξίας που έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν τη χαλάρωση, την ισορροπία και την ολιστική ευεξία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να ανανεωθούν στον παράδεισο. Τέλος, ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικής κληρονομιάς, βιωσιμότητας, πολυτέλειας και ευεξίας κάνει το νησί έναν πραγματικά μοναδικό και αξέχαστο προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία.

–Τι σας ενέπνευσε να εργαστείτε στις Μαλδίβες και ειδικά στο Ifuru; 

Οι Μαλδίβες είναι γνωστές για την εκπληκτική φυσική ομορφιά τους, συμπεριλαμβανομένων των κρυστάλλινων νερών, των παραλιών με λευκή άμμο και των ζωντανών κοραλλιογενών υφάλων. Σαν δύτης που είμαι αυτό ήταν το αρχικό κίνητρο . Αν προσθέσω ότι για πολλούς ανθρώπους, η γοητεία της εργασίας σε ένα εξωτικό περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο και ότι επιπλέον, οι Μαλδίβες έχουν μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, προσφέροντας ευκαιρίες για απασχόληση στη φιλοξενία, και διάφορους άλλους τομείς, νομίζω ότι είναι φανερό τι διαμόρφωσε την επιλογή μου. Αφήνοντας την αγαπημένη μου Μύκονο που έζησα και εργάστηκα για πάνω από 20 χρόνια ,το επόμενο βήμα μου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από έναν διεθνή προορισμό. Το Ifuru, συγκεκριμένα, είναι γνωστό για την πλούσια θαλάσσια βιοποικιλότητα και το παρθένο περιβάλλον του. Είναι μια ιδανική τοποθεσία για άτομα που αναζητούν ένα ήρεμο περιβάλλον για να ζήσουν και να εργαστούν. Συνολικά, η έμπνευση για να εργαστώ στις Μαλδίβες, συμπεριλαμβανομένου του Ifuru, προήλθε από την επιθυμία να περιτριγυρίζομαι από φυσική ομορφιά, να συμβάλλω σε προσπάθειες διατήρησης, να εξερευνώ το βυθό και τα διάφορα θαλάσσια οικοσυστήματα ή να βιώνω έναν μοναδικό και ειδυλλιακό τρόπο ζωής μακριά από τον comfort zone μου.
www.ifuruisland.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template