Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη... Wall Street - Οι Ολυμπιονίκες που έγιναν brokers

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Το να γίνει κάποιος Ολυμπιονίκης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση όχι μόνο από την άποψη του αγώνα και της προσωπικής προσπάθειας που
απαιτείται από τον κάθε αθλητή αλλά και από την άποψη των δαπανών. Για το λόγο αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που από Ολυμπιονίκες έγιναν τελικά... brokers προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Η Emily Samuelson στα 15 χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ως χορεύτρια στον πάγο
έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της καριέρας της συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010 κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Στη συνέχεια όμως βγήκε στη σύνταξη.

Ωστόσο, τόσο η ίδια όσο και πολλοί Ολυμπιονίκες ποτέ δεν κέρδιζαν αρκετά χρήματα προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους. Οι γονείς της ξόδευαν 50.000 δολάρια το χρόνο για εκείνη, χρήματα τα οποία προσπάθησε να τους επιστρέψει όταν πια έφτασε στο απόγειο της καριέρας της. Όμως κατάφερε να τους δώσει τελικά μόνο τα τρία τέταρτα των κερδών της.

Η 26χρονη ήξερε ότι πολλοί φίλοι της Ολυμπιονίκες αγωνίζονταν για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Έτσι, μετά το τέλος της καριέρας της στο πατινάζ αναζήτησε μια νέα πηγή εσόδων. Τώρα βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους του αθλητές που εργάζονται στη διαχείριση του πλούτου σε μεγάλες τράπεζες, με την ελπίδα πως η σπουδαία επαγγελματική της καριέρα θα εντυπωσιάσει τους υποψήφιους πελάτης της.

Η UBS Wealth Management Americas, η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley απασχολούν πολλούς συνταξιούχους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Εθίστηκα στην αποταμίευση και άρχισα να επενδύω στα 14» δήλωσε η Samuelson, η οποία πλέον είναι οικονομικός σύμβουλος της Bank of America Merrill Lynch στο Μίσιγκαν.

Η Emily Samuelson με τον παρτενέρ της στο πατινάζ



Η Cheri Lytle, επικεφαλής της Merrill Lynch για θέματα στρατηγικής και ανάπτυξη, δήλωσε ότι Ολυμπιονίκες όπως η Samuelson είναι ελκυστικοί λόγο της νεαρής ηλικίας τους αλλά και της ηθικής τους στον τομέα της εργασίας.

Οι χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν προσλάβει χιλιάδες εκπαιδευόμενους κατά τα τελευταία χρόνια με στόχο να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά συμβούλων.

Τόσο η Emily Samuelson όσο και δύο άλλοι Ολυμπιονίκες ανέφεραν στο Reuters ότι τους αρέσει ο ανταγωνισμός αυτός που υπάρχει στη Wall Street ενώ οι χρηματικές απολαβές είναι μεγαλύτερες και πιο σταθερές σε σχέση με όσα έβγαζαν κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας.

Ο 34χρονος Mark Lopez ανήκει επίσης σε εκείνους τους αθλητές που μετά το αργυρό μετάλλιο που κέρδισε στο Τάε Κβον Ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, έστρεψε την προσοχή του στη Wall Street.

«Δεν μπορώ να κλοτσάω για πάντα» ανέφερε ο Lopez ο οποίος εργάζεται στην UBS και προβάλει την τεράστια επιτυχία του στον αθλητικό χώρο για να διαφημίσει την αξία του στο χρηματοοικονομικό τομέα.
Mark Lopez


Ο David Emma, ​​ένας επαγγελματίας παίκτης του χόκεϊ που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, δήλωσε στο Reuters ότι έχασε το 80% των αποταμιεύσεών του λόγω της τεχνολογικής φούσκας που δημιουργήθηκε διότι ο οικονομικός του σύμβουλος επένδυσε το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του στον τομέα της τεχνολογίας.

Η απώλεια αποδεκάτισε το κομπόδεμα του Emma το οποίο είχε αποκτήσει από την καριέρα του στο χόκεϊ και τον έκανε να στραφεί στην στη διαχείριση πλούτου. Αρχικά εργάστηκε στην Merrill Lynch και αργότερα στο Hightower. Σήμερα ο ίδιος παρέχει συμβουλές σε 35 επαγγελματίες αθλητές του χόκεϊ, του γκολφ και του τένις μεταξύ των οποίων πολλοί Ολυμπιονίκες.    πηγή

David Emma

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template