Κίνηση ματ απο τον Συμεών Παληό και την Diana Containerships

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνηση ματ απο τον Συμεών Παληό και την Diana Containerships.Με μια «κίνηση ΜΑΤ» που θα της εξασφαλίσει ρευστότητα το επόμενο διάστημα, η Diana
Containerships προχώρησε σε τροποποίηση δυο δανείων της,
ένα αξίας 148 εκατ. δολαρίων στην The Royal Bank of Scotland (RBS) κι ένα ύψους 50 εκατ. δολαρίων που είχε υπογράψει με τη Diana Shipping. Απαράβατος όρος της νέας συμφωνίας είναι η απαγόρευση στην εταιρεία συμφερόντων Συμεών Παληού από την αγορά νέων πλοίων και την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους μέχρι τα τέλη του 2018.

Παράμετρος

Άλλη μια σημαντική παράμετρος της τροποποίησης του δανείου με την RBS, είναι ότι απαγορεύεται στην εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να αυξήσει το χρέος της (με την εξαίρεση του χρέους εντός του ομίλου) μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 2018.


Παράταση μέχρι το 2018

Η αποπληρωμή μιας δόσης ύψους 8,85 εκατ. δολαρίων του δανείου θα αναβληθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2019, ενώ θα καταβάλλει μέχρι την Πέμπτη μια προκαταβολή ύψους 7,6 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα για το δάνειο που είχε ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Diana Containerships δεν θα πληρώσει τα μερίσματα μέχρι την εξόφληση αυτής της δόσης, το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη του 2018.
Η τριμηνιαία αποπληρωμή του δανείου της RBS θα αναβληθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 2017, μετά την οποία οι τέσσερις πρώτες αποπληρωμές θα μειωθούν, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, η Diana ανακοίνωσε και την τροποποίησει της δανειακής σύμβασης ύψους 50 εκατ. δολαρίων που είχε υπογράψει με τη Diana Shipping, της οποίας τα επιτόκια θα μεταβληθούν και θα διαμορφωθούν σε ποσοστό 3,35% υπέρ του Libor σε ετήσια βάση για μια περίοδο που θα διαρκέσει από το Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Η αποπληρωμή του εν λόγω δανείου θα αναβληθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 2018.

«Η απόφαση της Diana Shipping να τροποποιήσει αυτή τη δανειακή σύμβαση δίνει στη Diana Containerships την δυνατότητα να αναδιαρθρώσει το δάνειο από την RBS με ευνοϊκούς όρους. Αυτή η κίνηση αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις ταμειακές ροές της εταιρείας και τη ρευστότητά της σε μια περίοδο που η αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αντιμετωπίζει δυνατές προκλήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Diana Shipping κ. Παληός.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template