Καλή ΔΕΗ! Γλυκούλα όσο η Ελένη Ράντου! «36 δόσεις για σένα λαέ βασανισμένε!»

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αν έχεις την ατυχία να μπλέξεις με την ΔΕΗ, την αναπληρωματικής Μις Εφορία, φίδι μαύρο που σε έφαγε, ένα ακόμα σε αυτό το λάκκο που
επωάζει ερπετά και που ανεχόμαστε όλοι, ραγιάδες πάντα στην υποτιθέμενα δική μας, ελεύθερη χώρα. Μόνιμα μετανάστες στη δική μας γη! Με την αδικία να έχει γίνει καθημερινότητα και την κρατική τιμωρία να είναι καθεστώς για τους φτωχότερους, ενώ πάντα ευνοούνται οι ισχυροί.


Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Και επί αριστεράς και νυν και αεί και με ακόμα έναν ούτως ή άλλως Αντουανετικό Μητσοτάκη προς των πυλών και αλίμονο μας! 36 δόσεις! Επιτέλους λένε όλα τα νοικοκυριά, σύμφωνα με την προσφιλή έκφραση των πολιτικών! Ρύθμιση χρεών για τις οφειλές στη ΔΕΗ, για όλους εκείνους που δεν άντεξαν και έσπασαν στην μέση της ζωής που υπάρχει για να φορολογείται και να πληρώνει. Χα! Δεν αφορά σε όλους. Η αδικία διαιωνίζεται! Αν δεν χρωστάς, άντε να δεχτούν να σε βάλουν στις 36 δόσεις. Μα αν δε χρώσταγες, δε θα χες και την ανάγκη τους!

Το ότι είσαι περιφρονημένος και κανείς δε νοιάζεται το καταλαβαίνεις με το που θα πρέπει πέντε η ώρα τα ξημερώματα να είσαι έξω απ τις γυάλινες, βρώμικες πόρτες των γραφείων της ΔΕΗ, που λόγο παλαιών περικοπών καμία δεκαριά μαύρο υπάλληλοι εξυπηρετούν το μισό λεκανοπέδιο των 2.500.000 ψυχών! 

Ε, απ αυτές τις ψυχές κάποιες χιλιάδες θα περιμένουν μαζί σου σε εξωτερικές ουρές που διπλώνουν στους δρόμους και γυρνάνε σα ποτάμι στα πεζοδρόμια της κοντινής λεωφόρου, πότε προσπαθώντας να αποφύγουν τον ήλιο, πότε τη βροχή. Θα περιμένεις στωικά, ενώ διπλά σου γριούλες θα λιποθυμάνε, παλληκαράδες θα βρίζουν τις γριούλες, κάποιοι θα βγάζουν λόγο για την επιτυχία τους να μη χρεωστάνε στη ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι για να μετανοήσουμε διότι το τέλος του κόσμου έρχεται.
Και αυτό, πράγματι, μοιάζει πιο πιθανό να έρθει απ ότι η δική σου η σειρά στο γραφείο της υπεύθυνης. Κάθε υπεύθυνης, κουρασμένης, εξουθενωμένης, που για μια θεσούλα στο δημόσιο πήγε και βρέθηκε να εισπράττει ΕΝΦΙΑ, όταν ο ανθρωπιστής κύριος Βενιζέλος, είχε βρει τρόπο να προσθέσει φόρο στην ύπαρξη μας και στο προνόμιο να γεννηθούμε στην γη των αρχαίων φιλόσοφων και επιστήμων και όχι στο Μόντε Κάρλο ας πούμε, να βλέπουμε και ράλι! 

Και έτσι χιλιάδες άνθρωποι βρεθήκαν ανίκανοι να πληρώνουν τις αποχρώσεις τους στη ΔΕΗ και να τους κόβεται το ρεύμα γιατί δε πλήρωσαν εφορία. Τιμωρία. Σατανική εκδικητικότητα και δαιμονιακός σχεδιασμός εξανδραποδισμού του πληθυσμού, με την υπογραφή των «σοσιαλιστών». 
Και να οι νεκροί από μαγκάλια, από τεχνικές υποστηρίξεις που δεν λειτούργησαν, από φωτιές από πρόχειρα μέσα ζεστασιάς. Και τότε οι κραταιοί με ανείπωτο κυνισμό δήλωναν πως «καλά δεν ήξερε η μανά να βάζει μαγκάλι; Η δίκια μου χρονιά εβαζε και δεν πεθάναμε», ή «πως εμείς θα πληρώνουμε το ρεύμα για τους αδύναμους; Να δουλέψουν να πληρώσουν».
Οι άνθρωποι αυτοί έλεγαν πως είναι δημοσιογράφοι συχνά και μια τους επιβραβεύτηκε για την έλλειψη συνειδητοποίησης της συνολικής εικόνας και απονιάς με μια έδρα στην Ευρωβουλή! 

Για να συνδέσεις το ρεύμα σου τότε, που κώλωσες να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ, έπρεπε να δώσεις το 50% της οφειλής στο χέρι. Παράλογο; Αν είχες τόσο μεγάλο ποσό, θα χες και τα μικρότερα. Και η τωρινή μας κυβέρνηση της αριστεράς, με τα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, τα ψεύτικα τα «όχι» τα μεγάλα, υπόσχονταν σύμπνοια, κοινωνική πολιτική, διόρθωση των αδικιών και πως δε θα έκοβε το ρεύμα απ τα σπίτια των ανθρώπων, θα σύνδεε τα κομμένα και θα βρίσκε λύση για διακανονισμό ανθρώπινο των οφειλών. Πριτς! Άλλη μια απογοήτευση! Άλλη μια προδοσία! Άλλη μια διάψευση και η βεβαιότητα πια πως η ζωής μας είναι έρμαια των καριεριστών του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, των ανερμάτιστων, των πλουσιόπαιδων, των εν ψυχρώ εκτελεστών ψυχών με τη φάτσα των καλοχτενισμένων βουτυρόπαιδων.
Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα δυσφορίας κατά της ΔΕΗ. Με κάτι φτηνοκινησεις εντυπωσιασμού.

Επιστραυτεύοντας την συμπαθέστατη Ελενη Ράντου ως προσφιλές πρόσωπο στο ευρύ κοινό, επιχειρεί να δείξει πως η ΔΕΗ είναι ανθρωπινή και δεν ευθύνεται για θανάτους απ τα κομμένα ρεύματα της, ρεμούλες, τρύπες αβυσσαλέες στα οικονομικά, κλεψιές δηλαδή σ αυτόν το λαό που του κόβει το ρεύμα. Καλή ΔΕΗ! Γλυκούλα όσο η Ελένη Ράντου! «36 δόσεις για σένα λαέ βασανισμένε!».Τις ουρές τις αντιμετώπισε βγάζοντας 200 μόλις χαρτάκια και έτσι δεν περιμένει ο κόσμος, έξω στη βροχή, αλλά μαζεύεται πριν ξημερώσει και όποιος προλαβαίνει, παίρνει χαρτάκι, όποιος δεν είναι τυχερός στο ΛΟΤΤΟ της εξυπηρέτησης, δε πειράζει, ας έρθει κι αύριο ή ας παίξει ξυστό μπας και του κάτσει, στα πλαίσια αυτής της εξουθενωτικής τζογαρίας που είναι η κάθε συνδιαλλαγή με το ελληνικό δημόσιο.

Η καλή κυβέρνηση μας, συνεχίζει το μπαράζ αριστεροσύνης της, πληρώνοντας στα καναλια φυσικα και στα σάιτ παχυλη διαφήμιση, μιας και είναι κατά της διαπλοκής, για να μη κρινουν το φορέα ηλεκτροδότησης της χώρας. Διαφημισούλα και στόμα κλειστό και πληκτρολόγιο κλειδωμένο, πένα στομωμένη σα σπαθί σκουριασμένο, που ας υμνεί την Ράντου μόνο τι καλά που τα λέει στη διαφήμιση.

Η ΔΕΗ συνέχισε να υπερχρεώνει, να καταδικάζει, να τιμωρεί, να εισπράττει, να χάνει λεφτά, να εξαφανίζονται στο πουθενά και να βυθίζει όχι καναλια, αλλά όλη τη χωρά στο μαύρο. Εκείνοι που δεν είχαν να πληρώσουν, συνεχίζουν να μη έχουν, σε έναν κυκεώνα συσωρευσης υπερχρεώσεων και χαλαζόπτωσης από φόρους. 

Η υπόσχεση ρύθμιση των 36 δόσεων αφορά σε χαμηλά ποσά και οι άλλοι, αυτοί που έπρεπε να βοηθηθούν είναι εκτός ρύθμισης και πρέπει να καταλάβουν άμεσα το 15% του συνολικού ποσού και μετά σε 12 μηνιαίες δόσεις, να μείνουν νηστικοί για να βλέπουν, να ζεσταίνονται, να μαγειρεύουν, να κάνουν μπάνιο, να χουν τηλέφωνο. Άμα θέλουν, άμα δε θέλουν, δε πειράζει! Ας ψοφήσουν! Και φυσικα τα ρεύματα κόβονται.

Πρόσφατα φιλική μου οικογένεια, στο υπόλοιπο Αττικής, με δυο παιδιά, είδε να της κόβουν το ρεύμα απ το ρολόι της και τη γυναίκα του σπιτιού που χει διαβήτη, να χάνει τις ινσουλίνες της που είχε στο ψυγείο, αγορασμένες με εργατοώρες πίσω της και θυσίες, γιατί φυσικά και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τόσο ακριβό φάρμακο σε όλο το ποσό. Δε βαριέσαι! Για τη ζωή της πρόκειται, όχι για τα έσοδα του κράτους! 

Γνωστή τιμωρητικότητα και αναλγησία της εξουσίας, της κάθε εξουσίας. Από την προϊσταμένη ενός τοπικού γραφείου ΔΕΗ, που δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει τίποτα για να βοηθήσει, απλά την κουράζουν οι προβληματικοί, μέχρι τον πρωθυπουργό, που μας πρόδωσε και αντί για φυσικός συμμάχου του λάου, ως αριστερός, έγινε ένας Σαμαράς χωρίς γραβάτα, ένας Βενιζέλος χωρίς το χάρισμα του κίβδηλου λόγου, ένας Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ενδιαφέρον για τα σπορ. Συνένοχος και αυτός και η «αριστερά» και με τους άλλους. Μες στο ίδιο κάδρο της Ιστορίας με τους εχθρούς του λαού! Μαύρο λοιπόν… 
Κομμένο ρεύμα που θα ξανασυνδέσει ο κόσμος μόνος του και άλλοι θα πάθουν ηλεκτροπληξία! Γιατί απ αυτούς που το περιμένεις κατανοείς, αλλά απ του δικούς σου, θυμώνεις και δε ξεχνάς! Μαύρο και σκοτάδι σε σας…   kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template