Σφακιανάκης: Αυξημένες οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Στα 205,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις του οµίλου Σφακιανάκη, στο εννεάμηνο του 2016, σηµειώνοντας αύξηση κατά
16,7%, σε σχέση µε τις πωλήσεις του εννεαµήνου του 2015, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας βελτιώθηκαν κατά 17,6%, φτάνοντας τα 169,8 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, το µικτό κέρδος ανήλθε στα 53,7 εκατ. ευρώ για τον όµιλο (+12,3%) και στα 17,1 εκατ. ευρώ για την εταιρεία (+12,0%). Ο όµιλος διευρύνει τη λειτουργική κερδοφορία του, µε το αποτέλεσµα EBITDA να διαµορφώνεται στα 23,0 εκατ. ευρώ έναντι 16,7 εκατ. ευρώ, την περυσινή περίοδο (+38,2%). Το λειτουργικό αποτέλεσµα για την εταιρεία ήταν 1,4 εκατ. ευρώ έναντι -0,5 εκατ. ευρώ. Οι ζηµιές προ φόρων περιορίστηκαν στα 3,7 εκατ. ευρώ για τον όµιλο έναντι 7,9 εκατ. ευρώ, το εννεάµηνο του 2015 και στα 12,3 εκατ. ευρώ για την εταιρεία έναντι 11,6 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα αποτελέσµατα του οµίλου και της εταιρείας έχουν επιβαρυνθεί µε επενδυτική ζηµιά ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Εξαιρουµένης της έκτακτης αυτής επίδρασης, τα αποτελέσµατα προ φόρων διαµορφώνονται σε 0,1 εκατ. ευρώ για τον όµιλο, βελτιωµένα κατά 101,5% και -8,4 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 27,5%».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το εννεάµηνο του 2016 ο όµιλος Σφακιανάκη συνέχισε να πρωταγωνιστεί στις κύριες αγορές που έχει παρουσία. Η αγορά έκλεισε µε 63.216 ταξινοµήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, εμφανίζοντας αύξηση 8,6%, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην άνοδο των εταιρικών πωλήσεων, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχωρούν. Η απόδοση των σηµαντικότερων δραστηριοτήτων του οµίλου είναι βελτιωµένη σε σχέση µε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συγκεκριµένα, η εικόνα ανά κλάδο είναι η παρακάτω:

Εµπόριο αυτοκινήτων

- Η SUZUKI πραγµατοποίησε 3.437 ταξινοµήσεις, κατακτώντας µερίδιο αγοράς 5,4%, το οποίο την κατατάσσει 7η µεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων.
- Η Λιανική πέτυχε µερίδιο αγοράς στα επιβατικά 12,0% µε πωλήσεις 7.568 αυτοκινήτων, ενώ διέθεσε επιπλέον 514 ελαφρά φορτηγά και 1.317 µεταχειρισµένα αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις της Σφακιανάκης αντιπροσωπεύουν το 14,8% της ελληνικής αγοράς καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων.
Μίσθωση οχηµάτων

- Τα έσοδα του κλάδου Long Term Rental (LTR) αυξάνονται κατά 12,3%, ενώ ο στόλος υπό διαχείριση υπερβαίνει τα 6.350 οχήµατα, διατηρώντας ένα ποσοστό εκµετάλλευσης άνω του 96%.
- Ο κλάδος Rent-A-Car (RAC), αξιοποιώντας τη δυναµική του τουρισµού, αλλά και το ισχυρό brand της Enterprise, έχει αυξηµένα µισθώµατα κατά 12,8% µε τα προς ενοικίαση οχήµατα να φτάνουν τα 3.530.

Βαρέα οχήµατα, µηχανήµατα και βιοµηχανικά είδη

- Ο κλάδος, το εννεάµηνο του 2016, σηµειώνει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 11,0% και κερδοφόρο αποτέλεσµα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης παραµένουν σε ιστορικά χαµηλά επίπεδα, ενώ η ρευστότητα επαρκεί για τη στήριξη των αυξηµένων πωλήσεων και την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου στους κλάδους LTR και RAC.  dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template