Οι μισθοί των Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

\
Μπορεί οι ίδιοι να κουνούν το δάχτυλο και να συνιστούν λιτότητα δίχως αύριο, εννοείται όμως πως όταν πρόκειται για την πάρτη τους δε φειδωλεύονται καθόλου!


Ρεπορτάζ της El Publico φέρνει στη φόρα τα ιλιγγιώδη ποσά που καρπώνονται ετησίως ο πρόεδρος της ΕΚΤ, η επικεφαλής του ΔΝΤ και ο πρόεδρος της Κομισιόν. Νούμερα τα οποία για να φτάσει ο Έλληνας, θέλει περίπου σαράντα χρόνια συνεχούς εργασίας.

Μίσο εκατομμύριο για την Κριστίν της... καρδιάς μας, που αν ήταν στο χέρι της θα έδινε συντάξεις κάνα 100ευρω



Η Γαλλίδα δ/ντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όταν διορίσθηκε στη θέση της, έλαβε μία επιστολή στην οποία περιγραφόταν ο μισθός ύψους 440.000 ευρώ/χρόνο. Δεν υπολογίζονται επιδόματα, έξοδα παράστασης, ταξίδια, έξοδα διαβίωσης και διαμονής, τα οποία πληρώνει ο Οργανισμός. Η κάλυψη των εξόδων αυτών προβλέπονται και για το σύντροφό της.

Στη σύνταξη θα ζοριστεί λίγο... 

Όταν συνταξιοδοτηθεί, η Λαγκάρντ θα λαμβάνει το 67% του αναλογικού μισθού που έπαιρνε κατά τη θητεία της στο Ταμείο. Αν όμως η θητεία της διαρκέσει δέκα χρόνια, τότε θα απολαμβάνει το δικαίωμα να παίρνει το 100% του μισθού της! Προς το παρόν, πάντως, με έξι χρόνια στο τιμόνι του Ταμείου έχει ήδη εξασφαλίσει σύνταξη 367.000 ετησίως.



Ο Ντράγκι ίσα που τα φέρνει πέρα...





Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, εκτός των επιδομάτων, προβλεπόμενων εξόδων κτλ, μόλις που άγγιξε το 2015 τα 385.860 ευρώ ετησίως.

 Η ΕΚΤ -έστω και ετεροχρονισμένα- αντιλήφθηκε την ανείπωτη αδικία έναντι του Μάριο και το 2016 αυξήθηκε ο μισθός του στις 397.608. Γενικότερα, όμως, μετά το 2007 που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση, προβλέφθηκε αύξηση πάνω από 45.000 στον εκάστοτε πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μέγας Φιλέλλην και μέσα μπαίνει... 



Ο πρόεδρος της Κομισιόν και "ισχυρός σύμμαχος" της Ελλάδας Ζαν Κλόντ Γιούνκερ (ή και Γιουνκέρ, αναλόγως το ψώνιο του πολιτικού συντάκτη), πραγματικά σε σύγκριση με τους παραπάνω συναδέλφους του και χρεωμένος βγαίνει. Η El Publico υπολογίζει πως πέρσι το ετήσιο εισόδημά του ανήλθε στις 324.377.

Ευτυχώς ο Λουξεμβούργιος φιλέλληνας, ισορροπεί λίγο τη χασούρα από τις ισχνές απολαβές του χάρη στις 48.600 ευρώ που του δίνονται ως έξοδα διαβίωσης και 1.418 ευρώ εξτρά για τα έξοδα παράστασης. Τώρα, όσον αφορά ταξίδια, διαμονές και γεύματα, αυτά πληρώνονται ξεχωριστά.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ;

Ο αρθρογράφος της El Publico Χουάν Όλιβερ αναρωτιέται:

«Ενώ αυτοί οι άνθρωποι επιτάσσουν την μείωση των μισθών, των κατωτάτων ημερομισθίων και των συντάξεων, επιβάλλουν μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες, στην εκπαίδευση και την παιδεία. Ενώ επιβάλλουν την ελαστικοποίηση της εργασίας και των απολύσεων, ενώ απειλούν με πρόστιμα τις μη συμμορφούμενες χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις για το έλλειμμα. Ενώ αρνούνται συνδρομή προς εκείνους τους εταίρους στην Ε.Ε. που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις επιταγές τους για το έλλειμμα και το χρέος, εκείνοι πλουτίζουν με μισθούς κι επιδόματα που ξεπερνούν, για παράδειγμα οκτώ φορές την αποζημίωση του Ισπανού πρωθυπουργού, και ξεπερνούν κατά πολύ το λογικό όριο διαβίωσης και παραμονής στη θέση τους. Μήπως αυτό δεν είναι διαφθορά;».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template