ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΗ HANJIN SHIPPING-5 νέα πλοία στον στόλο του Μαρινάκη

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Σε επένδυση αγοράς πέντε πλοίων, συνολικού ύψους 152 εκατ. δολαρίων προχώρησε προσφάτως ο Βαγγέλης Mαρινάκης σύμφωνα με την VesselsValue .
Πρόκειται για πλοία που ανήκαν στη χρεοκοπημένη νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή Hanjin Shipping και αγοράσθηκαν από τη ναυτιλιακή εταιρεία Capital Ship Management Corp., του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλαίσιο της στρατηγικής του να αυξήσει το στόλο της εταιρείας του και να εδραιώσει την διεθνή θέση της.

Γράφει ο Νίκος Μπαρδούνιας για το kourdistoportocali.com

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τα πέντε αδελφά πλοία «Hanjin China» που μετονομάσθηκε σε «Athenian» και τα «Hanjin Korea», «Hanjin Netherlands», «Hanjin Spain» , «Hanjin United Kingdom», όλα κατασκευής 2010 και χωρητικότητας 10.000 teu, αγοράστηκαν με την διαδικασία του πλειστηριασμού τον Μάρτιο και πρόκειται να παραδοθούν στο νέο πλοιοκτήτη εντός του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πλοία αποτελούν τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα διαθέτει στο στόλο της η ναυτιλιακή εταιρεία του πρόεδρου του Ολυμπιακού.

Πλέον η εταιρεία Capital Ship Management διαθέτει στόλο 58 πλοίων με συνολική χωρητικότητα 6.180.000 dwt.,.

Με κέρδη «μπήκε» το 2017
Κέρδη ύψους 12,3 εκατ. δολαρίων για το α’ 3μηνο του 2017εμφανισε η εταιρεία Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε, κατά την ίδια περίοδο του τρέχοντος έτους, στα 60,3 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 58,04 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο 3μηνο του 2016 σημειώνοντας αύξηση κατά 4%.
Η αύξηση των συνολικών εσόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση του στόλου της εταιρείας και στον μικρότερο αριθμό αδρανών πλοίων κατά τη διάρκεια του ά 3μήνου του 2017, που όμως αντισταθμίζεται εν μέρει από τους χαμηλότερους ναύλους ορισμένων πλοίων σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Κύκλοι της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη ανέφεραν ότι τα κέρδη και αυτής της χρονιάς προορίζονται να καλύψουν τις αποπληρωμές των δανείων που έχουν λάβει (πλην της πιστωτικής διευκόλυνσης του 2015) μέχρι το τέλος του 2018.

« Στόχος παραμένει η περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμα διανεμητέων ταμειακών ροών της, και η αναχρηματοδότηση του χρέους της» συμπλήρωσαν.

Τρεις νέες ναυλώσεις πλοίων


Εν τω μεταξύ από ναυλομεσιτικούς κύκλους έγινε γνωστό ότι η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινακη εξασφάλιση νέες ναυλώσεις για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «MV Archimidis» και «MV Agamemnon», τα οποία κατασκευάστηκαν το 2006 και το 2007, αντιστοίχως, καθώς και για το δεξαμενοπλοίο « Amoureux».

Τα δυο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανανέωσαν τη χρονοναύλωση που είχαν στην εταιρεία Pacific International Lines (PIL) με έδρα τη Σιγκαπούρη για ένα ακόμη έτος σε επίπεδα αντίστοιχα των προηγούμενων ενώ το δεξαμενόπλοιο χρονοναυλώθηκε στη μητρική εταιρεία, Capital Maritime για ένα έτος έναντι 22 χιλιάδων δολαρίων ημερησίως.


Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι « σαν αποτέλεσμα των νέων ναυλώσεων, το ποσοστό απασχόλησής του στόλου της για τα έτη 2017 και 2018 έχει φτάσει το 85% και το 50% αντίστοιχα».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template