ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΟΣ- «Η ΤΕΝ θυμίζει την Εθνική Ελλάδος του 1987»

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Μία ακόμη κερδοφόρα χρονιά ήταν το 2016 για την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ΤΕΝ. Στη διάρκεια της ΓΣ που πραγματοποιήθηκε χθες στο
Μέγαρο Μακεδονία γραφεία του Ομίλου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Τσάκος αναφέρθηκε στην επερχόμενη συμπλήρωση 25 χρόνων παρουσίας της εταιρείας στα παγκόσμια ναυτιλιακά δρώμενα.

«Τα 25 χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και μου φάνηκε χθες καθώς παρακολουθούσα με τα παιδιά μου στην τηλεόραση την 30η επέτειο από τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας μπάσκετ το 1987. Τα παιδιά εξεπλάγησαν από την σχεδόν ασπρόμαυρη τηλεοπτική εικόνα, το στυλ των μαλλιών της δεκαετίας του '80 και τη μόδα, από το όνομα της Σοβιετικής Ένωσης, που χαρακτήριζαν το παιχνίδι. Όμως ο ενθουσιασμός και το ομαδικό πνεύμα ήταν το ίδιο. Έτσι νιώθουμε στην ΤΕΝ και στον όμιλο Tsakos.
Ξεκινήσαμε την ΤΕΝ με τη βοήθεια και την πίστη της οικογένειας με τέσσερα παλιά πλοία και σήμερα η εταιρεία διαθέτει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους.
Μέσα στο 2017 θα ολοκληρώσουμε το ναυπηγικό μας πρόγραμμα που αφορά 15 υπερσύγχρονα πλοία όλα σε μακρά χρονοναύλωση στο πλαίσιο της σχέσεων στρατηγικής σημασίας που έχουμε με τους πελάτες μας»
και προσέθεσε:

«Από τις αρχές του χρόνου ναυλώσαμε 14 πλοία και αναμένουμε να επωφεληθούμε από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις της αγοράς που βρίσκονται μπροστά μας. Δεν θα ήμαστε εδώ και θα πηγαίναμε πουθενά χωρίς της σκληρή και σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο των 4.000 ναυτικών και 300 στελεχών μας στα γραφεία, χωρίς τις προσπάθειες της τεχνικής και εμπορικής μας ομάδας και φυσικά χωρίς την στήριξη της οικογένειας Τσάκου καθώς και των τραπεζών και συνεργατών μας».

Η ΤΕΝ το 2016 είχε κέρδη 56,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Με το σύνολο του στόλου μας σε μακροχρόνιες και επικερδείς χρονοναυλώσεις, η νέα εποχή της ΤΕΝ θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2017» επεσήμανε ο Νίκος Τσάκος.

Ο Νίκος Τσάκος κατάφερε να τοποθετήσει την TEN, της οποίας έχει τα ηνία ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, στην «αφρόκρεμα» των ναυτιλιακών εταιρειών διεθνώς.

Η πορεία του ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του '80 στις ΗΠΑ, όταν ήταν συνήθης η είσοδος στο Χρηματιστήριο εταιρειών διαχείρισης ακινήτων. Ο Νίκος Τσάκος σκέφτηκε πως κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και με τα πλοία. Η Νορβηγία τότε θεωρείτο η καλύτερη επιλογή, αφού διέθετε ναυτική κουλτούρα. Το 1993 βάζει στο
Χρηματιστήριο του Όσλο την πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία MIF που διέθετε τέσσερα πλοία, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ΤΕΝ και από το 2002 στράφηκε στις πιο απαιτητικές αγορές της Wall Street.


Τα ταξίδια του από Λονδίνο σε Νέα Υόρκη και από εκεί στη Νότιο Κορέα όπου ναυπηγεί πλοία, στη συνέχεια την Κίνα, όπου γίνονται επισκευές και από εκεί στο Πακιστάν είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ πολλές φορές σε αυτά τον συνοδεύει και η σύζυγός του, γνωστή σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη.

Το 2006 πρωταγωνίστησε με μαζικές παραγγελίες νεότευκτων παγοθραυστικών τάνκερ και κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον συγκεκριμένο τομέα.

Πρόσφατα ενίσχυσε την ΤΕΝ με 15 δεξαμενόπλοια. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει στόλο από 65 διπλού τοιχώματος πλοία εκ των οποίων τα δύο είναι LNG και τα 63 δεξαμενόπλοια
.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template