THE KING OF COOL Βγαίνει στις αγορές, πιο γρήγορος από τον Steve Mac Queen

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Σπάει για μια ακόμη φορά τα δεσμά του τρόμου και βγαίνει στις αγορές πιο γρήγορος και
από τον Steve Mac Queen τον The King of Cool. Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει τον Βαρουφάκη να τρώει τη σκόνη του και εκδίδει sexy πενταετές ομόλογο με επιτόκιο λίγο πιο πάνω από το 4,5% – 4,6% (με αποδόσεις οι οποίες δεν θα ξεπερνούν το 4,75%).





Η διαδικασία προβλέπει την έκδοση ανακοίνωσης πρόσκλησης που αφορά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των primary dealers. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η πρόσκληση θα αφορά συνολικά την αντικατάσταση τίτλων λήξεως 2022 (πενταετές ομόλογο του 2014) με το νέο πενταετές ομόλογο ή θα περιλαμβάνει και κάποιο ποσό της έκδοσης που θα διατεθεί σε νέους επενδυτές.

Όπως αναφέρει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, “γίνονται πολύ καλές προσπάθειες και η ανταπόκριση των αγορών εμφανίζεται ικανή να υποδεχθεί μία τέτοια έκδοση. Άλλωστε σε τέτοιες διάρκειες κάθε έκδοση με το “4” μπροστά (σ.σ. Με επιτόκιο πάνω από 4%) είναι κάτι που οι αγορές δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν και να μην υποδεχθούν θετικά. Αυτές οι προσδοκίες έχουν ενισχυθεί και από το γεγονός της βελτίωσης της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους από την S&P (σ.σ. Θετικό outlook) την περασμένη Παρασκευή…”. Ανάλογου κλίματος είναι και οι εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων που συμμετέχουν στις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με αυτούς ο συγκεκριμένος τίτλος έχει όλα τα εχέγγυα για να απορροφηθεί στο πολλαπλάσιο της έκδοσης στην παρούσα συγκυρία.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δίνει απάντηση στον Βαρουφάκη μέσω συνέντευξής του στη βρετανική «Guardian» αναφέροντας πως το μεγαλύτερο λάθος της πρωθυπουργίας του ήταν «η επιλογή ανθρώπων για θέσεις-κλειδιά» και κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι προσπαθεί να προωθήσει δικό του αφήγημα για το 2015.

«Έχω κάνει λάθη μεγάλα λάθη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας αιχμηρά πως το περίφημο «σχέδιο Β» του κ. Βαρουφάκη για παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν «τόσο ασαφές που δεν άξιζε καν να μιλήσουμε για αυτό». «Ήταν απλώς αδύναμο και αναποτελεσματικό», συμπλήρωσε.

«Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει την ιστορία με διαφορετικό τρόπο», λέει ο κ. Τσίπρας. «Ίσως θα έλθει η στιγμή να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες».


Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε συγκρουσιακή στρατηγική, όμως ουδέποτε αναλογίστηκε έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Να αφήσουμε την Ευρώπη και να πάμε πού σε άλλο γαλαξία»
, διερωτήθηκε ειρωνικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ιστορικά αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης. Προσέθεσε ότι τυχόν Grexit απλώς θα επιβράβευε όσους ήθελαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία, κατά τα οποία η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται επίσης πως όταν πρωτοεξελέγη δεν είχε ιδέα του «πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες» της διακυβέρνησης.

«Νομίζω πως τώρα έχω πολύ διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτή που είχα αρχικά», προσθέτει.

Ως προς το πώς βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνησή του, ο Αλέξης Τσίπρας λέει: «Αν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτή την κυβέρνηση, πολλοί ίσως πουν ‘ψεύτες’, αλλά κανένας δε θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανέντιμοι ή ότι έχουμε το χέρι στο βάζο με το μέλι».

Ο πρωθυπουργός εκτιμά πάντως ότι η Ελλάδα έχει πλέον ξεπεράσει «τα χειρότερα» της κρίσης και πλέον, «σιγά-σιγά», βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τώρα ότι η οικονομία ανεβαίνει. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος αυτό θα κριθεί»»
, είπε ο πρωθυπουργός   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template