Oικογένεια Λασκαρίδη>Κυρίαρχοι της πλατείας Συντάγματος

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Κυριαρχία» στην πλατεία Συντάγματος επιδιώκει η οικογένεια Λασκαρίδη και δύο διαγωνισμοί που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, δίνουν τη
δυνατότητα να την αποκτήσή της.

Οι Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης δραστηριοποιούνται κυρίως στη ναυτιλία, με ενδιαφέρον και σε πολλούς τομείς ενώ έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στον τομέα των ξενοδοχείων.

Γράφει η Gillian Rothschild

Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, ο όμιλος επιδιώκει την απόκτηση του King George, το οποίο σήμερα εκμισθώνει, όπως και την εκμετάλλευση του ακινήτου της πρώην Αγροτικής στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο όμιλος περιμένει εξελίξεις σε δύο μέτωπα για τα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται δίπλα και απέναντι από το ξενοδοχείο-σύμβολο τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το ξενοδοχείο King George για το οποίο η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobank προχώρησε σε διαγωνισμό πώλησής του. Το King George έχει μισθώσει ήδη για 20 χρόνια ο όμιλος Λάμψα και το διαχειρίζεται από τα τέλη του 2012, μαζί με τη ναυαρχίδα του ομίλου Μεγάλη Βρετανία.

Στη συμφωνία μίσθωσης του ξενοδοχείου υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο η Λάμψα διατηρεί δικαίωμα προτίμησης, σε περίπτωση που η Eurobank αποφάσιζε να πουλήσει το πολυτελές ξενοδοχείο.

Η διοίκηση του ομίλου Λάμψα αναμένει τις επόμενες ημέρες την πρόσκληση της Eurobank προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από οκτώ επιχειρηματικά σχήματα.

Το άλλο μέτωπο αφορά την τύχη του ακινήτου που βρίσκεται επί της Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, απέναντι από τη Μεγάλη Βρετανία, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕΑΤΕ), διοργάνωσε διαγωνισμό μίσθωσης.

Η επιτροπή διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού έχει αναδείξει ως πλειοδότη τον όμιλο Λάμψα και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει σχετικά με βάση την εισήγηση της επιτροπής η οποία προκρίνει διαπραγματεύσεις βελτίωσης της προσφοράς με τη Λάμψα χωρίς να είναι σίγουρο αν θα κάνει δεκτή την εισήγηση ούτε και ότι θα την απορρίψει.

Ο διαγωνισμός αυτός είχε και μια δικαστική πλευρά καθώς μια από τις εταιρείες που βρέθηκε στην τελική φάση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας αναβαθμολόγηση και να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αρνητική.

Το ακίνητο ανήκει στο ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕΑΤΕ), είναι συνολικής επιφάνειας 13.244 τ.μ. (9 ορόφων) και στέγαζε στο παρελθόν το ξενοδοχείο Kings’ Palace. Αργότερα ανακατασκευάστηκε και στέγασε την Αγροτική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι το ακίνητο «ακουμπάει» τον παλαιό ΑΣΤΕΡΑ του Συντάγματος, που τώρα στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Βασική δραστηριότητα των αδελφών Λασκαρίδη είναι η ναυτιλία στην οποία διαδέχθηκαν τον πατέρα τους Κωνσταντίνο στην εταιρεία Lavinia το 1970 και σήμερα συμπεριλαμβάνονται στους κορυφαίους εφοπλιστές στον κόσμο, έχοντας μετατρέψει μια εταιρεία μεταφοράς κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών σε αληθινή αυτοκρατορία.

Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη μεταφορά πετρελαίου, φρούτων από τη Λατινική Αμερική και θαλασσινών, ενώ παράλληλα ο όμιλος Λασκαρίδη επεκτείνεται και σε πολλούς άλλους κλάδους πέραν της ναυτιλίας.

Μεταξύ των άλλων, όμως, ξεχωρίζει η επένδυση των αδελφών Λασκαρίδη στα ναυπηγεία Astican του Λας Πάλμας, στην Ισπανία που το 1989 ήταν τα πρώτα ναυπηγεία της χώρας που ιδιωτικοποιήθηκαν. Το 1991 τα ναυπηγεία εμφάνισαν ξανά κερδοφορία, και μάλιστα, το 2015 ήταν χρονιά-ρεκόρ για τα ναυπηγεία Astican, με έσοδα που άγγιξαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template