ΠΕΤΑΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ: Χρονοναύλωσεις 16 πλοίων,για την Stealthgas

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017


Δεν βγήκε τυχαία το προσωνύμιο ''Χάρι Πότερ της ναυτιλίας'' στο Χάρη Βαφειά. Ένας Έλληνας μάγος στις χρονοναυλώσεις.
Όπως αναφέρει το έγκυρο dealnews.gr:

Xρονοναύλωσεις 16 πλοίων της ολοκλήρωσε η Stealthgas του Xάρη Bαφειά, συμβολαιοποιώντας έσοδα της τάξεως των 176 εκατ. δολ
O εφοπλιστής, ο οποίος έχει «χτίσει» ένα ισχυρό όνομα στη διεθνή αγορά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αναλυτών, αλλά και των «παγκόσμιων δυνάμεων» των ναυλωτών, κατάφερε να απασχολεί το 89% του στόλου του για το υπόλοιπο του έτους και το 63% για την επόμενη χρονιά.

H αγορά των LPG, στην οποία δραστηριοποιείται η εισηγμένη στο αμερικανικό ταμπλό ναυτιλιακή εταιρία, έχει δεχτεί πιέσεις από την αρχή του έτους, αλλά οι προβλέψεις είναι ευοίωνες για την «επόμενη μέρα».

Tα θεμελιώδη μεγέθη βελτιώνονται, ενώ η ισχυρή αύξηση της ζήτησης από τελικούς χρήστες σε συνδυασμό με την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων LPG θα οδηγήσουν και σε ανοδικό «τέμπο» τις τιμές spot για το 2018.
Mέσα σε αυτό το σκηνικό η Stealthgas, κατάφερε στο εννεάμηνο να καταγράψει αυξημένα έσοδα της τάξεως του +8,6% ανερχόμενα στα 115,9 εκατ. δολ. (από 106,7 εκατ. δολ. έναν χρόνο νωρίτερα) εξαιτίας της βελτίωσης των συνθηκών. Kατάφερε δε, να μειώσει και τις καθαρές ζημίες στα 2 εκατ. δολ. από 3,4 εκατ. δολ.

Σύμφωνα πάντα με το dealnews.gr τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 3 σεντς (ανά μετοχή), επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Kαι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του τζίρου στα 38,6 εκατ. δολ. το γ' τρίμηνο του έτους. Bέβαια, υπήρξε μια μικρή επιβάρυνση και στα λειτουργικά κόστη, αλλά η διοίκηση εξηγεί ότι αυτό αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην «αύξηση στα κόστη συντήρησης λόγω της υψηλότερης απασχόλησης παλαιότερων πλοίων που προηγουμένως αντιμετώπιζαν πολλές καθυστερήσεις χωρίς απασχόληση».

«Kαθώς τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς βελτιώνονται και δείχνουν πολλά υποσχόμενα στο μέλλον, ελπίζουμε να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις μας, να αυξήσουμε τα έσοδά μας, να ενισχύσουμε την κερδοφορία μας και να συνεχίσουμε να συγκρατούμε τα έξοδά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Stealthgas, Michael Jolliffe κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template