Στον τουρκικό όμιλο Koc περνά η Avis Hellas προκαλώντας πολλά ερωτηματικά

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ο τουρκικός όμιλος Κoc με ποσοστό 80% είναι από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο νέος ιδιοκτήτης
της Avis Hellas.

 Mε την αρωγή της αμερικανικής Avis Budget Group που είναι ο licensor των σημάτων Avis, Budget και Payless και η οποία θα κατέχει το υπόλοιπο 20% των μετοχών της Avis Hellas ο τουρκικός όμιλος απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς την διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων σε μια επιχειρηματική ανατροπή που έχει προκαλέσει ήδη πολλά ερωτηματικά.
Η Avis Budget Group ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή την Τράπεζα Πειραιώς, κάτοχο του 94% της Avis Ηellas, που πραγματοποίησε το διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας, ότι προτίθεται να προσφέρει τίμημα ίσο με εκείνο που πρόσφερε ο πλειοδότης επενδυτής (80,6 εκατ. ευρώ) ήτοι η «LYRALIA HOLDINGS Ltd.» στην οποία μετέχουν οι Β. και Ν. Κάτσος, η οικογένεια Οδ. Κυριακόπουλου, ο Αθανάσιος Λασκαρίδης, ο Γιάννης Σαραντίτης, το Ίδρυμα Αλ. Ωνάση, ο Όμιλος Olympia και το Virtus South European Fund.
Στη σχετική επιστολή έγινε γνωστό ότι η Avis BG θα ασκήσει το δικαίωμά της, μέσω κοινής εταιρείας που θα συστήσουν οι εταιρείες Avis Europe και η τουρκικών συμφερόντων OtoKoc. Οι δύο όμιλοι, Avis BG και Koc, συνεργάζονται σε περισσότερες από οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, ενώ στο νέο επενδυτικό σχήμα που θα συστήσουν, τον έλεγχο αναμένεται να έχει ο όμιλος Koc με 80%.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης αναμένεται μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Η ξαφνική αυτή ανατροπή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κύκλους του σχήματος Olympia Group - Virtus International, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη αντίδραση.


Σημειώνεται ότι αρχικά στο διαγωνισμό για την Avis Hellas συμμετείχε και η κοινοπραξία Otokoc Otomotiv - Avis Budget Group ωστόσο η προσφορά που κατέθεσε κρίθηκε μη ικανοποιητική.

Ακολούθησαν οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους και κατέληξαν στην ανάδειξη ως πλειοδότη του σχήματος της Lyralia Holdings η πλειοψηφία του οποίου ανήκει στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού.

Ωστόσο, η Avis Budget Group που διατηρούσε το δικαίωμα πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης, τα οποία και άσκησε, άλλαξε τα δεδομένα του διαγωνισμού.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template