Ανέλπιστο «δώρο» η φυγή του Τσάβες στον Παναθηναϊκό!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Οι αγωνιστικές προσδοκίες για τον Αντρές Τσάβες υπήρξαν μεγάλες στον Παναθηναϊκό εξ αιτίας του βιογραφικού που
συνόδευε την καριέρα του και το ονόματός του στη Λατινική Αμερική.

Στην πράξη ο Αργεντινός στράικερ όχι μόνο δεν… πρόλαβε να δείξει εάν έχει την ικανότητα να μπει στα παπούτσια του Μάρκους Μπεργκ, αλλά την… κοπάνησε κιόλας αιφνιδιαστικά για την Αργεντινή (επικαλούμενος μυϊκό τραυματισμό), επιδεικνύοντας απολύτως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και αφήνοντας τους «πράσινους» (χωρίς επιθετικό) στα κρύα του λουτρού.

Από αμιγώς οικονομικής πλευράς, ωστόσο, και από τη στιγμή που ο παραιτημένος ιδιοκτήτης, Γιάννης Αλαφούζος, έκλεισε αιφνιδιαστικά την κάνουλα της χρηματοδότησης ελάχιστους μήνες μετά την έγκρισή του για την υλοποίηση της δαπανηρής αυτής μεταγραφής και όχι μόνο (!), η «κοπάνα» του «Κομαντάντε» μπορεί να αποδεχθεί άκρως σημαντική για τους «πράσινους» στην προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθεί το «κανόνι».
Ακριβώς εξαιτίας της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς και του σοβαρού παραπτώματος του Τσάβες, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον το νομικό «πάτημα» να μην του πληρώνει το συμβόλαιο, τιμωρώντας τον τυπικά με ανάλογα πρόστιμα.

Οπερ σημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα γλιτώσουν το ποσό των 1.3 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία (800.000 δολάρια για την ακρίβεια, δηλαδή περί τις 700.000 ευρώ το χρόνο καθαρές απολαβές για τον παίκτη).

Αυτή είναι η πρώτη είδηση που προκύπτει από την Αργεντινή ως συμπέρασμα από το ταξίδι του Αλεξ Ντι Μπαρτόλο (επέστρεψε την Τρίτη από την Αργεντινή, όπου λειτούργησε ως ενδιάμεσος του Παναθηναϊκού και της πλευράς του παίκτη).
Η δεύτερη είδηση είναι ότι ο Τσάβες διεμήνυσε πως έχει αποφασίσει οριστικά να μείνει στην πατρίδα του και να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Αργεντινής, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους και έχοντας ταυτόχρονα συναινετική διάθεση για την επιλογή της ομάδας που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το ουσιαστικότερο είναι ότι τα χρήματα του συμβολαίου του Τσάβες θα αφαιρεθούν επί της ουσίας από το υπάρχον ποδοσφαιρικό μπάτζετ, που πέφτει πλέον στα 9.5 εκατ. ευρώ, με το πλάνο βιωσιμότητας να εμπεριέχει την προοπτική να φτάσει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και η προοπτική αποφυγής της πληρωμής των 1.3 εκατ. ευρώ, που πρέπει να δοθούν στους Αργεντινούς για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του, ενώ ήδη οφείλονται πρώτες δόσεις.

Πώς μπορεί ο Παναθηναϊκός να «σβήσει» το 1.3 εκατ. ευρώ; Παραχωρώντας τον Τσάβες σε άλλη ομάδα της Αργεντινής και μεταφέροντας τα χρήματα αυτά στην Μπόκα.

Μπορεί ο Τσάβες να παραχωρηθεί με ένα ποσό κοντά σε αυτό το νούμερο; Η απάντηση δεν μπορεί προφανώς να είναι σαφής και κατηγορηματική, αλλά είναι δεδομένο ότι ο «Κομαντάντε» έχει πολύ καλό όνομα στη χώρα του και μάλιστα οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη τέσσερις ομάδες, μεταξύ των οποίων η Ταγιέρες, που έχει ιδιοκτήτη έναν ζάμπλουτο Μεξικανό επιχειρηματία και η Μπελγράνο, οι οποίες ερίζουν για την απόκτησή του.

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, συνεπώς, ο στόχος του Παναθηναϊκού, είναι να πωλήσει με ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των 1.3 εκατ. ευρώ τον Τσάβες, προκειμένου να ξεπληρώσει τη Μπόκα και να αφαιρέσει έναν από τους πολλούς «βραχνάδες» που σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του την παρούσα καταθλιπτική περίοδο.

Σημαντική είναι τέλος η παράμετρος ότι οι σύλλογοι στην Αργεντινή αρχίζουν αυτές τις ημέρες να φορτσάρουν για την ενίσχυσή τους (οπότε αναμένεται να έχουμε άμεσα εξελίξεις) καθώς στις 3 του Γενάρη ξεκινούν οι προετοιμασίες των ομάδων της χώρας για το δεύτερο «μισό» της τρέχουσας σεζόν και το αργότερο μέχρι τότε προβλέπεται να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.      πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template