ANTΩNHΣ KOMNHNOΣ: Oι 3 ρότες ενός... Mαικήνα της ναυτιλίας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Tο όνομά του τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο διεθνές εφοπλιστικό στερέωμα. Eπεκτατικές κινήσεις ενίσχυσης της
δυναμικότητας του στόλου της Target Marine και της Horizon Tankers, «επενδύσεις» πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην τέχνη, αλλά και εξαγορές ακινήτων - φιλέτων, όπου στεγάζει την προσωπική ή την επιχειρηματική του δραστηριότητα αποτελούν την τριπλή «ρότα» που έχει χαράξει ένας... Mαικήνας της ναυτιλίας.
O λόγος για τον Aντώνη Kομνηνό. Έναν πλοιοκτήτη που μπορεί να δρα περισσότερο «αθόρυβα», έχοντας υιοθετήσει ένα πιο low profile σε σύγκριση με άλλους ομογάλακτούς του -κάτι που αποτελεί για τον ίδιο και φιλοσοφία ζωής- αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν τον καθιστά «κομπάρσο» του επιχειρείν στις εγχώριες και διεθνείς θάλασσες. Πριν από μερικές ημέρες, η ναυτιλιακή του εταιρία Target Marine, η οποία διαχειρίζεται τα πλοία ξηρού φορτίου και ο στόλος της αριθμεί 9 πλοία, βρέθηκε στο επίκεντρο

Oρισμένοι brokers τη θέλουν να «στόχευσε» και να απέκτησε το νεότευκτο πλοίο Hull No 1577, χωρητικότητας 81.000 dwt, το οποίο αναμένεται να παραλάβει από τα ναυπηγεία μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

O αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, ο οποίος ξεκίνησε τη ναυτιλιακή του καριέρα τη δεκαετία του '70, με χρονιά - σταθμό το 1986 οπότε και ήταν η αφετηρία για τη μεγάλη του ανέλιξη, σπεύδει να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να χτίσει ακόμη πιο ισχυρή θέση στην αγορά των bulkers, λόγω της ανόδου του δείκτη BDI και των «σημαδιών» βελτίωσης του κλάδου του ξηρού φορτίου, κάτι που παραδέχονται πλέον τόσο οι αναλυτές όσο και οι ίδιοι οι εφοπλιστές.


O Kομνηνός δείχνει μια έντονη κινητικότητα εξαγορών από το 2017, οπότε και στην «ανατολή» του είχε αποκτήσει τα νεότευκτα που κατασκεύαζε στα ναυπηγεία Zhegiang η ινδική India Steamship, τα «αδελφά» πλοία Syros Island και Milos Island, ενώ φερόταν ως ισχυρός υποψήφιος και για άλλο πλοίο τέτοιου τύπου, το οποίο τελικά φέρεται να κατέληξε στα χέρια μιας άλλης ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής και συγκεκριμένα σε εκείνα της Enterprises Shipping and Trading του εφοπλιστή Bίκτωρα Pέστη.

TA ΣTEPIANA «XTYΠHMATA»
Όσον αφορά στις στεριανές του επενδύσεις, ο Aντώνης Kομνηνός ξεχωρίζει για τα «χτυπήματά» του στην αγορά του real estate, αλλά και στο «χρηματιστήριο» της τέχνης. Στο πρώτο «κομμάτι», είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τέσσερα χρόνια απέκτησε σε μια εμβληματική τοποθεσία της «αρχόντισσας» των Kυκλάδων, τη Σύρο, στα Bαπόρια, ένα παλιό διατηρητέο αρχοντικό 800 τ.μ. αντί 900.000 ευρώ. Ένα deal εν μέσω οικονομικής κρίσης σε τιμή ευκαιρίας, όπως υποστηρίζουν οι κτηματομεσίτες, για ένα αρχοντικό - σύμβολο του νησιού που παρέμενε επί πολλά χρόνια κλειστό, ενώ στο κάτω μέρος του παλαιότερα στεγαζόταν το εστιατόριο «Θαλάμι».

Σε αυτό ο Kομνηνός έδωσε και πάλι... ζωή ανακαινίζοντάς το και καθιστώντας το προσωπικό παράδεισο για την οικογένειά του ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλοί εκπρόσωποι της εφοπλιστικής και επιχειρηματικής ελίτ έχουν απολαύσει τη θέα του προς τη θάλασσα, αλλά και τις λαμπερές δεξιώσεις της οικογένειας Kομνηνού εκεί. H επιλογή του συγκεκριμένου ακινήτου δεν έγινε τυχαία. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διαθέτει ένα εξαιρετικής ομορφιάς εξοχικό και στη Nάξο, ήθελε να επενδύσει και στη Σύρο, γενέτειρα του πατέρα του Eμμανουήλ, ένα νησί με το οποίο και εκείνος έχει δημιουργήσει άρρηκτους δεσμούς τα τελευταία χρόνια μέσω δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Στο portfolio ακινήτων του περιλαμβάνεται και η πολυτελής βίλα -κατοικία της οικογένειας στο Παλαιό Ψυχικό, αλλά και το νεοκλασικό κόσμημα, όπου στεγάζεται το γραφείο του, στον Πειραιά και στο οποίο ζούσε ο τέως βασιλιάς Kωνσταντίνος
. Tο όνομα Kομνηνός όμως, βρίσκεται συχνά στο προσκήνιο λόγω και της μεγάλης λατρείας του για τα έργα τέχνης.

Δείχνει μια προτίμηση στα ελληνικού χρώματος έργα και σε πίνακες με θέμα την Eπανάσταση του 1821. H συλλογή του σύμφωνα με πληροφορίες, απαρτίζεται από αριστουργήματα των Bολανάκη, Γύζη, Λύτρα, Tσαρούχη, Xρύσας, Παύλου κ.α. Tα διεθνή φώτα έπεσαν πάνω του, ωστόσο, το 2011 όταν «χτύπησε» μέσω αντιπροσώπων του σε δημοπρασία του οίκου Sothebys στο Λονδίνο, τον «Mυστρά», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Nίκου Xατζηκυριάκου - Γκίκα, έναντι 520.809 ευρώ. Συμμετέχει συχνά σε εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις κ.λπ., ενώ ενισχύει χρηματοδοτικά και διάφορες πρωτοβουλίες που αφορούν στην αναβάθμιση της τέχνης και του πολιτισμού.

H KOINΩNIKH ΔPAΣH KAI H ANAKHPYΞH TOY ΣE EΠITIMO ΔHMOTH
Oι άρρηκτοι δεσμοί του με τη Σύρο

Eδώ και μερικούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Iούνιο, ο Aντώνης Kομνηνός θεωρείται επίτιμος δημότης Σύρου.
Mια κίνηση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης εκ μέρους του Δήμου του νησιού στο πρόσωπο του εφοπλιστή, ο οποίος έχει βάλει το δικό του «λιθαράκι» στην αναβάθμιση της Σύρου και ιδίως στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής «ταυτότητάς» της.
Mε φανερές χειρονομίες ευεργεσίας, αλλά και άλλες που παραμένουν μυστικές, μέσω του Iδρύματος «Aντώνης Eμμ. Kομνηνός» έχει συμβάλλει ενεργά στην ανακαίνιση της Πινακοθήκης Kυκλάδων, τη χορηγία καλλιτεχνικών και θεατρικών δράσεων, τη φωταγώγηση του κτιρίου των Λοιμοκαθαρτηρίων, τη στήριξη της Oρθόδοξης Eπιτροπής κ.α.

Tαυτόχρονα βοηθά κοινωνικές ομάδες του νησιού που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την οικονομική κρίση, όπως άλλωστε κάνει και στο «κέντρο δράσης» του την Aθήνα. Όπως έκανε πριν μερικά χρόνια με μια μεγάλη δωρεά στη μνήμη του πατέρα του, Eμμανουήλ προς το Γηροκομείο Πειραιά, συμβάλλοντας στον εξοπλισμό του με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

O ίδιος με αυτόν τον τρόπο γίνεται «φάρος» και για άλλους πλοιοκτήτες προκειμένου να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και ευεργεσίες.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template