ΝΙΚΟΛ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ Eχουμε παίξει πολύ ποδόσφαιρο με τον πατέρα μου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Συμμαθήτρια του Νίκου Φώσκολου και μαθήτρια του Γιώργου Αγγελόπουλου στο σκι, έμαθε να σκοράρει από μικρή στο αυτοσχέδιο γήπεδο
που έστηνε με τον μπαμπά της στο σπίτι. Η μητέρα της τη μύησε στο συναρπαστικό κόσμο της μουσικής και σήμερα η Νικόλ, αν και μόλις 21 ετών, καμαρώνει για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Δημήτρη Μπάση. Κι αυτό το επαγγελματικό γκολ είναι μόνο η αρχή…


Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

Ήρθε στη φωτογράφιση μαζί με τη μητέρα της και το σκυλάκι τους. Είναι μοναχοκόρη και μοναχοπαίδι, αλλά αρκετά προσγειωμένη για την ηλικία της, με ιδιαίτερες ευαισθησίες, κάτι που διαπίστωσα από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας. «Ο Παστέλ είναι ο αδελφός μου εδώ και επτά χρόνια. Του έχω απίστευτη αδυναμία» λέει η Νικόλ με ενθουσιασμό που καθρεφτίζεται στα καταπράσινα μάτια της. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Τότε ήταν και η τελευταία χρονιά που ο πατέρας της, Δημήτρης Σαραβάκος, αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ δυο χρόνια μετά αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Με δεδομένο ότι είναι κόρη δύο καταξιωμένων επαγγελματιών στο χώρο τους (η μητέρα της είναι η στιχουργός Βίκυ Γεροθόδωρου) αναρωτιέμαι αν αισθάνθηκε από νωρίς μια «ευθύνη», από την άποψη πως πρέπει να πετύχει σε ό,τι κι αν κάνει, προκειμένου να μην τους απογοητεύσει. «Μεγάλωσα σε ένα υγιές περιβάλλον. Οι γονείς μου ποτέ δεν με ζόρισαν. Απεναντίας με άφηναν πάντα να κάνω αυτό που μου αρέσει χωρίς να με αγχώνουν. Ακόμα και στο σχολείο, δεν με αντιμετώπισαν διαφορετικά εξαιτίας των γονιών μου» ξεκαθαρίζει.


«Ήμουν συμμαθήτρια του Νίκου Φώσκολου»

Ως μαθήτρια ήταν μελετηρή, ενώ θυμάται τα σχολικά της χρόνια με μια γλυκιά νοσταλγία. «Ήμουν συμμαθήτρια του Νίκου Φώσκολου, του εγγονού του αείμνηστου σκηνοθέτη. Μάλιστα, είχαμε “παντρευτεί” στην πρώτη δημοτικού» λέει γελώντας. Στο άκουσμα του ονόματος «Σαραβάκου», και ειδικά στα χρόνια του λυκείου, τα αγόρια αμέσως τη ρωτούσαν για τον μπαμπά της, ενώ η εικόνα να παίζουν οι δυο τους ποδόσφαιρο στο διάδρομο του σπιτιού είναι κάτι οικείο και συνάμα το πρώτο πράγμα που της έρχεται στο μυαλό. «Έχουμε παίξει πολύ ποδόσφαιρο με τον πατέρα μου στο σπίτι. Στη μια άκρη του διαδρόμου ήταν το δικό μου τέρμα, στην άλλη άκρη το δικό του, αλλά πολλές φορές η μπάλα πήγαινε στο σαλόνι που υπήρχαν εύθραυστα αντικείμενα. Όπως καταλαβαίνεις, ύστερα από ντέρμπι, είχε τύχει να υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες, με τη μητέρα μου να φωνάζει και στους δυο» περιγράφει γλαφυρά στο People. Οι πρώτες της βόλτες στο γήπεδο έγιναν σε νηπιακή ηλικία, ενώ πλέον της αρέσει να πηγαίνει και να παρακολουθεί αγώνες.
 «Έχω ακούσει πράγματα να μου διηγούνται για τον μπαμπά μου, ενώ το τελευταίο ήταν πρόσφατα που είχα πάει να τραγουδήσω στο γύρισμα της εκπομπής Στην Υγειά Μας στον Alpha που ήταν αφιερωμένη στον Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος μου είπε πως είχε μεσολαβήσει για να πάρουν τον πατέρα μου στον Παναθηναϊκό».

 Το τραγούδι στη ζωή της μπήκε σχετικά γρήγορα, ενώ, όπως λέει και η ίδια, μέχρι 18 ετών άκουγε αποκλειστικά ξένη μουσική. «Το αγαπημένο μου συγκρότημα ήταν οι Beatles και τραγουδίστρια η Amy Winehouse, ενώ μόλις τελείωσα το σχολείο άρχισα να ακούω ερμηνεύτριες όπως η Άκληστις Πρωτοψάλτη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, που εξακολουθούν να είναι οι αγαπημένες μου». Όταν πλέον αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, ζήτησε τη συμβουλή της μητέρας της. «Στην αρχή αγχώθηκε, διότι γνώριζε πως μπαίνω σε ένα δύσκολο χώρο. Από την άλλη, είναι πάντα δίπλα μου ώστε να με προφυλάξει όσο καλύτερα μπορεί. Με στήριξε, ενώ παράλληλα από νωρίς με καθοδήγησε ώστε να ξεκινήσω μαθήματα φωνητικής για να βελτιωθεί η τεχνική μου. Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και γερό στομάχι, διότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα».

«Ο Γιώργος Νταλάρας με έκανε αμέσως να νιώσω άνετα»

Το γεγονός πως είναι κόρη του Δημήτρη Σαραβάκου και της Βίκυς Γεροθόδωρου έπαιξε ρόλο για να τις ανοίξουν πιο γρήγορα ορισμένες πόρτες που σε κάποιους άλλους αργούν πολύ περισσότερο
«Θα ήταν ψέματα να σου πω ότι δεν μου άνοιξαν πόρτες, υπό την έννοια πως η πρώτη επικοινωνία με καλλιτέχνες συνέβη πιο εύκολα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως. Από την άλλη, όμως, αν ο καταξιωμένος καλλιτέχνης δεν σε εκτιμήσει ως προσωπικότητα και ως επαγγελματία, δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί σου και να έχει διάρκεια η γνωριμία». Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο Πρόβα και Πάμε από την Panik Records, ενώ στο συγκεκριμένο δίσκο συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μπάση και τον Γιώργο Νταλάρα. Μάλιστα το ντουέτο της με τον Γιώργο Νταλάρα ήταν για μια διασκευή στο τραγούδι «Χωρίσαμε ένα δειλινό» του Βασίλη Τσιτσάνη. «Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με τον τεράστιο Γιώργο Νταλάρα. Όταν μπήκε στο στούντιο, απέπνεε μια θετική αύρα. Ήταν φιλικός, με χιούμορ και με έκανε αμέσως να νιώσω άνετα. Πριν έρθει να γράψει το κομμάτι, είχε λάβει με e-mail το demo, άκουσε τη φωνή μου και ύστερα από μια μέρα μάς απάντησε θετικά. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που κάναμε μαζί αυτό το κομμάτι» τονίζει η Νικόλ. Όση ώρα κουβεντιάζουμε, μιλάει με ενθουσιασμό για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, ενώ παράλληλα η γοητευτική μαμά Βίκυ Γεροθόδωρου βρίσκεται απέναντί μας, αφού προηγουμένως μας έχει φέρει φρέσκους φυσικούς χυμούς πορτοκάλι. «Μη βλέπεις μόνο τη μαμά που είναι εδώ. Και ο μπαμπάς με στηρίζει, χαίρεται και καμαρώνει για αυτά που κάνω. Μου λέει πάντα την άποψή του και με συμβουλεύει κι εκείνος με τον τρόπο του» λέει με καμάρι. Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου στην κεντρική σκηνή στο Σταυρό του Νότου, ενώ επί σκηνής εκτός από τη Νικόλ θα βρεθεί και ο Δημήτρης Μπάσης. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Εκτός από τον κύριο Μπάση, θα τραγουδήσουν και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες που έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία του δίσκου» προσθέτει.

«Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μου έμαθε σκι»

Το καλοκαίρι πρόκειται να εμφανιστεί στο πλευρό του Δημήτρη Μπάση σε μια συναυλία που θα λάβει χώρα στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στη Ρόδο. «Τα περισσότερα καλοκαίρια τα περνούσαμε με τους γονείς μου στη Ρόδο και στο συγκεκριμένο θέατρο έχω παρακολουθήσει συναυλίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Σε αυτό το θέατρο, λοιπόν, που πήγαινα από μικρή θα τραγουδήσω στις 14 Ιουλίου» λέει με συγκίνηση. Εκτός από τις διακοπές στη Ρόδο, η Νικόλ θυμάται και ένα καλοκαίρι που πέρασε με τους γονείς της στη Σκιάθο.

«Πριν από επτά χρόνια παραθερίσαμε οικογενειακώς στη Σκιάθο. Ήμουν 14 ετών και αποφάσισα να μάθω θαλάσσιο σκι. Ο δάσκαλος που ανέλαβε να με εκπαιδεύσει και μου έμαθε σκι ήταν ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Από τότε θυμάμαι που τον φώναζαν Ντάνο στην παραλία. Η αλήθεια είναι πως ήταν εξαιρετικός δάσκαλος, διότι με έμαθε πολύ γρήγορα να ισορροπώ πάνω στα πέδιλα. Το σκι που κάνω ακόμα και σήμερα το έμαθα εκείνο το καλοκαίρι στη Σκιάθο» αποκαλύπτει. Άραγε παρακολούθησε το περσινό Survivor; «Ναι, το έβλεπα και μόλις είδα πως ανάμεσα στους Μαχητές ήταν ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ήμουν σίγουρη πως θα είναι ο νικητής». Κλείνοντας το κεφάλαιο «Ντάνος», επανερχόμαστε στο σήμερα και στην καθημερινότητά της. «Είμαι σε ένα διαρκές και δημιουργικό τρέξιμο με πολλές υποχρεώσεις. Σίγουρα βρίσκω χρόνο για τον εαυτό μου και τους φίλους μου, αλλά ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μου, όταν επιλέγω να διασκεδάσω, προτιμώ μικρά μαγαζιά που παίζουν jazz και όχι τα πολύβουα club». Η Νικόλ φαίνεται να έχει διαφορετική mentalité από αρκετές συνομήλικές της, ενώ δεν διστάζω να τη ρωτήσω για την προσωπική της ζωή και τη δύναμη που σου δίνει ένας έρωτας ώστε να απογειωθείς σε όλα τα επίπεδα. «Δεν είμαι ερωτευμένη. Αυτό, όμως, που μπορώ να σου πω για τα προσωπικά μου είναι πως η μητέρα μου είναι πολύ πιο αυστηρή σε σχέση με τον πατέρα μου. Έχει αυτό που έχουν οι περισσότερες μητέρες, το “κανείς δεν είναι αρκετά καλός για την κόρη μου”» λέει γελώντας, ενώ ετοιμάζεται να μπει ξανά στο στούντιο για πρόβα. Πάντα με τη μαμά!


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template