SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΗ ΚΟΛΙΟ-«Η μεγάλη παγίδα της επιχειρηματικότητας»

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ο πρ. αντιπρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλαδας και πετυχημένος οικονομολόγος σύμβουλος -επιχειρηματίας ΖΩΗΣ ΚΟΛΙΟΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
σε ολους τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ για «Καταστροφή όλων όσων επιχειρούν στην Ελλάδα» 


Γράφει ο Ζωης Κολιός:
Προσοχή φίλοι και φίλες Επιχειρηματίες !!!! Δυστυχώς , ούτε τα Επιμελητήρια σας ,ούτε τα κανάλια της TV με τους ηθοποιούς-συμβούλους , ούτε κανένας σας ενημερώνει για αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και που λέγεται : 

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Θα σας γράφω , θα σας ξαναγράφω και θα συνεχίζω όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση για όλα όσα συμβαίνουν στη Χώρα μας . Σκοπός όλων αυτών που Κυβερνούν , των πριν , των τώρα και των μετά , είναι η «Καταστροφή όλων όσων επιχειρούν στην Ελλάδα» . Χωνέψτε το επιτέλους !!!
 Εγώ προσωπικά, ΖΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ και θα είμαι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα σας αποθάρρυνε από μια επιχειρηματική σκέψη !!!!! Όμως με τη μέγιστη προστασία για εσάς . Ούτε να μετατρέπεστε σε «ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ» , ούτε σε «εν αναμονή ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ»


Λογική σε όλα , το Κράτος αυτό που πρέπει να λάβει και ο επιχειρηματίας να αποζημιωθεί όπως του αξίζει !!!! Σήμερα όμως ΟΛΑ γίνονται με στρέβλωση και άναρχα . Και όλα μας οδηγούν σε μια παγίδα .

Πως πέφτουμε λοιπόν στην παγίδα : Α. Δεν υπολογίζει κανένας , μα κανένας Έλληνας επιχειρηματίας το εξής «αξίωμα» : Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός , άρα και ότι εισπράττουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ μας διαχειρίσιμο κέρδος . 

Προσοχή , εδώ θα μιλήσουμε για το ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ όπως αυτό προκύπτει μετά την αφαίρεση των αγορών και δαπανών .
 Για κάθε 1.000 ε + 240 ε ΦΠΑ = 1.240 ε , που μας μένουν ως Καθαρό Κέρδος , πρέπει να ξέρουμε να τα διαχειριζόμαστε ως εξής : -Το 24% = 240 ε δεν το υπολογίζουμε ποτέ , είναι σαν να μην μας το έβαλαν ποτέ στο λογαριασμό μας .

 -Τα επόμενα 40% , δηλ 400 ε ,θα τα λέτε φόρους(29+ περίπου 11%) και δεν θα τα υπολογίζετε ποτέ σε κανένα λογαριασμό ή αγορά σας . 
-Τα επόμενα 27%(ουσιαστικά φτάνει εως 20%) , δηλ 200 ε , θα τα λέτε ΕΦΚΑ και δεν θα τα ακουμπάτε κάν !!! -Για επιπλέον ασφάλεια , ένα 10% δηλ 100 ε θα το ονομάζετε «ασφάλεια γενική» και θα το έχετε ανέγγιχτο (Αλληλεγγύη , ΕΝΦΙΑ κλπ), 

Τα υπόλοιπα 300 ε μπορείτε να τα διαχειριστείτε με σχετική ασφάλεια . Και εγκράτεια !!! Αυτό δεν ισχύει για τις νεοσύστατες εταιρείες όπου υπάρχει και η προκαταβολή 29% άρα 290 ε η οποία συμψηφίζεται τον επόμενο χρόνο . Σε αυτές από τα 1.240 ε , μένουν ....10 ε και αν ....... 
Σε αυτές τις επιχειρήσεις μιλάμε ότι από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους , μειώνονται λίγο οι φόροι . Και σε όλα αυτά ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι να υπάρχει πλήρη εξόφληση και κανένα «κανόνι» !!! Γιατί τότε ... μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά !!!! 

Η παραπάνω φοροκαταιγίδα όμως , είναι και η μεγάλη ΠΑΓΙΔΑ . Γιατί ;;; Για τους παρακάτω λόγους : -Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας (τάχα , γιατί συλλέκτης φόρων είναι ) έχει μια προσωπική ζωή . Από αυτές τις επιχειρήσεις συντηρεί το σπίτι του , την οικογένεια του , έχει τις προσωπικές του δαπάνες , τις αγορές του . Είναι αδύνατον να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να καλύψει τος ανάγκες του . Και .... μένει ακάλυπτος την ώρα της .....Κρίσεως !!!!

 -Έπειτα ζει με μια φρούδα ελπίδα . Όπου ακούστε δίλημμα : Α)Αν πάνε καλά οι δουλειές του , τόσο μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις του και οι ανάγκες του Β)Αν δεν πάνε καλά οι δουλειές του , δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει και αρχίζει απότομα η πτώση !!! 
ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΗΓΜΑ άμεσο η δέσμευση λογαριασμών . 

Με τη δέσμευση όλες οι δαπάνες που έπρεπε να πληρωθούν μέσω Τράπεζας , δεν πληρώνονται και επομένως δεν εκπίπτουν

Άρα ουσιαστικά του διπλασιάζουν τη φορολογία . Τα δε έσοδα , που πρέπει να διαχειρίζεται το κέρδος μόνο, κατάσχονται ΟΛΑ από το δημόσιο και του εξαφανίζουν τη δυνατότητα να συνεχίσει να επιβιώνει . 
Έτσι , δεν δημιουργείται το «ενός κακού μύρρια έπονται» αλλά το «μυρρίων κακών δισεκατομμύρια κακά έπονται»

-Βάλε και τον ανταγωνισμό , που εισάγει ανεξέλεγκτα και διοχετεύει παράνομα προϊόντα στην αγορά χωρίς να εκδίδει τίποτε άρα δεν φορολογείται , άρα χτυπά τις τιμές και κερδίζει 5 φορές περισσότερα !!!! 

-Βάλε και αυτούς που δεν κόβουν τίποτε και δεν τους ενοχλεί και κανένας !!! -Βάλε και τις βιομηχανίες εικονικών που έχουν ξεσαλώσει και δεν φοβούνται κανέναν !!!! Τι να φοβηθούν θα μου πείτε , που τα πρόστιμα καταργήθηκαν σχεδόν όλα !!! Και ο ελεγκτικός μηχανισμός παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει , έχει δεμένα τα χέρια !!!

 Εδώ έρχεται ο ρόλος του «καλού συμβούλου» που ενώ δεν ξέρει να συμβουλεύσει απολύτως 
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,συμβουλεύει : —«εταιρεία στη Κύπρο , στη Βουλγαρία κλπ» να σωθείς !!!! 

-Και χωρίς να καθίσει να δει ο επιχειρηματίας τι συμβαίνει πραγματικά , καμένος και δυστυχής από την υπάρχουσα κατάσταση , φτιάχνει εταιρεία σε κάποια Χώρα με χαμηλό συντελεστή φορολογίας . Και νομίζει πως έλυσε το πρόβλημα(προσωρινά το λύνει ) . Δυστυχία εις διπλούν , γιατί και δεν ξέρει τι τον περιμένει και δεν μπορεί να το ελέγξει από μακριά !!!
 Εδώ θα ήθελα να πω πως είναι και ορισμένοι , όχι μόνο δεν ξέρουν αλλά δεν ρωτάνε κιόλας !!!! Έλληνας ξερόλας. Κάνουν και εταιρεία συμμετοχική λέει , στο εξωτερικό !!! 

Για να μην φορολογούν το μέρισμα του 15% !!! Η βλακεία δεν έχει όρια !!! 

Ανίκητος ο βλαξ !!!

 Για να γλυτώσουν δηλ 15% πληρώνουν 10 ή 12,5% στην περίεχει και παρακάτω

Κάνουν και εταιρεία συμμετοχική λέει , στο εξωτερικό !!! Για να μην φορολογούν το μέρισμα του 15% !!! Η βλακεία δεν έχει όρια !!! 

Ανίκητος ο βλαξ !!! Για να γλυτώσουν δηλ 15% πληρώνουν 10 ή 12,5% στην περίπτωση που επιλέγουν σοβαρούς συνεργάτες . 
Οι «άλλοι» οι πολύ έξυπνοι , τους βάζουν διάφορες δαπάνες στα βιβλία τους οι εκεί «επιστήμονες» του εξωτερικού , κατεβάζουν τη φορολογία στο 5-6% (λες και οι Κύπριοι ή οι Βούλγαροι είναι χαζοί και δεν ξέρουν τι να κάνουν !!!) Εν τω μεταξύ , οι Κύπριοι κλπ τους αφήνουν να παίζουν 2-3 χρόνια και μετά θα αρχίσουν την τακτική «που σε πονά και που σε σφάζει» !!!! 
Και στην Ελλάδα , οι κουτοί άνθρωποι αυτοί μένουν χωρίς εισόδημα και δεν μπορούν ούτε ΤΣΙΧΛΑ να αγοράσουν . Αλλά έχουν εταιρεία στη Βουλγαρία !!! Μέχρι να κάνουν το λάθος ....και να τους πιάσουν !!!! Τότε αρχίζει το κλάμα !! Λογική του «πονηρόβλαχου» λέγεται αυτή , όχι επιχειρηματική λογική !!!! Κουτοί άνθρωποι , κούτες πράξεις . Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες .

 Έλληνες πικραμένοι επιχειρηματίες και πικραμένοι Ιθαγενείς!!! -Ξέρω ότι το Κράτος είναι φορολογικά αδίστακτο και βάρβαρο -Ξέρω ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένα τεντωμένο σχοινί που ακροβατούμε όλοι μας -Ξέρω πως οι σειρήνες σας καλούν να σας προσφέρουν Παραδείσους -Ξέρω πως χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των συναλλασσομένων στην Ελλάδα και 9 στους 10 λένε ψέματα -Ξέρω πως καμία δουλειά δεν φαίνεται να έχει μέλλον στη Χώρα μας σήμερα . 

Ξέρω και πολλά άλλα . 

Σας ενημερώνω όμως ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ και υπάρχουν πράγματα που γίνονται και νόμιμα και όπως πρέπει να γίνουν . ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ , προσωρινές και επισφαλέστατες . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ . Εμπιστευτείτε τα ΣΟΒΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ και θα δείτε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ !!!! 
Μην στοχοποιείτε τον εαυτό σας και τις δουλειές σας . Και όσοι επιλέγετε τη λύση «Βουλγαρία» ή όπου θέλετε , να το κάνετε όπως ΠΡΕΠΕΙ και αφού πρώτα είστε 100% ενημερωμένοι για όλα και όχι όπως ΝΑΝΑΙ !!!!
 Ρωτήστε μας , είμαστε εδώ να σας συμβουλεύσουμε υπεύθυνα και να σας οδηγήσουμε στην πιο κατάλληλη λύση !!!! Τα γραφεία μας έχουν συνάψει και συνεργασίες με κορυφαίους Νομικούς Συμβούλους σε εταιρικά , φορολογικά και εργατικά θέματα .

 ΖΩΗΣ ΘΡ. ΚΟΛΙΟΣ Οικονομολόγος -Συμβ Επί/σεων Φοροτεχνικός Πραγματ/μων Πρωτοδ Αθηνών •Πρόεδρος και Δ/Συμβ της STATIRAS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ Αβέρωφ 30-32 - Δάφνη Τηλ κέντρο : 210-9760300 Κιν : 6975 -903309 e-mail: logistkoliosz@yahoo.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template