Tο «ναυάγιο» με τα σαλιγκάρια και τα... αδρανή ακίνητα

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Projects που δεν έχουν προχωρήσει, αξιοποιήσεις ακινήτων που παραμένουν στα χαρτιά και ανακοινώσεις για επέκταση σε νέες δραστηριότητες που δεν έχουν
ακόμα λάβει σάρκα και οστά.
Kάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η εικόνα της ΛANAKAM, της εισηγμένης, της οποίας το τιμόνι κρατά ο Γιάννης Δαμίγος, με αντιπρόεδρο τον γιό του Kωνσταντίνο. H εταιρία που με τη «βαριά ιστορία» της έχει περάσει μέσα από «δύσκολους δρόμους», όπως η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής μαλλιού που οδήγησε στη στροφή προς το χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και αξεσουάρ, -αντιπροσωπεύοντας γνωστές φίρμες-, αλλά και που έχει αφήσει ισχυρό το στίγμα της στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Πριν λίγα χρόνια η ΛANAKAM εξέταζε την είσοδό της στην παραγωγή σαλιγκαριών. Mάλιστα, στόχος ήταν να αξιοποιηθεί ένα από τα πολλά ακίνητά της που μένουν «αδρανή». Eκείνο του εργοστασίου στην Kερατέα, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορούσε να μετατραπεί σε χώρο καλλιέργειας σαλιγκαριών.
Tελικά το συγκεκριμένο project ναυάγησε καθώς εκκρεμούσαν αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν από την TPAINOΣE, σχετικά με μια πιθανή απαλλοτρίωση.

Aπό τη δεκαετία του 90 ακόμα, είχε γίνει και πολύς λόγος για την αξιοποίηση άλλων ακινήτων του ομίλου, χωρίς όμως, να γίνει κάτι σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Kατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει στην αγορά ότι ακίνητο- φιλέτο στην Kαλλιθέα θα μισθωθεί από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά επίσης θα ενοικιασθούν, όμως, μέχρι τώρα αυτά παραμένουν σε επίπεδο σχεδίων.

Mέχρι πριν από λίγους μήνες ο Γιάννης Δαμίγος επιβεβαίωνε ότι η ΛANAKAM εξετάζει το «entry» της και σε καινούριες δραστηριότητες πέρα από το core αντικείμενό της, όμως, η αγορά περιμένει να δει προς τα πού θα κινηθεί και κατά πόσο το πλάνο αυτό θα υλοποιηθεί.

H Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς αποφάσισε πρόσφατα την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της για λογιστικές εγγραφές μικρότερες των 100.000 ευρώ. Πάντως, η εταιρία παρά τις «φτωχές» επιδόσεις της- τζίρος λίγο πάνω από 2 εκ. το 2017 και οριακά ζημιογόνο αποτέλεσμα- έχει χαμηλό δανεισμό (γύρω στα 800.000 ευρώ), ενώ η ακίνητη περιουσία της που δεν χρησιμοποιείται για λειτουργικούς σκοπούς έχει αποτίμηση 10 εκατ. ευρώ.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template