ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ Η Λέσβος είναι μια ανοιχτή φυλακή των κατοίκων της με δεσμοφύλακες τους εισβολείς

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Η Λέσβος έγινε μια ανοιχτή φυλακή. Των κατοίκων της, βέβαια! Με δεσμοφύλακες τους εισβολείς. Τους οποίους χρηματοδοτούμε εμείς, δηλαδή οι δεχόμενοι την εισβολή
! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία! Αλλά δεν χρειαζόταν να το φανταστείτε. Το εθνικό έγκλημα των ανοιχτών συνόρων το προπαγάνδιζαν οι Συριζαίοι και πριν να εκλεγούν. Σε όλα έκαναν κολωτούμπα εκτός από το μεταναστευτικό και στο Σκοπιανό. Σ΄αυτά τήρησαν τις υποσχέσεις τους!
Η πολιτική χρειάζεται ντόμπρους ανθρώπους. Να σου λένε τι πιστεύουν και τι σκέφτονται για τη χώρα. Χωρίς στρογγυλέματα και περικοκλάδες. Μπορεί να διαφωνείς. Αλλά ξέρεις όταν αναλάβουν την εξουσία τι θα κάνουν. Χρειάζεται επαγγελματίες που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, και δεν έχουν κομματικές παρωπίδες. Τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες λύσεις. Δεν αντιμετωπίζονται με τα πολιτικά manuals του 19ου αιώνα.

Αποσπάσματα από μια ακόμη ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ, γεμάτη αλήθειες, συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου. Αυτή τη φορά από τη Λέσβο στην οποία βρέθηκε μίλησε στο LesvosPost.com και στον αρχισυντάκτη – Δ/ντη του, Γιώργο Στεφάνου

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

**Όπου:


Γ.Σ: Γεώργιος Στεφάνου

Θ.Τ: Θάνος Τζημερος

Γ.Σ Κε Τζήμερε ποιο ήταν το πρώτο σχόλιο που κάνατε όταν αφιχθήκατε στην Λέσβο;
Θ.Τ Η γη των ποιητών έχει αφεθεί στα χέρια των κακοποιητών.

Γ.Σ Από ποιους έχει αφεθεί;
Θ.Τ Από αυτούς που εκλέξατε. Εμμέσως, από σας τους ίδιους! 33% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο τον Ιανουάριο του 2015.

Γ.Σ Μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γινόταν η Λέσβος μια άλλη νήσος Έλις;
Θ.Τ Μακάρι να γινόταν νήσος Έλις. Οι μετανάστες που πέρασαν από εκεί πήγαιναν ΝΟΜΙΜΑ στις ΗΠΑ. Δεν μπαίναν παράνομα. Και όποιοι δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές, γύριζαν πίσω. Η Λέσβος έγινε μια ανοιχτή φυλακή. Των κατοίκων της, βέβαια! Με δεσμοφύλακες τους εισβολείς. Τους οποίους χρηματοδοτούμε εμείς, δηλαδή οι δεχόμενοι την εισβολή! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία! Αλλά δεν χρειαζόταν να το φανταστείτε. Το εθνικό έγκλημα των ανοιχτών συνόρων το προπαγάνδιζαν οι Συριζαίοι και πριν να εκλεγούν. Σε όλα έκαναν κολωτούμπα εκτός από το μεταναστευτικό και στο Σκοπιανό. Σ΄αυτά τήρησαν τις υποσχέσεις τους!

Γ.Σ Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Θ.Τ Για να πάψουν να κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους ανόητοι, ανίκανοι και εθνοπροδότες. Η πολιτική χρειάζεται ντόμπρους ανθρώπους. Να σου λένε τι πιστεύουν και τι σκέφτονται για τη χώρα. Χωρίς στρογγυλέματα και περικοκλάδες. Μπορεί να διαφωνείς. Αλλά ξέρεις όταν αναλάβουν την εξουσία τι θα κάνουν. Χρειάζεται επαγγελματίες που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, και δεν έχουν κομματικές παρωπίδες. Τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες λύσεις. Δεν αντιμετωπίζονται με τα πολιτικά manuals του 19ου αιώνα.

Γ.Σ Εσείς τι θα κάνατε για το μεταναστευτικό;

Θ.Τ Σφράγισμα συνόρων, θαλάσσιων και χερσαίων και άμεση απέλαση, σε πρώτη φάση, όλων όσοι μπήκαν παράνομα από το 2014 και μετά. Μέχρι να απελαθούν, θα είναι σε κλειστές δομές, υπό κράτηση, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Γ.Σ Τη Μόρια την επισκεφθήκατε;

Θ.Τ Και τη Μόρια και τον καταυλισμό και το… Χίλτον του Καρά Τεπέ. Στο Καρά Τεπέ μολονότι είχαμε πάρει άδεια από τον Δήμο, ο εξαιρετικά «πολιτισμένος» διοικητής του αποφάσισε ότι δεν γουστάρει έναν μυτιληνιό συνεργάτη μου και του απαγόρευσε με «τσαμπουκά» την είσοδο. Φυσικά, αποχωρήσαμε όλοι.

Γ.Σ Τι σας είπαν οι κάτοικοι του χωριού της Μόριας;
Θ.Τ Ότι ζουν έναν εφιάλτη. Τα κοπάδια τους σφαγμένα, τα σπίτια τους λεηλατημένα, τα κτήματά τους καμένα, φοβούνται και για την ίδια τη ζωή τους. Δεν τολμούν ούτε να διαμαρτυρηθούν, διότι στοχοποιούνται από το φασιστικό κύκλωμα αριστερών – αλληλέγγυων ως «εθνίκια». Εκεί καταντήσαμε. Να φοβάσαι να πεις: «δεν αντέχω άλλο, θέλω πίσω τη χώρα μου!». Με ποιο δικαίωμα καταδικάστηκαν οι Έλληνες να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους την πατρίδα; Ποιος ΟΗΕ θα υπογράψει τη σύμβαση για τα δικαιώματα του γηγενή;Γ.Σ Θα καταργούσατε το κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια;
Θ.Τ Αν ήμασταν κυβέρνηση, αμέσως. Και τις αντίστοιχες «Μόριες» στην Κω, στη Χίο, στη Σάμο. Θα κάναμε σαφές στους παρανόμως εισελθόντες ότι έχουν δύο επιλογές: α) ένα δωρεάν εισιτήριο επιστροφής στην πατρίδα τους ή αναχώρησης για οποιαδήποτε χώρα εκτός Ευρώπης και β) την εφαρμογή του ελληνικού νόμου για την παράνομη είσοδο που προβλέπει φυλάκιση, πρόστιμο και απέλαση. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σε δεχθεί, στην Ευρώπη δεν πρόκειται να προωθηθείς. Τέλος.» Είναι καθαρά θέμα κοινής λογικής.Όσο φιλάνθρωποι και να είμαστε – και είμαστε πολύ – είναι αδύνατον η Ευρώπη και πολύ περισσότερο η χρεοκοπημένη Ελλάδα να φιλοξενήσει τους τυχοδιώκτες όλου του κόσμου. Οι πραγματικοί πρόσφυγες πολέμου θα μείνουν μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Συρία. Αλλά όχι όλες οι φυλές του κόσμου που έμαθαν ότι στην Ευρώπη μοιράζουν λεφτά και έτρεξαν να επωφεληθούν.

Γ.Σ Είστε ικανοποιημένοι από τη συνδρομή της Ε.Ε. στην εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας στο Ανατολικό Αιγαίο;

Θ.Τ Καθόλου. Η Ε.Ε. σφυρίζει αδιάφορα και η FRONTEX κάνει το… θαλάσσιο ταξί. Η Ε.Ε. μόλις τώρα φαίνεται να ξυπνάει και να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και την απειλή του ισλαμισμού που ισχυροποιείται με την εισβολή τόσων εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων.

Γ.Σ Είναι τελικά φασίστες οι πολίτες που διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό αλλά και για το Μακεδονικό;

Θ.Τ Ποτέ δεν ήταν! Φασίστες είναι οι ιδεοληπτικοί ηλίθιοι που θέλουν να μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε πως το να διώχνει η χώρα τα καλύτερα παιδιά της στο εξωτερικό και να εισάγει υποψήφιους τζιχαντιστές είναι η ιδανική επιλογή για την τόνωση του δημογραφικού! Και στο Μακεδονικό, ότι ένα κρατίδιο 27 ετών μπορεί να ακυρώσει μια ιστορία 2.500 χιλιάδων ετών και εμείς να γιορτάζουμε την επιτυχία!

Γ.Σ Όσοι σας παρακολουθούν, παρατηρούν ότι δεν σας αρέσουν οι «ταμπέλες» (πχ. Δεξιός, Αριστερός, Φιλελεύθερος κτλ). Είσαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι εν έτει 2018 δεν θα έπρεπε να χωριζόμαστε σε «στρατόπεδα» αλλά όλοι να δουλεύουμε για την επικράτηση της λεγόμενης «κοινής λογικής» επ’ αγαθώ της χώρας μας;

Θ.Τ Και εν έτει 1821 θα έπρεπε έτσι να δουλεύουμε. Έλα όμως που οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται! Κυρίως διότι το «επ’ αγαθώ» ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αγαθό είναι να γεμίσει η χώρα «ταξικά αδέρφια»: εξαθλιωμένους και αδίστακτους τυχοδιώκτες από κάθε ζούγκλα της γης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που θα τον ψηφίζουν εσαεί. Για μένα, αγαθό είναι η Ε.Ε. να προστατεύσει την πολιτισμική της ταυτότητα. Δηλαδή να δέχεται απ’ έξω μόνον όσους λαχταρούν να υιοθετήσουν τις αρχές του διαφωτισμού και να ενσωματωθούν στον πολιτισμό της. Όχι σκληροπυρηνικούς φανατικούς μουσουλμάνους που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα μου και στην Ευρώπη τον θρησκευτικό τους μεσαίωνα. Για τους κρατιστές, αγαθό είναι να προσλάβουν άλλους 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, πληρώνοντάς τους από το αίμα του φορολογούμενου. Για μένα αγαθό είναι να μειώσω δραστικά τους φόρους.

Γ.Σ Μπορείτε να μας πείτε με δύο λόγια την γνώμη σας για την σημερινή κυβέρνηση και τις αποφάσεις της;

Θ.Τ Θα δανειστώ τα λόγια του «σύντροφου» Μελανσόν: είναι «ό,τι πιο ελεεινό υπάρχει στην Ευρώπη». Η ιστορία θα αναφέρεται στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ ως το έσχατο σημείο της παρακμής μας. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν μαζευτεί σε έναν φορέα τόσες περιπτώσεις ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος. Αντί να είναι άλλοι στη φυλακή και άλλοι στο Δαφνί, είναι στη Βουλή και στο Μαξίμου. Άντε τώρα να χειριστεί εθνικά θέματα ένας αμόρφωτος καταληψίας που δεν ξέρει ότι η θάλασσα έχει σύνορα και νομίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι διαφορετικά νησιά.

Γ.Σ Για την αξιωματική αντιπολίτευση τι έχετε να πείτε και πώς βλέπετε τις αντιδράσεις – προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου;

Θ.Τ Περιμένω πώς και πώς τον Κυριάκο να αρχίσει να μοιράζει εγγυημένα εισοδήματα, επιδόματα και συντάξεις. Διότι, ως γνωστόν, τα λεφτά ο πρωθυπουργός τα παίρνει από το λεφτόδεντρο στην αυλή του σπιτιού του κι όχι από τον φορολογούμενο. Δυστυχώς, την Ελλάδα την κυβερνούσε, την κυβερνάει και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει θα την κυβερνάει ο πελατειακός κρατισμός, στον οποίον ορκίζονται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και η ΧΑ και οι πάντες. Οι διαφορές τους είναι στυλιστικές. Κρατιστής με κοστούμι, κρατιστής με αμπέχωνο, κρατιστής με μαύρο δερμάτινο. Μέχρι και οι αναρχικοί είναι κρατιστές στη χώρα του παραλόγου.

Γ.Σ Τι κάνει την «Δημιουργία, ξανά!», σε σχέση με τα άλλα κόμματα, να ξεχωρίζει;

Θ.Τ Πολλά. Έχει σαφείς απόψεις. Ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες. Είναι το μόνο κόμμα κατά του κρατισμού και της πελατειακής αντίληψης. Λέει τα σύκα – σύκα και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Χρησιμοποιεί μελέτες και αριθμούς εκεί που οι άλλοι επιστρατεύουν ευχές. Δεν κολλάει αφίσες, δεν γράφει στους τοίχους, δεν σκορπάει φυλλάδια, δεν κλείνει τους δρόμους. Βασίζεται σε εθελοντές και όχι σε επαγγελματίες πολιτικούς. Μιλάει για χαμηλή φορολογία, ελευθερία στο επιχειρείν, απελευθέρωση της οικονομίας από τις αλυσίδες του κρατισμού, πληροφορική παντού. Και η είναι η μόνη που τόλμησε να θίξει τα μεγάλα ταμπού της μεταπολίτευσης: την μονιμότητα στο Δημόσιο, τον κρατικό συνδικαλισμό, τον φασισμό της αριστεράς, τη διαπλοκή ΜΜΕ – εργοληπτών δημοσίων έργων – κομμάτων.

Γ.Σ Νέες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως καθημερινά. Πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία του κόμματός σας;
Θ.Τ Μετά από ποτάμια λάσπης που δεχθήκαμε από δεξιά και από αριστερά, τώρα ανεβαίνουμε. Η ακηδεμόνευτη δημοσκόπηση της zougla, σε σταθμισμένο δείγμα 7.082 ατόμων, μάς δείχνει στο 3,6%. Πιστεύω ότι σιγά σιγά ο πολίτης αντιλαμβάνεται πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα είναι η παραγωγή, κι ότι επενδύσεις θα έρθουν όταν το περιβάλλον γίνει ευνοϊκό για τους επενδυτές, όχι όταν πηγαίνεις και τους παρακαλάς. Απευθυνόμαστε, φυσικά, σε κοινό νοημόνων. Δεν είναι πολλοί σε μια χώρα που θεωρεί ακόμα ότι το μνημόνιο μάς χρεοκόπησε, αλλά είναι περισσότεροι από την κρίσιμη μάζα που απαιτείται για να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σωτήριων μεταρρυθμίσεων.

Γ.Σ Κε Τζημερε δεν ξέρουμε αν συναντηθήκατε και με αγρότες του νησιού μας, αλλά θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τους αγρότες, και ποιες είναι οι προτάσεις της “Δημιουργίας, ξανά!” στον αγροτικό τομέα;
Θ.Τ Είναι οι ίδιες προτάσεις που έχουμε για κάθε τομέα: 12% γραμμική φορολογία (χωρίς κλίμακες) για φυσικά και νομικά πρόσωπα με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, 15% γενικό ΦΠΑ και 9% για τα είδη πρώτης ανάγκης. Ίδρυση εταιρειών διαδικτυακά, απλοποίηση της νομοθεσίας, κράτος σε ρόλο επόπτη της οικονομίας και όχι «νταβατζή», ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Το μυστικό για την ανάπτυξη όλων των τομέων είναι ένα απλό, σαφές και κυρίως σταθερό νομικό και φορολογικό πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να πλουτίσει αν έχει όρεξη για δουλειά, χωρίς το μακρύ χέρι του κράτους να είναι μόνιμα στην τσέπη του. Οι ειδικές προτάσεις, τα ειδικά καθεστώτα, το προνόμια, οι απαλλαγές, διαφορετικές για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, στρεβλώνουν την οικονομία, δημιουργούν ένα δαιδαλώδες νομικό σύστημα, αποτρεπτικό για επενδύσεις, και τελικά κάνουν κακό σε κείνους που υποτίθεται ότι θέλουν να ευνοήσουν.

Γ.Σ Συμφωνείτε με την εξομοίωση των συντελεστών Φ.Π.Α. των νησιών με την υπόλοιπη Ελλάδα;
Θ.Τ Αν είναι 15% όπως προτείνουμε εμείς, ναι. Ο υπάρχων ΦΠΑ του 24% είναι καθαρή ληστεία για όλη την Ελλάδα.

Γ.Σ Κε Τζημερε θα ερχόσασταν για να μείνετε μόνιμα στην Λέσβο με την οικογένεια σας;
Θ.Τ Στη σημερινή Λέσβο των κακοποιητών όχι. Στη Λέσβο των ποιητών, μετά χαράς. Άλλωστε μεγάλωσα στον Βόλο που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά και ονειρεύομαι τη ζωή σε ένα μικρό μέρος δίπλα στη θάλασσα. Η Αθήνα ποτέ δεν με κέρδισε. Αναγκάζομαι να μένω εκεί λόγω της δουλειάς μου.

Γ.Σ Το μήνυμα σας για τον λαό της Λέσβου;

Θ.Τ Οι στίχοι του Ελύτη: «Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.” Προτρέπω τους πολίτες της Λέσβου να μπουν κι αυτοί στο ίδιο καμαράκι, για να ενωθούν με τους πεισματάρηδες.

Γ.Σ Κ. Τζήμερε σας ευχαριστώ για την συνέντευξη. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Λέσβου, θα βρουν πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας είπατε. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες και μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα!

Θ.Τ: Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους κατοίκους της Λέσβου μέσα από το site σας…Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template