Ξάγρυπνος και μούσκεμα στον ΙΔΡΩΤΑ ο Τσίπρας για τα παιδιά με τις βίλες στο Πόρτο Χέλι

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Μούσκεμα στον ιδρώτα πετάχθηκε στον ύπνο του ο Αλέξης Τσίπρας. Το ρολόι στο κομοδίνο-δώρο του Ραούλ Κάστρο έδειχνε 5.15′ τα ξημερώματα.

-Αλέξη, τι εφιάλτη είδες αυτή τη φορά;
Η Περιστέρα είχε συνηθίσει στις εφιαλτικές νύχτες του πρωθυπουργού. Το τίμημα της εξουσίας άρχισε πλέον να γίνεται δυσβάσταχτο για την οικογένεια Τσίπρα.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Εκείνο το πρωί όμως ο εφιάλτης ήταν πιο πραγματικός από ποτέ.
.Τα παιδιά Περιστέρα μου, θα καούν τα παιδιά…Πρέπει να κάνουμε κάτι για τα παιδιά…
Η Περιστέρα πετάχθηκε σαν σίφουνας από το κρεβάτι και κατευθύνθηκε τυλιγμένη στις φλόγες της αγωνίας στα δωμάτια των παιδιών τους.
.Μην ανησυχείς αγάπη μου, δεν εννοώ τα δικά μας παιδιά…Εννοώ τα παιδιά στο Πόρτο Χέλι…Τα παιδιά που έχουν τις βίλες στο Πόρτο Χέλι…Πρέπει να καλέσω αμέσως τον Παύλο, τον Πάνο και τον Χρήστο…Πρέπει να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες για τα παιδιά…Θα καούν τα παδιά…
Πράγματι ο Αλέξης επικοινώνησε πρώτα με τον Χρήστο Σπίρτζη.
-Χρήστο θα καούν τα παιδιά…

.Καλημέρα πρόεδρε, τι συνέβη; Εχουμε νέα φωτιά;
-Οχι Χρήστο, θα καούν τα παιδιά στο Πόρτο Χέλι…Πρέπει να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες…Να πάρουμε μέρος από τις βίλες των παιδιών για να ανοιχθούν δρόμοι, να μπορούν να περνάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής, τα ασθενοφόρα, οι τροχονόμοι…Τα παδιά Χρήστο τα παιδιά…
-Πρόεδρε, κινδυνεύουν οι βίλες το Πόρτο Χέλι;
.Ναι ρε Χρήστο…Εχουν χτίσει όλοι πάνω στον Αιγειαλό. Η θα τις γκρεμίσουμε ή θα τους σώσουμε…

-Πρόεδρε δεν γίνεται να γκρεμίσουμε τις βίλες τόσων χορηγών του πολιτικού προσωπικού. Ακόμη κι αν δεν είναι δικοί μας, δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε τις βίλες τους…
.Ναι, ναι, το γνωρίζω…Πρέπει να κάνουμε κι εδώ μια κωλοτούμπα και να τις σώσουμε
…Για να σωθούν όμως πρέπει να μας παραχωρήσουν μέρος από τις εκτάσεις τους, ακόμη και από τα σπίτια τους για να ανοιχθούν δρόμοι. Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά…
-Μα πρόεδρε αυτό συμβαίνει σχεδόν σε ολόκληρη την ακτογραμμή από τη Γλυφάδα ως το Σούνιο…Πρέπει να γκρεμίσουμε όλες τις βίλες και όλα τα κέντρα εστίασης-διασκέδασης που είναι χτισμένα στην ακτογραμμή…Θα έχουμε απέναντί μας όλους τους επιχειρηματίες της διασκέδασης που πήραν μάλιστα θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες για να χτίσουν τις επιχειρήσεις τους..
.Το ξέρω Χρήστο…Πρέπει όμως ή να γκρεμίσουμε όλα τα αυθαίρετα ή να τους σώσουμε…Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά Χρήστο…Ο Μητσοτάκης θα είναι μια δεξιά παρένθεση…Οταν οι Ντινόπουλοι και οι Αδώνιδες πάρουν την εξουσία θα τους κάψουν ο Κουφοντίντας και ο Ρουβίκωνας…Ο Μητσοτάκης θα είναι μια δεξιά παρένθεση, δεν θα μείνει για πολύ στην κυβέρνηση κι αυτοί οι επιχειρηματίες-χορηγοί δεν είναι κορόιδα να μας εγκαταλείψουν…Γι΄αυτό σου λέω Χρήστο, πρέπει να σώσουμε τα παιδιά…
-Πρόεδρε έχεις δίκιο…Παίρνω τώρα τον Πάνο τον Σκουρλέτη…
.Πάρε καλύτερα τον υπουργό Δημοσίων Εργων…Ποιον έχω βάλει υπουργό Δημοσίων Εργων;
-Μα εγώ είμαι Πρόεδρε…
.Ναι, ναι Χρήστο εσύ είσαι…Σε παρακαλώ επικοινώνησε αμέσως με τους φίλους μας εργολάβους να ανοίξουν δρόμους στο Πόρτο Χέλι και σε όλο το μέτωπο της παραλιακής. Στο Σούνιο, στα Λεγραινά, στο Λαγονήσι, στην Ανάβυσσο, στη Σαρωνίδα…Θα καούν τα παιδιά Χρήστο…



Το Πόρτο Χέλι με την πλούσια βλάστηση και τα πριβέ λιμανάκια άρχισε να συγκεντρώνει την ελίτ πριν 20 χρόνια. Το ότι διατηρεί ακόμα τον τον αριστοκρατικό του αέρα, οφείλεται σε γαλαζοαίματους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ισχυρούς της χώρας που παραμένουν εκεί, παρά τις σειρήνες της κοσμοπολίτικης Μυκόνου-χα, χα, χα.

Είδαμε μερικά από τα καλύτερα σπίτια στο όμορφο μέρος, σε ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ του περιοδικού GALA που κυκλοφόρησε με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.


Δες φωτογραφίες
Το συγκρότημα του Θοδωρή Κυριακού, πάνω στο κύμα του Αγίου Αιμιλιανού το δημιούργησε ο πατέρας του Μίνως και είναι αυτό που ο εφοπλιστής και καναλάρχης απολαμβάνει το καλοκαίρι με τ’ αγαπημένα του πρόσωπα.




2. Ο Ντίνος Γουλανδρής είναι ένας εφοπλιστής παλαιάς κοπής που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Ελβετίας και Λονδίνου. Φιλόξενος όσο ελάχιστοι, ανοίγει συχνά τη βίλα του στην περιοχή Κουνούπι για champagne dinners με φίλους του, όπως ο Κωνσταντίνος και η Άννα – Μαρία αλλά και η Λίτα Λιβανού.



3. Ο Γιάννης Μυτηλιναίος, αδελφός του Ευάγγελου Μυτιληναίου και μεγαλομέτοχος του ομώνυμου ομίλου που παρουσιάζει 1,5 δισ. ευρώ και κέρδη που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ., χαλαρώνει επίσης τα καλοκαίρια στον Άγιο Αιμιλιανό.



4. Πριν από έναν χρόνο, κάποιος άγνωστος κατέβαλε σε βοσκό 7 εκατ. ευρώ για 20 στρέμματα γης στην περιοχή Κοιλάδα ξαφνιάζοντας τους πάντες, αφού το ίδιο ποσό αρκεί και περισσεύει για να αποκτήσει κανείς μια υπερπολυτελή βίλα σε έναν διάσημο προορισμό. Ο μυστηριώδης αγοραστής δεν ήταν άλλος από τον βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ – Αλεξάντερ.



5. Παρακάτω βέπεις την βίλα του χρηματιστή Νίκος Δεβλέτογλου, που προέρχεται από μια οικογένεια με ιστορική διαδρομή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επί τρεις γενιές και με μεγάλη φήμη για την ισχυρή οικονομική της επιφάνεια.



6. Η Αφρούλα Λαναρά που έχει επίσης μια εντυπωσιακή εξοχική βίλα στο Πόρτο Χέλι, είναι γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από τη Νάουσα και αδερφή του εκλιπόντος Θωμά Λαναρά, τελευταίου ιδιοκτήτη της ΚΛΩΝΑΤΕΞ, η οποία κατέρρευσε λίγα χρόνια μετά τη χρηματιστηριακή φούσκα του 1999.




Στο μεταξύ ο δικηγόρος Αναστάσιος Ν. Φράγκος, ετεροθαλής αδελφός της Χριστιάνας Φράγκου, στην οποία ανήκει το κτήμα στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα, κοινοποίησε την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που έρχεται στην εξουσία για να πάρει ρεβάνς και συσπειρώνει τα “θύματα” του Σύριζα:



Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας γράφω ως απλός πολίτης που ανησυχεί για την εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την κυβέρνηση και παρακρατικούς μηχανισμούς μαζικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Είμαι ανιψιός του Δημητρίου Φράγκου του Αναστασίου που διετέλεσε ευρωβουλευτής, βουλευτής Υπολοίπου Αττικής και αιρετός νομάρχης Ανατολικής Αττικής από το έτος 1974 έως και το έτος 2003. Τυχαίνει επίσης να είμαι ετεροθαλής αδελφός της Χριστιάνας Φράγκου στο κτήμα της οποίας στο Μάτι εξελίχθηκε η τραγωδία της απώλειας είκοσι έξι αθώων συμπολιτών μας.


Την παρούσα επιστολή σας απευθύνω με εντελώς δική μου πρωτοβουλία για να προστατεύσω το όνομα της οικογένειάς μου που διασύρεται συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι πρόσωπα που υπηρέτησαν τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δεκαετίες, με ευσυνειδησία με γνώμονα το συμφέρον του λαού και με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς δέχονται συκοφαντίες και ύβρεις από θρασύδειλους που αρνούμενοι τις ευθύνες τους επιτίθενται με σφοδρότητα με όλα τα μέσα που διαθέτουν κατά αθώων.

Βέβαια μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας που εξελίχθηκε στο Μάτι Αττικής και στην ευρύτερη περιοχή, όσα θα πω, σε έναν μέσο συνετό άνθρωπο μπορεί να μοιάζουν ψιλά γράμματα και ασύνδετα με την πυρκαγιά, όμως επειδή η κοινή γνώμη άγεται και φέρεται από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης που πετυχαίνουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας, είμαι υποχρεωμένος να σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Ο Δημήτρης Φράγκος διετέλεσε νομάρχης Ανατολικής Αττικής για δύο θητείες από το έτος 1994 και ένθεν. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας του έχαιρε εκτιμήσεως από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους.

Αναφορικά με τις φήμες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ που τον συσχετίζουν με την αυθαίρετη δόμηση στην Αττική, αυτές είναι απολύτως ψευδείς. Επειδή διαδόθηκε εσχάτως ότι ο πρώην νομάρχης παραπέμφθηκε σε δίκη για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με δήθεν παράνομες ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια, διότι ο ίδιος απηλλάγη πανηγυρικά στη δίκη που επακολούθησε. Μάλιστα, αληθές τυγχάνει ότι ο Δημήτρης Φράγκος ουδέποτε καταδικάστηκε για οποιοδήποτε αδίκημα στη ζωή του.

Την επίμαχη περίοδο (1995) η αρμοδιότητα για την ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων κτισμάτων ανήκε στο νομαρχιακό συμβούλιο του οποίου οι αποφάσεις δέσμευαν τον νομάρχη και επικυρώνονταν από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας. (Αρθρο 49 ΠΔ 30/1996 περί Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης). Ειδικότερα, οι ηλεκτροδοτήσεις που αποτέλεσαν τη βάση παραπομπής του νομάρχη σε δίκη για παράβαση καθήκοντος αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις με την 57/95 απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμόν 947/95 εγκριτική πράξη του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής. Συνεπώς, ο συσχετισμός του πρώην νομάρχη Ανατολικής Αττικής Δημητρίου Φράγκου με αυθαίρετες κατασκευές, πολλώ δε μάλλον την τραγωδία στο Μάτι είναι προδήλως συκοφαντικός και δεν έχει καμία βάση.

Ο συσχετισμός αυτός έγινε σκόπιμα επειδή η ιδιοκτήτρια του κτήματος στο οποίο βρήκαν τον θάνατο είκοσι έξι συμπολίτες μας έτυχε να είναι ανιψιά του πρώην νομάρχη.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην τραγωδία που συντελέστηκε στο Μάτι. Δεν επιθυμώ ούτε να κάνω μικροπολιτική πάνω σε στάχτες νεκρών, ούτε και να γίνουμε εγώ και οι οικείοι μου περαιτέρω αποδέκτες λάσπης, ύβρεων και συκοφαντίας από το παρακράτος της κίτρινης δημοσιογραφίας και το κράτος της ανομίας. Ομως θα περιοριστώ να πω ότι μία μικρή οικία που χρονολογείται από τον μεσοπόλεμο και ένα κτήμα που συνορεύει με γκρεμό δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να συνδέονται αιτιωδώς με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε παρά μόνον στην αρρωστημένη φαντασία όσων μας κυβερνούν. Τα υπόλοιπα θα κριθούν από τα δικαστήρια στο μέτρο που αυτά μπορούν να κρίνουν ανεπηρέαστα, πράγμα αμφίβολο υπό την περιρρέουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η άδικη στοχοποίηση ανθρώπων που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στην πατρίδα μας χωρίς να πλουτίσουν από την πολιτική είναι μία κατάφωρα άδικη πράξη που ελπίζω ότι θα βρει την απάντησή της από τον λαό.

Μετά τιμής,
Αναστάσιος Ν. Φράγκος
Δικηγόρος Αθηνών».



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template