Isabel dos Santos: Γιατί η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής κρύβεται από τις Αρχές

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η Isabel dos Santos είναι 45 ετών και είναι η μεγαλύτερη κόρη του τέως προέδρου της Ανγκόλα Jose Eduardo dos Santos, ο οποίος κυβερνούσε
τη χώρα από το 1979 έως το 2017.

Η Dos Santos υπήρξε επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol και το περιοδικό Forbes την χαρακτηρίζει ως την πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής και την πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχο, με μια περιουσία που αγγίζει τα 2,5 δισ. δολάρια.

Η ίδια όταν ερωτάται για τις επιτυχίες της απαντά ότι χρειάστηκε μια 20ετία για να δημιουργήσει τη σημερινή της εικόνα.


Η Dos Santos έχει σπουδάσει στη Βρετανία και έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στις τηλεπικοινωνίες και στη βιομηχανία διαμαντιών, αλλά και στην ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Πορτογαλία.





Η πάμπλουτη Αφρικανή φαίνεται όμως πως έχει προβλήματα με τον νόμο καθώς ενώ κλήθηκε από εισαγγελείς να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με οικονομικές παρατυπίες για τις οποίες κατηγορείται κατά τη διάρκεια της θητείας της ως πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol, δεν παρευρέθη ποτέ.
Σύμφωνα με έκθεση του αγγλόφωνου κυβερνητικού πρακτορείου ειδήσεων Angop, η Dos Santos πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την απουσία της στο δικαστήριο.

Τον Ιανουάριο, ο σημερινός πρόεδρος της Sonangol, Carlos Saturnino ισχυρίστηκε ότι ένας εσωτερικός έλεγχος είχε αποκαλύψει μια σειρά αμφίβολων οικονομικών συναλλαγών κατά τη διάρκεια της ηγεσίας της dos Santos, συμπεριλαμβανομένης μιας μεταφοράς 38 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρεία στο Ντουμπάι λίγο μετά την απόρριψη της από την πετρελαϊκή εταιρεία. Η Dos Santos αρνείται οποιαδήποτε παρατυπία και μάλιστα κατηγορεί τον Saturnino ότι προσπαθεί «να ξαναγράψει την ιστορία».

Ο Joao Lourenco, ο οποίος έγινε αρχηγός του κράτους τον Σεπτέμβριο, απέλυσε την Dos Santos από την θέση της ως προέδρου του Sonangol τον περασμένο μήνα. Ο Lourenco έχει δεσμευθεί να τερματίσει τα μονοπώλια και να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τη φτώχεια σε μια χώρα όπου η οικογένεια του πρώην ηγέτη και οι σύμμαχοί της, ελέγχουν μεγάλους τομείς της οικονομίας. Η Dos Santos είπε ότι η απόλυση της ήταν "φυσιολογική" στο πλαίσιο της αλλαγής του πολιτικού ελέγχου.

«Νομίζω ότι υπήρξε μια αλλαγή στο όραμα όσον αφορά στο πού να πάει η 'επιχείρηση'», δήλωσε η Dos Santos σε συνέντευξή της σε συνέδριο στο αιγυπτιακό θέρετρο Sharm El-Sheikh. Σχετικά με την απόφαση, είπε: «Δεν είμαι πολιτικός και η εστίασή μου είναι στην επιχειρηματικότητα, στην οικοδόμηση επιχειρήσεων»


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template