-ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗ… Κράτος Folli Follie και τα δάκρυα του Τσίπρα

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Με δάκρυα στα μάτια από το άγχος του ο Ελληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να διαγνώσει τις εκλογικές διαθέσεις της βουβής
κοινωνίας. Του νεοΕλληνα που βλέπει την οικογένειά του, τους ανθρώπους του, να γίνονται στάχτη στο Μάτι, να πνίγονται στη Μάνδρα και να παραμένει απαθής. Βουβός, άτολμος, ζωντανός-νεκρός.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο Τσίπρας ξεσπάει κάθε τόσο σε κλάματα από το άγχος του για τη σωστή διάγνωση των προθέσεων των ψηφοφόρων. Τι σημαίνει η βουβαμάρα της κοινωνίας;

-Μα πρόεδρέ μου σε αγαπάνε. Δεν έχεις αντίπαλο…Θα κερδίσουμε…Ο Σύριζα θα κερδίσει…
Ο Βερναρδάκης και ο Πολάκης στο πλευρό του τον εμψυχώνουν. Του λένε κάθε πρωί ότι δεν έχει αντίπαλο…Στη συνέχεια του τηλεφωνεί ο Τσακαλώτος:

–Πρόεδρε, οι τράπεζες καταρρέουν…Εχουν 200 δις ευρώ κόκκινα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια…Τα 200 δις αντιστοιχούν σε 2 με 3 νέα μνημόνια…Ασε που αυτή τη φορά δεν θα βρεθεί κανείς να μας δανείσει…Θα καταλήξουμε στη δραχμή και μάλιστα πολύ σύντομα…
.Ευκλείδη, στ΄αρχ… μου οι τράπεζες. Οι ψηφορόροι μας δεν έχουν καταθέσεις στις τράπεζες…

–Πρόεδρε, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται…Η χώρα καταρρέει…Πολύ γρήγορα η εξαπάτηση της εξόδου που στήσαμε με την βοήθεια της Μέρκελ, του Γιουνκέρ και του Μοσκοβισί θα σκάσει σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση. Πρόεδρε τα οικονομικά της Ελλάδας είναι αντίστοιχα με εκείνα της Folli Follie…

.Σκάσε επιτέλους Ευκλείδη…Τα λες αυτά γιατί σου τρώω τις γκόμινες…Γι΄αυτό έχεις ζοχάδες όταν αργούν να σου φέρουν τον καφέ…

-Και σένα κε Πρόεδρε θα σας τον φέρνω εγώ από το διπλανό κελί…

Ληστέψανε την τράπεζα
και τι με νοιάζει εμένα
δεν είμαι με κανένα.
Σου λέω καλά της κάνανε
γιατί μας προκαλούσε,
γεμάτη εκατομμύρια,
ενώ κι ο Θεός πεινούσε.
Περαστικοί, αδιάφορα,
εκάτσαν και κοιτούσαν,
του διευθυντή της οι κοιλιές
κι αυτούς τους ενοχλούσαν,
κάποιος πανικοβλήθηκε
μπας κι ήτανε ο γιος του
κι ο ιδρωμένος λογιστής,
μπας κι ήταν ανεψιός του
κι όσο για τον ταμία που πήγε ν’ αμυνθεί,
όταν αναρωτήθηκε για ποιον και το γιατί,
“στα αρχίδια μου” ψιθύρισε
και γέμισε τις τσάντες.
“Άντε… και καλή τύχη μάγκες!”
Στο μπάτσο βλέπεις πέρασε μονάχα η κοροϊδία,
να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι εξουσία
και τώρα η χήρα του με δύο ορφανά,
με τρεις κι εξήντα σύνταξη, τη μοίρα βλαστημά
και μια άγνωστη αιτία.
Ψωροκορώνα γράμματα στο τζόγο της ζωής
“Επάγγελμα;” “Ποιο επάγγελμα;”
“Τι επάγγελμα;” “Ληστής”
Τα τέρατα δικάστηκαν με μάρτυρα την πείνα,
αποκλεισμένα μια ζωή σε ακούσια καραντίνα.
Η απελπισία περίστροφο και σφαίρες της οι ανάγκες.
Άντε… και καλή τύχη μάγκες.
Άντε… και καλή τύχη μάγκες.
Άντε… και καλή τύχη μάγκες.


Η πυρηνική βόμβα των 200 δις κόκκινων δανείων αποδικνύει πόσο πεπετζίδικη είναι η δήθεν έξοδος στις αγορές που έχουν υψώσει ήδη κωλοδάχτυλο στον χρεοκοπημένο μπατίρη που παριστάνει ότι σώθηκε.

Στο μεταξύ ένας ματά τον άλλον οι πολίτες συμμετέχουν στο παλλαικό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από την ΑΑΔΕ οι παλαιές και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο 2018 ανήλθαν στα 101,7 δισ. ευρώ, όταν τον Ιούλιο του 2017 ήταν στα 97,35 δισ. ευρώ.
Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών τον Ιούλιο 2018 ανήλθε σε 3.933.628, δηλαδή «με το καλημέρα» των φορολογικών δηλώσεων προστέθηκαν 206.212 οφειλέτες στα «μαύρα κιτάπια» της Εφορίας, σε σχέση με τους 3.727.416 που ήταν ήδη ως τον Ιούνιο. 

Από αυτούς, δύναται να εφαρμοσθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.742.903 άτομα, έναντι 1.678.160 τον Ιούλιο του 2017. Ήδη έχουν υποστεί κατάσχεση ως τον Ιούλιο σε 1.143.308, δηλαδή αυξήθηκαν 1.137.235 οφειλέτες, καθώς τον συγκεκριμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 6.073. Ωστόσο τον Ιούλιο του 2017 ήταν 971.429, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 171.879. Το ποσοστό των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα αυξήθηκε τον Ιούλιο σε 65,60%, έναντι 57,89% τον Ιούλιο του 2017.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες φορολογούν αμείλικτα με το μόνο που τους ενδιαφέρει να είναι η παραμονή τους στην εξουσία. Ετσι πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ που περιγράφει τις τεράστιες επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με την έκθεση «Tax Policy Reforms 2018», στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, σχεδόν κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, μεταξύ 2015 και 2016, ως αποτέλεσμα των φόρων που επιβλήθηκαν σε εισοδήματα και κατανάλωση, με την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου.

Η Ελλάδα διατηρεί την δυσάρεστη «πρωτιά», με έτος αναφοράς ακόμη και το 2007, καθώς στο διάστημα 2007 – 2016 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκαν κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Ιρλανδία, με την επιβάρυνση από το 30,4% να μειώνεται στο 23%.

Στην έκθεσή του, ο ΟΟΣΑ καταγράφει σημαντικές φορολογικές εξελίξεις σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Γαλλία, η Λετονία, οι ΗΠΑ, που στοχεύουν στην ενίσχυση των επενδύσεων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι εξελίξεις αυτές περιλαμβάνουν την τάση μείωσης των φορολογικών βαρών στις επιχειρήσεις, ακόμα και σε χώρες που παραδοσιακά έχουν υψηλούς συντελεστές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων στις χώρες του ΟΟΣΑ έχει μειωθεί από το 32,5% το 2000 στο 23,9% το 2018. Ανάλογες κινήσεις καταγράφονται και στη φορολογία των φυσικών προσώπων. Ωστόσο η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες, με τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων να βρίσκεται στο 29%.

Κόντρα, επίσης, στη γενικότερη τάση μείωσης των φορολογικών βαρών στην εργασία, στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση αυτών των επιβαρύνσεων (είτε με τη μορφή του φόρου εισοδήματος, είτε με τη μορφή των ασφαλιστικών εισφορών). Εκτός από τη χώρα μας, ανάλογες επιβαρύνσεις παρατηρούνται στη Λετονία, στην Ιρλανδία, στη Σλοβενία, καθώς και στο Μεξικό και στην Τουρκία.

Πρωτιές διεκδικεί η Ελλάδα και στο πεδίο της φορολογίας των ακινήτων λόγω της επιβολής του ΕΝΦΙΑ. Μεταξύ 2000 και 2016, σε 20 χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφονται αυξήσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Ως ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την έκτη θέση πίσω από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον Καναδά.

Ειδική αναφορά γίνεται στο ειδικό καθεστώς του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Σημειωτέον ότι με αυτά τα έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα των χωρών του ΟΟΣΑ, ξεπερνώντας ακόμα και τη Γαλλία.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρεται και στα ψηφισμένα φορολογικά αντίμετρα, τα οποία προβλέπουν τη μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από το 22% στο 20% και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, ως αντιστάθμισμα της περικοπής του αφορολόγητου κατά περίπου 3.000 ευρώ από το 2020 καθώς και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις στο 26%. Ωστόσο, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η εφαρμογή αυτών των αντίμετρων τελεί υπό την έγκριση των θεσμών.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template