«Βυθίζεται» πριν καν ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός - Μαζικές ακυρώσεις την πρώτη ημέρα του «ανοίγματος»

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει σκληρό lockdown, καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία, για να «σώσει» την τουριστική σεζόν, ελπίζοντας
πως θα προσελκύσει τουρίστες με αποθεωτικά άρθρα για τις «καλές επιδόσεις της Ελλάδας», ναυαγεί πριν καν αρχίσει, αφού οι ξένοι τουρίστες την πρώτη ημέρα ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού δεν είναι «πουθενά», ενώ συνεχίζονται οι μαζικές ακυρώσεις!

Με τις ακυρώσεις να συνεχίζονται οι ξενοδόχοι στη νησιωτική Ελλάδα ελπίζουν στις κρατήσεις της... τελευταίας στιγμής.

Σοβαρό θέμα αφίξεων τουριστών και πληρότητας ξενοδοχείων αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων τα οποία αποτελούν την ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Ηλιόπουλο η πληρότητα των ξενοδοχείων στο νησί αγγίζει σήμερα μόλις το 15 με 20%. Ενδεικτικό, επίσης, είναι ότι την Τετάρτη οπότε και ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η Σαντορίνη θα υποδεχτεί μόλις έξι πτήσεις από το εξωτερικό τη στιγμή που κάθε μέρα μέχρι πέρσι προσγειώνονταν 30 πτήσεις από διεθνείς προορισμούς.

Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν όπως στην περιοχή της Περίσσας και στο Καμάρι καθώς παραμένουν κλειστές οι αγορές της Κίνας, της Αμερικής, της Ρωσίας αλλά και των Αραβόφωνων χωρών που επέλεγαν το ηφαιστειογενές νησί για τις διακοπές τους.

Την ίδια ώρα κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν θα προσεγγίσει τη Θήρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο τη στιγμή που πέρσι καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν στο λιμάνι της (592), μεταφέροντας 980.771 επιβάτες.


Ρευστή είναι η κατάσταση και στην Πάρο και την Αντίπαρο όπου δεν έχουν ανοίξει ούτε μισά ξενοδοχεία μέχρι στιγμής από τα συνολικά 150 σύμφωνα με την πρόεδρο των Ξενοδόχων του νησιού Μάνια Αμπατζή. «Η πληρότητα κυμαίνεται στο 30% και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε στο 40% της περσινής περιόδου. Έχουν πρόβλημα όλες οι Κυκλάδες» δήλωσε η κ. Αμπατζή.

Αναιμική είναι η κίνηση στα περισσότερα ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις με τους περισσότερους πελάτες να ταξιδεύουν κυρίως για επαγγελματικά ταξίδια και όχι για αναψυχή.

Στη Θεσσαλονίκη όπου οι περισσότεροι Βαλκάνιοι έκαναν τουλάχιστον μία μέρα στάση πριν καταλήξουν σε καταλύματα της Χαλκιδικής και της Πιερίας η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες κυμαίνεται μόλις στο 15% ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο άγγιξε το 85%.

Συνολικά έχουν ανοίξει τα μισά ξενοδοχεία ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μπουν σε λειτουργία κάποια ακόμη-όχι όμως όλα.

«Ο κόσμος φοβάται να πάει σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι ψυχολογικά έτοιμος να μπει μέσα στην πόλη. Προτιμάει τα ανοιχτά μέρη. Και αυτή η ψυχολογία μετατρέπεται σε ελάχιστες κρατήσεις μέσα στην πόλη με τις περισσότερες να αφορούν business ταξίδια» είπε o πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος. 
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template