Στον όμιλο Τσάκου το Ξενία Χίου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Άνοιξε πλέον ο δρόμος για την ανακαίνιση του Ξενία Χίου, έπειτα από την ολοκλήρωση σήμερα και του τελευταίου σταδίου της διαδικασίας μακροχρόνιας μίσθωσής του για 50 έτη μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον κ. Ιωάννη Σαρόγλου, εκπρόσωπο της πλειοδότριας εταιρείας "AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED", συμφερόντων του επιχειρηματικού Ομίλου Τσάκου
.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο κ. Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε:

"Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σήμερα ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία μακροχρόνιας εκμίσθωσης του εμβληματικού Ξενία Χίου, αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλλαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες μας προκειμένου να φέρουμε εις πέρας με άρτιο τρόπο μια συμφωνία που διασφαλίζει την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του ιστορικού Ξενία προς όφελος της περαιτέρω τουριστικής και οικονομικής αναβάθμισης της Χίου.

Δυστυχώς, κάποια από τα Ξενία, αν και αποτελούν σπουδαίο πολιτιστικό και τουριστικό κεφάλαιο για την χώρα, έμειναν αναξιοποίητα εδώ και δεκαετίες, παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης. 

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά, ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις, να λύσουμε τα λειτουργικά μειονεκτήματα και θέματα που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές υποδομές, σύμφωνα με τις ανάγκες εκσυγχρονισμού που θέτει η ίδια η αγορά, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις βέλτιστης αξιοποίησης τους μέσω της προσέλκυσης σοβαρών επενδυτών και για τα υπόλοιπα Ξενία που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο μας και δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.  

Το Ξενία Χίου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου και συγκεκριμένα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλεως της Χίου. Απέχει μόλις 700 μέτρα από το λιμάνι της Χίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο, δομημένης επιφάνειας περί τα 1.600 τ.μ., δυναμικότητας 50 κλινών και επί έκτασης εμβαδού περί τα 1.670 τ.μ.

Το ιστορικό ακίνητο αποτελεί έργο του Αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη, κατασκευάστηκε το 1958 και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερο και σημαντικό δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και της πρώτης συντονισμένης κρατικής προσπάθειας για τη δημιουργία πρότυπων τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα.
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template