Χατζηδάκης: Άμεσα, προσωρινές συντάξεις σε όσους εκκρεμούν

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Μια πρώτη λύση στους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν σύνταξη για πολλά χρόνια επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας καθώς όπως αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης ο project manager για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων σε συνεργασία με την διοίκηση του ΕΦΚΑ, προχωρούν τις διαδικασίες ώστε να δοθούν, προσωρινές συντάξεις.
Ποιους αφορά

Θα αφορά όσους είναι πάνω από 62 ετών ενώ η προσωρινή σύνταξη «θα είναι αντίστοιχη της εθνικής σύνταξης με βάσει τα χρονιά που έχουν δουλέψει», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

«Αυτά θα γίνουν πολύ γρήγορα», τόνισε, «στόχος είναι να ανακουφίσουμε αμέσως τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι υπηρεσίες θα είναι έτοιμες εντός διμήνου να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο ανακούφισης, που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων.


384 ευρώ στους 62 ετών και άνω

Ουσιαστικά δρομολογείται η άμεση καταβολή προσωρινής σύνταξης στο ύψος της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους 62 ετών και άνω έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Αναδρομικά για το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τα αναδρομικά του ποσού της εθνικής σύνταξης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά. Δηλαδή αν κάποιος έχει διανύσει 20 χρόνια ασφάλισης και επομένως δικαιούται εθνική σύνταξη 384 ευρώ και περιμένει ήδη 10 μήνες, θα λάβει 3.840 ευρώ σε μία πίστωση, ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνει κάθε μήνα το ποσό των 384 ευρώ.


Πάνω από 300.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Οι εκκρεμείς συντάξεις υπερβαίνουν πλέον τις 300.000, 174.000 κύριες και 120.000 επικουρικές, σε περίπου 60.000 ανέρχονται τα εκκρεμή αιτήματα για εφάπαξ, ενώ άλλοι 60.000 ήδη συνταξιούχοι (μηχανικοί, δικηγόροι) περιμένουν να πάρουν την παράλληλη σύνταξη που δικαιούνται.


Προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ύψους 3,5 δισ. ευρώ

Για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός κινήθηκαν ταχύτατα και έχουν υιοθετηθεί προγράμματα για την στήριξη των επιχειρήσεων και τον εργαζομένων», επισημαίνοντας ότι η δαπάνη για αυτά τα προγράμματα είναι 3,5 δισ. ευρώ.

«Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδρασε αμέσως και η ανεργία παρέμεινε στις τάξεις του 16 % περίπου», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως «είμαστε σε άγνωστο πεδίο λόγω της πανδημίας, βλέπουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες».

Παράλληλα, ανέφερε πως καταρτίζεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την εποχή μετά την «αποσωλήνωση» της οικονομίας «για να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα το μέγιστο δυνατόν», είπε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε έμφαση στα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ώστε να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι», ενώ όπως ανέφερε θα δοθεί και έμφαση στα ψηφιακά προγράμματα. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template