Βύρων Νικολαΐδης (Peoplecert): Εξαγοράζει τη βρετανική Axelos σε ένα ντιλ 450 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Σε μία ακόμη αποφασιστική κίνηση προκειμένου να ενδυναμώσει την ηγετική θέση της PeopleCert στην παγκόσμια αγορά των πιστοποιήσεων προχώρησε ο ιδρυτής και Πρόεδρος της, κ. Βύρων Νικολαΐδης, εξαγοράζοντας το 100% της AXELOS Best Practises σε μία συμφωνία που αποτιμάται 450 εκατ. ευρώ.


Η AXELOS είναι μία κοινοπραξία του βρετανικού δημοσίου (49%) και της FTV Capital (51%), που συστάθηκε το 2013 με σκοπό την ανάπτυξη, την ενίσχυση και την προώθηση πιστοποιημένων βέλτιστων πρακτικών στην διαχείριση έργων, προγραμμάτων και χαρτοφυλακίων καθώς και υπηρεσιών ΙΤ και ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των PRINCE2 και ITIL. 
Τις μεθοδολογίες της AXELOS υιοθετούν ευρέως ιδιωτικοί, δημόσιοι και εθελοντικοί φορείς σε πάνω από 200 χώρες με την Peoplecert να αποτελεί απ’ το 2018 το αποκλειστικό Ινστιτούτο Εξετάσεων για την παράδοση των προγραμμάτων της βρετανικής κοινοπραξίας παγκοσμίως.
Η συμφωνία, σε βάση ελεύθερη από τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις, αποτιμά την AXELOS στα 380 εκατ . στερλίνες ή 450 εκατ. ευρώ. Ως μέρος της εξαγοράς της AXELOS, η FTV Capital, μια εταιρεία διαχείρισης Κεφαλαίων με έδρα τις ΗΠΑ που επενδύει στον κλάδο των πιστοποιήσεων, θα αποκτήσει ποσοστό μειοψηφίας στην PeopleCert. Περαιτέρω στοιχεία για την συναλλαγή δεν γνωστοποιήθηκαν, αν και η διοίκηση της Peoplecert έχει συγκαλέσει για σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Ισχυροποιείται

Σε κάθε περίπτωση για την PeopleCert η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο και παράλληλα είναι εναρμονισμένη με τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Νικολαΐδης για επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας και εδραίωση της ηγετικής θέσης του ομίλου στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Εκτιμάται ότι θα αφενός θα επιτρέψει περαιτέρω στην PeopleCert να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση για επαναπροσδιορισμό και την αύξηση της ικανότητας του μελλοντικού εργατικού δυναμικού, και αφετέρου θα ενισχύσει περαιτέρω την ευρύτερη σχέση της με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υπενθυμίζεται ότι η PeopleCert το περασμένο φθινόπωρο είχε προχωρήσει και στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC), κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα στην τεράστια αμερικάνικη αγορά.Ο κ. Βύρων Νικολαϊδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, δήλωσε: «Η PeopleCert είναι χαρούμενη που συμφώνησε να αποκτήσει την AXELOS και προσβλέπει στο να είναι ο θεματοφύλακας των παγκοσμίως κορυφαίων επαγγελματικών προσόντων που έχουν αναπτυχθεί από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σκοπεύουμε να τα αναπτύξουμε περαιτέρω υπό την επιμέλεια της PeopleCert προς όφελος όλων των stakeholders, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επαγγελματιών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο προσόντων περιλαμβάνει διάφορα προγράμματα – το σύνολο των οποίων θεωρούνται ‘χρυσά πρότυπα’ στους αντίστοιχους τομείς τους. 

Η PeopleCert έχει εμπλακεί στενά στην ανάπτυξη της επιτυχίας της AXELOS με την πάροδο των ετών και ανυπομονεί να συνεργαστεί με το οικοσύστημα συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο για να αξιοποιήσει περαιτέρω αυτό το επιτυχημένο ιστορικό.»

Ο κ. Richard Garman, ιδρυτικός συνεργάτης της FTV Capital, δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν περίπου 400 δισ. δολ. ετησίως σε εταιρικά προγράμματα κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των ικανοτήτων των εργαζομένων ώστε να διατηρήσουν ένα υψηλά εξειδικευμένο και ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό. 

Η PeopleCert προσφέρει μία διαφοροποιημένη προσέγγιση για τη βοήθεια των επιχειρήσεων, διαμέσω της τεχνολογίας, της μακράς και βαθιάς τεχνογνωσίας, και των εξαιρετικών συνεργατών. Επίσης προσφέρει υψηλής ποιότητας επιχειρηματικές εξετάσεις, IT και γλωσσικές εξετάσεις σε μια παγκόσμια βάση πελατών που εκτείνεται σε περισσότερες από 200 χώρες
Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεταιριστούμε με τον Βύρωνα και την εξαιρετική διοικητική ομάδα , και που θα υποστηρίξουμε την συμφωνίας της PeopleCert να εξαγοράσει την AXELOS που θα χτίσει στην ηγετική και διαφοροποιημένη θέση της εταιρείας στην αγορά αξιολόγησης και πιστοποίησης.»

Οι σύμβουλοι

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, η BofA Securities ενήργησε ως κύριος χρηματοοικονομικός σύμβουλος της PeopleCert για την εξαγορά της AXELOS. Επίσης η Morgan Stanley ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ως ο μοναδικός πάροχος χρηματοδότησης της PeopleCert για τη συναλλαγή. Παράλληλα η Domius Capital Advisors ενήργησε ως μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της PeopleCert για την επένδυση της FTV Capital.

Οι Domius Capital Advisors και Gorgoneion Partners ενήργησαν ως πρόσθετοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της PeopleCert για την εξαγορά της AXELOS. Ως νομικός σύμβουλος της PeopleCert σε αυτήν τη συναλλαγή ενήργησε η Milbank. Τέλος η EY Parthenon ενήργησε ως πάροχος εμπορικής δέουσας επιμέλειας και η EY ενήργησε ως πάροχος οικονομικής και φορολογικής επιμέλειας.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template