Δυνάμεις του Αχμάντ Μασούντ απώθησαν τους Ταλιμπάν απο την επαρχία Μπαγκλάν

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

305 Ταλιμπαν σκοτώθηκαν και καταστράφηκε μεγάλο μέρος απο θωρακισμένα οχήματα

Οι ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι «εκατοντάδες» μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος κατευθύνονται προς την Κοιλάδα του Πανσίρ, βορειοανατολικά της Καμπούλ, μία από τις λίγεςζώνες του Αφγανιστάν που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

«Εκατοντάδες μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Εμιράτου κατευθύνονται προς το Κρατίδιο του Πανσίρ για να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους, αφού οι τοπικοί άρχοντες αρνήθηκαν να το παραδώσουν με ειρηνικό τρόπο»,
ανακοίνωσαν οι ταλιμπάν στα αραβικά στον λογαριασμό τους στο Twitter.
Όμως τα βρήκαν σκούρα καθώς ανακοινώθηκε πριν λίγο απο έγκυρες πηγές δυνάμεις του Αχμαντ Μασούντ τους απώθησαν καταφέρνοντας τους μεγάλες απώλειες .305 Ταλιμπαν σκοτώθηκαν και καταστράφηκε μεγάλο μέρος απο θωρακισμένα οχήματα

Ενας θύλακας αντίστασης δημιουργήθηκε στην Κοιλάδα του Πανσίρ, η οποία ιστορικά θεωρείται προπύργιο των δυνάμεων κατά των Ταλιμπάν.
Του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης στο Πανσίρ ηγείται ο γιος του διοικητή της Βόρειας Συμμαχίας και ηγέτη της αντίστασης κατά των Σοβιετικών στην δεκαετία του ’90 Αχμαντ Σαχ Μασούντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Αλ Κάιντα τις παραμονές των επιθέσεων των 11ης Σεπτεμβρίου.


Εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης δήλωσε ότι γίνονται προετοιμασίες «για πόλεμο μακράς διάρκειας» με τους Ταλιμπάν, αν δεν καταφέρουν να διαπραγματευθούν μαζί τους τον σχηματισμό ευρέος κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί στην Κοιλάδα του Πανσίρ για να πολεμήσουν κατά του νέου καθεστώτος.

«Οι Ταλιμπάν δεν θα διαρκέσουν αν συνεχίσουν έτσι. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε το Αφγανιστάν και προειδοποιούμε ότι θα υπάρξει αιματοχυσία», δήλωσε ο Αχμαντ Μασούντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya.

Νέες πληροφορίες τελευταίας στιγμής μιλούν για νίκες των Αντι-ταλιμπαν.Αναφορές λένε ότι οι δυνάμεις του Αχμάντ Μασούντ κατέλαβαν σήμερα την επαρχία Μπαγκλάν σκοτώνοντας περισσότερους από 305 Ταλιμπάν και καταστρέφοντας περισσότερα από 30 τεθωρακισμένα οχήματα. Νάρκες και όπλα που είχαν πάρει απο τις αμερικάνικες αποθήκες κατασχέθηκαν Προφανώς οι δυνάμεις των Ταλιμπάν υποχώρησαν πίσω στην επαρχία Καμπούλ



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template