Σε καραντίνα ο ισραηλινός Πρωθυπουργός και τριπλά εμβολιασμένος Naftali Bennett

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021


Δεδομένα. Παρότι οι θάνατοι από τη μετάλλαξη Omicron δεν ξεπερνάνε τον αριθμό 5 σε όλο τον κόσμο, παρότι όλα σχεδόν τα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron εντοπίστηκαν σε εμβολιασμένα άτομα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είχαν λάβει και την 3η δόση, εξακολουθεί να είναι παγκοσμίως αφόρητη και δυστοπική η πίεση για εμβολιασμούς.


By Blade Runner

Σαν να μην έφτανε αυτό στο Ισραήλ ο τριπλά εμβολιασμένος Πρωθυπουργός Naftali Bennett αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα γιατί ο ίδιος και τα μέλη της αποστολής που τον συνόδευαν στη πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ισραήλ, βρέθηκαν στο ίδιο αεροπλάνο με άτομο που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή στη χώρα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Ισραήλ αρνείται να λάβει τη 3η δόση ενώ οι γονείς είναι πολύ επιφυλακτικοί στην ιδέα εμβολιασμού των παιδιών τους.

Ένα άτομο που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό ταξίδεψε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ισραήλ με το ίδιο αεροπλάνο με τον πρωθυπουργό Naftali Bennett και την αντιπροσωπεία του, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Ο Bennett και ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan συναντήθηκαν τη Δευτέρα για πρώτη φορά. Ο Bennett επέστρεψε στο Ισραήλ για να μπει σε απομόνωση αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία του βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα όταν ενημερώθηκαν για τον θετικό ασθενή. Είχαν κάνει μια εξέταση PCR στο αεροδρόμιο και πρόκειται να κάνουν άλλη μια την Τετάρτη, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς της χώρας.
Όταν πληροφορήθηκε για το θετικό κρούσμα, ο PMO επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας για λεπτομερείς οδηγίες.
Ο Bennett είναι τριπλός εμβολιασμένος. Ακολούθησε όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, ανέφερε το γραφείο του.
Η είδηση ​​του μολυσμένου ατόμου ήρθε καθώς η χώρα γνωρίζει μια μικρή αύξηση των νέων καθημερινών κρουσμάτων και εν μέσω φόβων για την παραλλαγή Omicron, η οποία εισήλθε στο Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες. Υπήρχαν 744 νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν την Κυριακή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας. Την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκαν μόνο 495 νέα κρούσματα.
Ωστόσο, ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται. Υπήρχαν 90 σοβαρά κρούσματα το πρωί της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένων των 48 που διασωληνώθηκαν.

Το Ισραήλ διεξήγαγε την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στον κόσμο τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελώντας πρότυπο για τα έθνη. Όμως, 12 μήνες αργότερα, φαίνεται ότι η χώρα υστερεί από τη διαφημιστική εκστρατεία.
Τώρα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett την Κυριακή, «αυτή τη στιγμή δεν είμαστε επαρκώς προστατευμένοι».


Με βάση τους αριθμούς που κοινοποιήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash και το Υπουργείο Υγείας, μόνο το 60% -65% από οκτώ εκατομμύρια δικαιούχους Ισραηλινούς είναι πλήρως εμβολιασμένοι, που σημαίνει ότι έχουν κάνει τρεις βολές με το εμβόλιο Pfizer για τον κοροναϊό ή ήταν λιγότερο από έξι μήνες από τότε που δέχτηκαν τη δεύτερη βολή τους.
Επιπλέον, υπάρχουν τεράστια κενά μεταξύ των τομέων, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, με πολλά λιγότερα υπερορθόδοξα και αραβικά παιδιά να εμβολιάζονται.
Ενώ περίπου το 14% των παιδιών στον γενικό τομέα έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο, ο αριθμός αυτός είναι λιγότερος από 2% στον υπερορθόδοξο τομέα και λίγο περισσότερο από 1% στον αραβικό τομέα, από τις 11 Δεκεμβρίου.
Άλλο 12% είχε διπλοεμβολιαστεί πριν από περισσότερους από έξι μήνες, το 9% είναι εντελώς ανεμβολίαστο και το 10% έως 12% έχει αναρρώσει ή έχει αναρρώσει και έχει λάβει μία δόση.

Και, τέλος, ένα άλλο 1,5% είναι παιδιά που έγιναν επιλέξιμα για δεύτερο εμβόλιο μόνο τη Δευτέρα, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού των παιδιών στο Ισραήλ.

Με άλλα λόγια, το 40% έως το 45% του πληθυσμού δεν προστατεύεται πλήρως από την παραλλαγή Omicron – περίπου το ένα τρίτο των επιλέξιμων Ισραηλινών και ένα άλλο εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών που δεν είναι κατάλληλα για εμβόλια.

Η έρευνα αρχίζει να δείχνει ότι δύο εμβόλια του εμβολίου Pfizer παρέχουν ελάχιστη μόνο προστασία έναντι της μετάλλαξης, ενώ τρία εμβόλια –αν και λιγότερο αποτελεσματικά από την παραλλαγή Delta– εξακολουθούν να είναι περίπου 75% αποτελεσματικά έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης.

Οι κυβερνητικοί και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν σχεδόν αρχίσει να εκλιπαρούν το κοινό να προσέλθει στα συγκροτήματα εμβολιασμού της χώρας για ένα τρύπημα.
«Το τρίτο εμβόλιο παρέχει αρκετά καλή προστασία», τόνισε ο Bennett , «συμπεριλαμβανομένου του Omicron… Απευθύνομαι σε εσάς: Πηγαίνετε σήμερα, ακόμη και χωρίς ραντεβού, σε οποιοδήποτε ταμείο υγείας».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξεία κατά την εξέταση της εκστρατείας εμβολιασμού των παιδιών της χώρας.
Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι το 17% των παιδιών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση COVID-19, στο Ισραήλ μόνο περίπου 115.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 11 ετών έχουν εμφανιστεί για να κάνουν το εμβόλιο, που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του 1,2 εκατομμύρια παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας και το 12% από τα 975.000 παιδιά που δεν έχουν αναρρώσει από τον ιό.
Φυσικά, κάθε παιδί που ανάρρωσε πριν από περισσότερους από τρεις μήνες μπορεί και ενθαρρύνεται να κάνει εμβόλιο. Ωστόσο, όπως είπε ο Bennett, «τα περισσότερα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα – ούτε καν με το πρώτο εμβόλιο».
Επιπλέον, υπάρχουν τεράστια κενά μεταξύ των τομέων, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, με πολλά λιγότερα υπερορθόδοξα και αραβικά παιδιά να εμβολιάζονται.
Ενώ περίπου το 14% των παιδιών στον γενικό τομέα έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο, ο αριθμός αυτός είναι λιγότερος από 2% στον υπερορθόδοξο τομέα και λίγο περισσότερο από 1% στον αραβικό τομέα.

Τα δεδομένα που κοινοποίησε η Meuhedet, η οποία έχει εμβολιάσει το 13% των επιλέξιμων παιδιών συνδρομητών της, έδειξαν παρόμοια κενά εμβολιασμού. Από τα 13.021 παιδιά που εμβολίασε, το 12,5% ήταν υπερορθόδοξοι, το 13,5% θρησκευόμενοι Σιωνιστές, το 5% Άραβες, το 2,5% Αιθίοπες ή Ρώσοι και το 66,5% ήταν στο ευρύ κοινό.

«Στον αραβικό τομέα, η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα χαμηλή», δήλωσε ο Δρ. Efrat Wexler, διευθυντής παιδιατρικής στο Meuhedet. «Φυσικά, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε τα εμβόλια προσβάσιμα σε λιγότερο πληθυσμούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών υπεράσπισης και της φυσικής πρόσβασης των εμβολίων. Αλλά το ερώτημα που κάθε γονέας πρέπει να κάνει στον εαυτό του δεν είναι «γιατί να εμβολιάσω το παιδί μου;» αλλά στην πραγματικότητα «γιατί όχι;»».
Πρόσθεσε ότι όσο μειώνεται η ηλικία των παιδιών, τόσο μειώνεται και η προθυμία των γονιών τους να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με τα αρχεία του ταμείου υγείας, ενώ το 21% των παιδιών που εμβολιάστηκε ήταν 11 ετών και το 17,5% ήταν 10, μόνο το 9,5% ήταν πέντε ετών και το 11% ήταν έξι ετών. Μεταξύ 12,5% και 15% των παιδιών που έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί με τον Meuhedet ήταν επτά, οκτώ ή εννέα.
Την ίδια στιγμή, μόνο το 58% των επιλέξιμων παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει το 42% αυτών των εφήβων που δεν προστατεύονται.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασθένεια θα είναι πράγματι ήπια για τα μικρότερα παιδιά, αλλά στο Ισραήλ, 398 παιδιά νοσηλεύτηκαν σε μέτρια έως κρίσιμη κατάσταση και 11 παιδιά πέθαναν», σημείωσε ο Wexler. «Αυτά είναι 11 παιδιά πάρα πολλά γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθάνει από τον COVID-19».
Πρόσθεσε ότι ένα στα 900 παιδιά θα υποφέρει από μακροχρόνιο COVID.
«Η πανδημία δεν είναι πίσω μας και είναι υψίστης σημασίας να εμβολιαστούν τα παιδιά και οι έφηβοι», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της MDA, Eli Bin. «Αυτός είναι ο τρόπος δράσης ενάντια στο ξέσπασμα [Omicron]».  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template