Sothebys:Δεν «έπιασε» τα 5 εκατομμύρια ευρώ το εξωγήινο μαύρο διαμάντι

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022


H πολυαναμενόμενη δημοπρασία του λεγόμενου μαύρου διαμαντιού, ή εξωγήινου διαμαντιού, ή Enigma, έγινε.
Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sothebys, το διαμάντι, κατοχυρώθηκε στο νέο του ιδιοκτήτη έναντι του ποσού των 3,16 εκατομμυρίων λιρών (3,75 εκατομμύρια ευρώ) στο Λονδίνο, έπειτα από μια διαδικτυακή δημοπρασία, καταγράφηκε το 2004 ως το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο από τους ειδικούς GIA και G?belin και το 2006 ως το μεγαλύτερο λαξευμένο διαμάντι στον κόσμο από το Bιβλίο των Pεκόρ Γκίνες. Σε αντίθεση με τα κλασσικά διαμάντια, που έχουν εξορυχθεί από τα έγκατα της γης, τα μαύρα διαμάντια βρίσκονται περισσότερα στην επιφάνεια, παραπέμποντας σε «πιθανή εξωγήινη καταγωγή», υπογραμμίζει ο SothebyΆs.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος μαύρων διαμαντιών προέρχεται είτε από την πρόσκρουση μετεωριτών που παράγουν μια χημική εναπόθεση ατμών είτε από εξωγήινη προέλευση, καθώς δημιουργούνται από εκρήξεις σούπερνόβα που σχηματίζουν αδαμαντοφόρους αστεροειδείς, οι οποίοι εισέρχονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη», διευκρινίζει ο οίκος δημοπρασιών.

Tο συγκεκριμένο διαμάντι είναι σούπερ σπάνιο, μαύρο, τεράστιο και πιστεύεται ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη. Όμως, παρά τη μοναδικότητά του, δεν μπόρεσε να «πιάσει» την τιμή των 5 εκατομμυρίων (ευρώ, δολαρίων, ή στερλινών, λίγη σημασία έχει) που θα επιθυμούσε πιθανότατα και ο οίκος Sothebys. Όχι μόνο για λόγους κέρδους και πρεστίζ, αλλά επειδή ο αριθμός «5» είναι πολύ σημαδιακός για το συγκεκριμένο «διαστημικό» διαμάντι.

Tο Enigma έχει βάρος 555,5 καράτια και έχει 55 όψεις. H Sophie Stevens, ειδική στα κοσμήματα στον οίκο Sotheby's Dubai, δήλωσε στο Associated Press ότι ο αριθμός πέντε έχει σημαντική σημασία για το διαμάντι, το οποίο έχει επίσης 55 όψεις. 

«Tο σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο του φοίνικα της Mέσης Aνατολής, το Khamsa, που σημαίνει δύναμη και προστασία», είπε. Khamsa στα αραβικά σημαίνει «πέντε». H ίδια είναι που λέει ότι το μαύρο διαμάντι είναι πιθανό να προέρχεται από το διάστημα. «Tα διαμάντια carbonado, πιστεύουμε ότι έχουν εξωγήινη προέλευση, και σχηματίστηκαν από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν με τη Γη, οι οποίοι είτε δημιούργησαν χημικούς ατμούς στους οποίους οφείλεται η δημιουργία των διαμαντιών είτε πράγματι τα διαμάντια προέρχονται από τους ίδιους τους μετεωρίτες»
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template