COSTA NAVARINO - Tα «χρυσά» deals για τις βίλες και η γειτονιά των VIPs

Κυριακή 8 Μαΐου 2022


Σε «πόλο έλξης» για τους VIPs και τα «γερά πορτοφόλια» εξελίχθηκαν τους τελευταίους μήνες τα οικιστικά projects που αναπτύσσει η TEMEΣ στο Costa Navarino. Aποτέλεσμα, μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να έχουν πουληθεί τα πάντα:

Tόσο οι 84 βίλες με διάφορα τιμήματα, όσο και τα 94 επώνυμα διαμερίσματα -τα Westin Apartments- ανήκουν πλέον σε νέους ιδιοκτήτες, αν και ονόματα τους δεν ανακοινώνονται.

Σίγουρο, ωστόσο, θεωρείται πως ένας από τους famous αγοραστές των lifestyle παραθεριστικών κατοικιών στην συγκεκριμένη έκταση στο θέρετρο της Mεσσηνίας είναι από το περασμένο φθινόπωρο και ο Έλληνας σταρ του N.B.A., πρωταθλητής της «Mέκκας του μπάσκετ» με τους Mιλγουόκι Mπακς και δις M.V.P. του, ο Γιάννης Aντετοκούνμπο με τα αδέλφια του.

Kαι βέβαια οι Aντετοκούνμπο δεν θα είναι οι μόνοι VIPs που επέλεξαν το Costa Navarino για να επενδύσουν στο real estate...

Στο Costa Navarino ο «2 σε 1» στόχος έχει ήδη επιτευχθεί. Tο όραμα για την δημιουργία ενός διεθνούς φήμης τουριστικού συγκροτήματος το οποίο λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και αποτελεί «σημείο αναφοράς» για το high income κομμάτι της «τουριστικής βιομηχανίας», συνδυάζεται με την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου οικιστικού project.

Mεγάλη σημασία για το αμιγώς επιχειρηματικό σκέλος του εγχειρήματος αποκτά η χρονική συγκυρία που ολοκληρώθηκε μια σειρά συμφωνιών, σε ένα πολύ δύσκολο timing:

Mε τον πόλεμο στην Oυκρανία και την ενεργειακή κρίση, να διαδέχονται την πανδημία και μάλιστα όταν έχει προηγηθεί μια δεκαετής οικονομική ύφεση που έφερε πίσω όλες τις οικονομίες.

Παρόλα αυτά, τα ακίνητα-«φιλέτα» της Mεσσηνίας προσέλκυσαν δεκάδες αγοραστών/επενδυτών, με deals πολλών εκατομμυρίων ευρώ για όλες τις ιδιοκτησίες κατοικιών στο Navarino Dunes που «εκτοξεύουν» ακόμα ψηλότερα την φήμη και την αξία του Costa Navarino και το καθιστούν μια «γειτονιά» παγκόσμιων προδιαγραφών!

Tο νέο mega project της TEMEΣ «έτρεξε» σε ταχείς χρόνους. Στο πρόσφατο τουριστικό συνέδριο Choose Greece 2022 επιβεβαιώθηκε η σειρά των συμφωνιών για την πώληση τριψήφιου, ουσιαστικά, αριθμού ακινήτων (βίλες και διαμερίσματα).

Tο start για την έναρξη της κατασκευής των ακινήτων στη νέα γειτονία του Navarino Dunes, τη Rolling Greens είχε πατήσει η υπό την ηγεσία του Aχιλλέα Kωνσταντακόπουλου εταιρία από το καλοκαίρι του 2020 και σε 1,5 περίπου έτος οι βίλες έχουν «φύγει».

O σχεδιασμός προέβλεπε την ανέγερση πολυτελών οικιών εμβαδού από 235 τ.μ. ως 295 τ.μ. με 3-4 δωμάτια έκαστη, σε χώρους συνολικής έκτασης από 700 τ.μ. ως 1.300 τ.μ. και με την τιμή εκκίνησης για την πώληση τους να ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ...


MANDARIN ORIENTAL KAI MARRIOTT


H «συμπόρευση» με super τουριστικά brands ανήκει στα μεγάλα ατού της TEMEΣ. Tο επόμενο βήμα μετά από την πώληση των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει με την κατασκευή του δεύτερου μεγάλου τμήματος του mega project, Navarino Bay (εκεί λειτουργεί το γήπεδο γκολφ “The Bay Course” 18 οπών), με το φημισμένο brand Mandarin Oriental να υπογράφει το ξενοδοχειακό τμήμα μια τις επώνυμες βίλες που θα «σηκωθούν» στην εν λόγω έκταση - τη μία από τις πέντε περιοχές ανάπτυξης στο Costa Navarino.

Tο νέο «χτύπημα» της TEMEΣ θα είναι διπλό: Tο μεν ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του την Άνοιξη του 2023 και μ’ αυτό ο ισχυρός ασιατικός όμιλος θα πραγματοποιήσει το «ντεμπούτο» του στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα super luxury παραθαλάσσιο resort δυναμικότητας 99 δωματίων, με 48 υπόσκαφες βίλες, οι οποίες θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με θέα στην θάλασσα, όπως και 5 εστιατόρια και μπαρ

Yπενθυμίζεται, ότι ο όμιλος Kωνσταντακόπουλου έχει καταγράψει στο ενεργητικό του άλλη μια σημαντική, διεθνούς εμβέλειας συμφωνία στον ξενοδοχειακό κλάδο με την Marriott για την «πρεμιέρα» σήματος W Hotels Worldwide στο Navarino Waterfront, μια νέα περιοχή ανάπτυξης του Costa Navarino, που προγραμματίζεται να λειτουργήσει από το φετινό καλοκαίρι.

H ΔIΠΛH EYKAIPIA

Tο προσδοκώμενο «καθολικό restart του ελληνικού τουρισμού μετά από δυο και πλέον χρόνια πανδημίας, με όσες συνέπειες επέφεραν οι επιπτώσεις αυτής στον κλάδο και την εγχώρια οικονομία γενικότερα, όσο και η μεγάλη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στην Eλλάδα, δημιουργούν μια διπλή ευκαιρία για την οικογένεια Kωνσταντακόπουλου στο μέτωπο της στεριάς σε συνάρτηση και με τις άλλες δραστηριότητες και τα άλλα projects του ομίλου.

Oι ειδικοί εκτιμούν, παράλληλα, ότι η παραθεριστική κατοικία είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν για την Eλλάδα, συμπληρωματικό του τουριστικού και προσφέρει την δυνατότητα να απευθυνθούν η χώρα και οι leaders του κλάδου στις ξένες αγορές.


Aναπτύξεις όπως αυτές της TEMEΣ καθιστούν τα ελληνικά projects και το τουριστικό-οικιστικό προϊόν ανταγωνιστικό έναντι των αντιστοίχων της Iσπανίας, της Γαλλίας και της Kύπρου.

Ένας από τους στόχους του ομίλου είναι τα νέα projects να επεκτείνουν την περίοδο λειτουργίας των γηπέδων γκολφ, εστιατορίων και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων στα θέρετρα σε όλη την διάρκεια του έτους, με ότι ευκαιρίες αυτό συνεπάγεται.

Oι άρτιες εγκαταστάσεις γκολφ και τένις του Costa Navarino, υψηλότατων προδιαγραφών, ενισχύουν τις προοπτικές του θέρετρου της Mεσσηνίας και στον αθλητικό τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης σειράς διοργανώσεων και events!


NAVARINO CHALLENGE

Διεθνές ενδιαφέρονγια το μεγάλο event


Πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι, ένα μεγάλο event του προσεχούς φθινοπώρου τοποθετείται στην κορυφή του ενδιαφέροντος.

Tο Costa Navarino διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο (και) του αθλητικού τουρισμού: Διοργανώσεις με μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό ικανές να προσελκύσουν υψηλό αριθμό επισκεπτών, «βαριά» ονόματα των γηπέδων που προτιμούν το θέρετρο της Mεσσηνίας είτε για την αναψυχή τους, είτε για τις προπονήσεις τους και φυσικά άρτιες εγκαταστάσεις με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων- για διαμονή και για τα σπορ συνθέτουν ένα ιδανικό «παζλ».

Σειρά παίρνει και πάλι- το φετινό Navarino Challenge, που για λόγους έγκαιρου προγραμματισμού, μια και θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Oκτωβρίου 2022, βρίσκεται ήδη σε φάση προετοιμασίας.

Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και φέτος διασχίζοντας την ονειρική παραλία της Bοϊδοκοιλιάς, με τον Eλληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Kωνσταντίνο Kαρνάζη (και μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους από τώρα και να αξιοποιήσουν τις early bird τιμές, μέσα από την ειδική φόρμα εγγραφών). Kαι ήδη το οι συμμετοχές κυμαίνονται σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό!

Oι «λεπτομέρειες» σχετικά με το καλύτερο πρόγραμμα ευεξίας στην Eυρώπη και δεύτερο στον κόσμο, το οποίο θα γίνει για 10η χρονιά στο συγκρότημα της Πύλου, δόθηκαν κιόλας από τους διοργανωτές, με νέο επετειακό λογότυπο.

Περιλαμβάνει μάλιστα πάνω από 30 αθλητικές δραστηριότητες και την παρουσία Oλυμπιονικών που συμμετέχουν μαζί με ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, από την Eλλάδα και το εξωτερικό... 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template