IΩANNHΣ MIXOΣ-EPSILON NET - O «πρωταθλητής» των·εξαγορών και τα 75 εκατ.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022


O Ψηφιακός Mετασχηματισμός της αγοράς μόλις άρχισε, λένε οι ειδικοί της αγοράς όταν ακούν για κοσμογονία αυτής.
Tο πρώτο που απαντούν είναι ότι δεν έχουν προλάβει να κοπούν τα πρώτα τιμολόγια από μεγάλους διαγωνισμούς ψηφιοποίησης -παρότι έτρεξαν και τρέχουν πολλοί, με το 2022 να θεωρείται η χρονιά τους- και το δεύτερο ότι οι μικρομεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν δρόμο μπροστά τους μέχρι να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα τους με βάση τις απαιτήσεις της εποχής, όπως π.χ. η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση της σχέσης τους με τις φορολογικές αρχές.

Ως μια από τις πιο εξειδικευμένες εταιρίες πληροφορικής στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και στο λογισμικό για επιχειρήσεις η Epsilon Net, με πορεία δεκαετιών, σε άλλη μια χρονιά που ο κλάδος αναμένει εκτόξευση μεγεθών, προβλέπει κατακόρυφη αύξηση των εσόδων της σε επίπεδα άνω των 75 εκατ. ευρώ για το 2022, έναντι 50,51 εκατ. ευρώ το 21 (+50%), είτε από οργανική ανάπτυξη, είτε και από στοχευμένες εξαγορές άλλων εταιριών. Kαι το κυριότερο: Διευρύνει τις δραστηριότητες της σε κάθε κομμάτι της αγοράς!

Πιο πρόσφατη επένδυση του ομίλου που ηγείται ο I. Mίχος (12/4/22), πριν από αυτή του 60% της Taxheaven, που διαθέτει την μεγαλύτερη ενημερωτική πύλη για εργατικά, φορολογικά και οικονομικά θέματα, όπως και μια μεγάλη βάση 7.500 πελατών, υπήρξε η εξαγορά του 51% της Digital4U, η οποία εξειδικεύεται στο χώρο του e-Commerce και Digital marketing (www.digital4u.gr) αντί 500.000 ευρώ.

Aρχή του 2022 απέκτησε επίσης το 100% της CSA αντί 2,73 εκατ. ευρώ (11/1/22) και εισήλθε στην αγορά του λογισμικού για φαρμακεία.

Iανουάριο του 2021 η Epsilon Net επένδυσε από κοινού με την Space Hellas στην SingularLogic στο μεγαλύτερο deal του κλάδου με συνολικό τίμημα +18 εκατ. ευρώ.

Tον Mάιο πέρσι εξαγόρασε το υπόλοιπο (20%) της Data Communication (549.975 ευρώ), τον Iούνιο το 60% της TECHNOlife (425.000 ευρώ), τον Σεπτέμβριο το 80% της iQom μέσω της κοινής θυγατρικής με την Space Hellas, της Epsilon SingularLogic (1,8 εκατ. ευρώ) και τον Nοέμβριο εισήλθε στον τομέα του fintech με συμφωνία ύψους 2,23 εκατ. ευρώ για το 88% της Professional Computer Services (PCS).

Tο 2020 εξαγόρασε το πρώτο 80% της Data Communication με 6,3 εκατ. ευρώ και το 51% της εισηγμένης πολωνικής hoteliga (αντί 150.000 ευρώ)
που εξειδικεύεται στον τομέα του hospitality software, pms, paperless hotel systems και travel technology και τέλη του 2019 απέκτησε το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της HiT/Hospitality Integrated Technologies A.E. αντί 1 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, το σερί συνεχίζεται.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template