15.475 οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων για λόγους εθνικής ασφάλειας το 2021-Για το οργανωμένο έγκλημα τίποτα;

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022


Του Άρη Σπίνου
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και χρίζουν άμεσης απάντησης. Φυσικά ουδείς θα απαντήσει. Τα στοιχεία που είναι από επίσημη πηγή (ΑΔΑΕ) όπως τα παρουσίασε η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων με πηγή την ΑΔΑΕ – είναι ενδεικτικά του παρακράτους που κυριαρχεί στην χώρα μας: Νόμιμες – με την έννοια της εισαγγελικής έγκρισης- παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας ασφάλειας και πάταξης οργανωμένου εγκλήματος γίνονταν πάντα. Με μια διαφορά: Από 406 το 2005, έγιναν 11.113 το 2018 και 15.475 το 2021.




Οι παρακολουθήσεις αυτές είναι νόμιμες, κατά την έννοια ότι έχουν το μανδύα της νομιμοφάνειας αφού εγκρίνονται από τον εντεταλμένο στην ΕΥΠ εισαγγελέα Εφετών (παλαιότερα προβλεπόταν μόνο η έγκριση του διοικητή της υπηρεσίας και αργότερα ενός 2ου εισαγγελέα). Η ίδια αστειότητα ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες για να ισχύει από εδώ και πέρα.



Πήγαιναν κάθε μεσημέρι στην Εισαγγελία Εφετών 30-40 αιτήματα άρσης απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας, που είχε ήδη εγκρίνει ο εισαγγελέας της ΕΥΠ. Στις περιπτώσεις άρσης για λόγους εθνικής ασφάλειας η αναγραφή του ονόματος του παρακολουθούμενου δεν είναι υποχρεωτική αφού σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου 2225/1994 “η διάταξη που επιβάλλει την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με το άρθρο 3 του παρόντος νόμου περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

α) το όργανο που διατάσσει την άρση,

β) τη δημόσια αρχή ή τον εισαγγελέα ήτον ανακριτή που ζητούν την επιβολή της άρσης,

γ) το σκοπό της επιβολής της άρσης,

δ) τα μέσα ανταπόκρισης ή επικοινωνίας στα οποία επιβάλλεται η άρση,

ε) την εδαφική έκταση εφαρμογής και τη χρονική διάρκεια της άρσης,

στ) την ημερομηνία έκδοσης της διάταξης”.




Εν ολίγοις δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφει το όνομα του παρακολουθούμενου. Αυτό το καθεστώς χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από πολλούς για να βγάλουν μεροκάματα. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Ο εισαγγελέας υπέγραφε ότι του έδιναν και μέσα στο "στόχο" που πράγματι υπήρχε λόγος παρακολούθησης έβαζαν και τις "παραγγελίες" που έδιναν επιχειρηματίες που είχαν δυνατότητα να πληρώσουν και ενδιαφέρον να μάθουν τι λέει κάποιος όπως έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5

Εάν σύμφωνα με την ΑΔΑΕ έχουν έχει 15.415 παρακολουθήσεις τηλεφώνων θα έπρεπε τουλάχιστον οι μισές να έχουν καταλήξει σε δικογραφίες αφού θα αφορούσαν και το οργανωμένο έγκλημα. Την ίδια ώρα δεκάδες δολοφονίες με συμβόλαια στην νύχτα παραμένουν ανεξιχνίαστα ενώ όπως είπαν στο edolio5 νομικές και δικαστικές που έχουν γνώση πανελλήνιας εικόνας οι δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνουν νόμιμες επισυνδέσεις δεν ξεπερνούν τις 500 τα τελευταία 3 χρόνια! Ποιους χιλιάδες άλλους πολίτες αφορούν οι υπόλοιπες παρακολουθήσεις ;

Είναι δυνατόν να ακούνε τους πάντες και τα πάντα και και τα καλάσνικοφ να κροταλίζουν... χωρίς ενόχληση;  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template