Ειδικοί κομάντος συνέλαβαν δύο αξιωματικούς της 80ής Ουκρανικής Ταξιαρχίας που εκτέλεσε εν ψυχρώ τους Ρώσους αιχμαλώτους

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022


Η ρωσική μονάδα αναγνώρισης BARS-13 συνέλαβε δύο αξιωματικούς της 80ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.Οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί μαχητές είναι ύποπτοι ότι εκτέλεσαν άοπλους Ρώσους στρατιώτες κοντά στο χωριό Makiivka τον Νοέμβριο 2022.
«Δύο αδίστακτοι αξιωματικοί της 80ης ταξιαρχίας συνελήφθησαν.
Είναι ζωντανοί και παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές»,
ανέφερε το Dobrovolsky live μέσω Telegram, όπως μεταδίδει η Pravda.
Το ανατριχιαστικό βίντεο της εκτέλεσης άοπλων Ρώσων στρατιωτών εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο τον Νοέμβριο.

Τι είπε ο Peskov

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ακρίβεια των αναφορών για τη σύλληψη των Ουκρανών στρατιωτών.
«Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι αυτό», είπε ο Peskov, απαντώντας σε αίτημα δημοσιογράφων να σχολιάσουν τις πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη δύο αξιωματικών της 80ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που φέρεται να συμμετείχαν στη δολοφονία. των αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών.
Νωρίτερα έκανε γνωστό πως η σύλληψη εκείνων, που εκτέλεσαν Ρώσους αιχμαλώτους στην Ουκρανία δεν απαιτούσε ειδική οδηγία από τον Putin.



Έγκλημα πολέμου

Σύμφωνα με τον Peskov, οι αρμόδιες αρχές «γνωρίζουν καλά την ανάγκη να βρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Στις 22 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Farhan Haq χαρακτήρισε την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων στη Makiivka έγκλημα πολέμου.
Δήλωσε ότι το περιστατικό θα πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς, όπως και κάθε άλλη περίπτωση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

Η Μόσχα είχε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antοnio Guterres. σχετικά με τη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των Ουκρανών προς τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.
«Στείλαμε μια επιστολή για αυτό το θέμα στον António Guterres και ζητήσαμε να τη διανείμουμε ως επίσημο έγγραφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Ουκρανία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει», έγραψε ο Dmitry Polyanskiy είχε δηλώσει ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό.
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες αγνοούν αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα των αρχών του Κιέβου κατά του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, καθιστώντας συνένοχους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.


Εν ψυχρώ εκτέλεση

Υπενθυμίζεται πως 11 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από στρατιώτες της 80ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας και δεν είναι το μόνο περιστατικό από τους Ουκρανούς που αποδεικνύονται αδίστακτοι στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης.
Οι Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ στο χωριό Makeyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) από στρατιώτες της 80ης Ταξιαρχίας Εφόδου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template