H AI έκανε τους πλούσιους, πλουσιότερους κατά 150 δισ. δολάρια

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023


Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους επενδυτές το 2023, είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία βοηθά τους πλούσιους, να γίνουν πλουσιότεροι.


Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το έξυπνο γλωσσικό εργαλείο ChatGPT εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλες τις αγορές, με επώνυμους επενδυτές να σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές σε εταιρείες που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως οι Meta Platforms και η Nvidia έχουν ήδη σημειώσει τριψήφια κέρδη χάρη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Microsoft, η μητρική της Google, Alphabet και η Oracle έχουν επίσης αυξήσει τα κέρδη τους, όπως μεταδίδει το CNBC.

Αυτό βοήθησε τους ιδρυτές των εταιρειών – οι οποίοι βρίσκονταν ήδη μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στις αρχές του 2023 – να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι.


Οι μετοχές της Meta έχουν σημειώσει άνοδο 134% μέσα σε ένα έτος, χάρη τόσο στην άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, όσο και στις περικοπές κόστους του λεγόμενου «έτους αποτελεσματικότητας» του Zuckerberg, γεγονός που αύξησε την περιουσία του ιδρυτή της Facebook κατά τουλάχιστον 57 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.


Την ίδια στιγμή, η περιουσία του ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison, ξεπέρασε αυτή του Bill Gates, για πρώτη φορά στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σημειώνοντας αύξηση 47 δισ. δολαρίων το 2023 χάρη στα κέρδη κατά 55% της τεχνολογικής μετοχής.

Ο ίδιος ο Gates έχει γίνει κατά 24 δισ. δολάρια πλουσιότερος φέτος, χάρη στην κατοχή των μετοχών του στη Microsoft, με τον τεχνολογικό γίγαντα να προτιμάται από δισεκατομμυριούχους επενδυτές που στοχεύουν την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένου του Stanley Druckenmiller.

Επιπλέον ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του χρηματιστηρίου για το 2023 – ο ιδρυτής της Nvidia, Jensen Huang – έχει επίσης δει την προσωπική του περιουσία να αυξάνεται κατά 24 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Και πάλι, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μετοχές του Huang στον κατασκευαστή τσιπ, οι οποίες έχουν εκτιναχθεί 192% σε αξία για να ανεβάσουν την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 1 τρισ. δολάρια.

Τα μέλη της λίστας των υπέρ πλουσίων έχουν δει τον συνδυασμένο πλούτο τους να εκτινάσσεται κατά πάνω από 150 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Insider.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template