Ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες για τον Τζιχαντιστή που σκότωσε δύο Σουηδούς, φωνάζοντας «Allahu Akbar-

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023


Η δολοφονική αυτή επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας του Βελγίου με την εθνική Σουηδίας η οποία έμεινε κλεισμένη στα αποδυτήρια και να μην εμφανίζεται στο γήπεδο στην λήξη του α΄ημιχρόνου. 

Ο αγώνας για για τα προκριματικά του Euro2024 διακόπηκε οριστικά

Συγκεκριμένα πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες του Βελγίου, με τον δράστη, ο οποίος ονομάζεται Σλαϊέμ Σλούμα, να φωνάζει «Allahu Akbar» και να σκοτώνει τουλάχιστον δύο άτομα, με καταγωγή από τη Σουηδία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο άνθρωποι και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Στο βίντεο που μεταδόθηκε στα social media φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από σκούτερ και στη συνέχεια να κυνηγά περαστικούς πυροβολώντας αδιακρίτως.

Αφού παρατάει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί ενώ οι γύρω τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο ένοπλος φώναζε «Allahu Akbar».



Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο Χέιζελ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Σύμφωνα με τη Le Soir, η αστυνομία επικεντρώνεται στο τρομοκρατικό κίνητρο. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αρκετά βίντεο του υπόπτου που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται στο Ισλαμικό Κράτος και στον Χαλίφη του Ισλάμ. Ο Σλαϊέμ Σλούμα ισχυρίζεται στο βίντεο ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ υπερηφανευόταν ότι σκότωσε κακοποιούς. Όπως είπε πυροβόλησε δύο άτομα «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».


Το προφίλ του στο Facebook έχει πλέον διαγραφεί.

Σε άλλο βίντεο που είδε ο φως της δημοσιότητας ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς που οδήγησαν στον θάνατο δυο ανθρώπους διέφυγε με τη μηχανή του.



Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template